Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Īntrebări de bază» WPAD nu merge in firefox !
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: WPAD nu merge in firefox !  (Read 1176 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
n00b_admin
Membru
*

« on: June 06, 2007, 03:37:13 PM »

Salut !

Asta ar fi primul meu thread pe acest forum...

Se da o retea "corporate" de aproximativ 35 de statii.

Squid proxy pe local pt. a controla accesul la net.

Am cateva laptop-uri care trebuie sa iasa din retea si se plimba... problema vine din partea configurarii unui proxy in browser.

Cautand pe net am dat peste cum trebuie configurat un server linux sa ofere si aceasta functionalitate si anume de configurare a unui proxy automat in browser.

Dupa ce am facut setarile necesare in dhcp si dns am constatat ca internet explorer lucreaza ok fiind setat pe automatically detect settings...

Dar dintr-un motiv necunoscut firefox nu vrea nici pace sa mearga pe setari automate, ma gandeam ca poate stie cineva ceva despre fitele forefox-ului daca face asa ceva in astfel de situatii...

Server-ul web de pe care servesc fisierul proxy.pac nu inregistreaza nici un request in logurile lui cand folosesc firefox dar cand folosesc ie apare cererea catre proxy.pac.

Macar stie careva cum setez si eu firefox sa faca un fel de logare la ce face el intern ? Sau poate aveti o idee cum as putea face sa-mi dau seama ce asteapta firefox sa gaseasca sau unde se blocheaza ?

Va multumesc !
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #1 on: June 06, 2007, 10:57:54 PM »

Proxy nul (deloc, nada, nil). Pe bune nu vad necesitatea vreunui proxy in aceasta situatie (sau in majoritatea situatiilor daca e sa fie vroba).

n00b_admin
Membru
*

« Reply #2 on: June 06, 2007, 11:07:10 PM »

@aramdune
Proxy-ul se afla acolo pt. ca filtrez site-uri considerate de manager ca interzise SI messenger-ul desigur. Sunt deschis oricaror alternative la squid care sa-mi permita sa fac filtre cu expresii regulare la url-ul accesat.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: