|
oblio
|
 |
« on: October 22, 2006, 02:42:33 PM » |
|
Internet Explorer 7 tocmai a fost lansat. IE7 vine cu o noua arhitectura, cu add-onuri. De asemenea are in plus: - taburi - inclusiv grupuri de taburi - secure mode - protectie antiphishing - mai multe motoare de cautare disponibile in lista - suport RSS Vine ca update pentru Windows XP, si va veni direct integrat in Windows Vista. Este un pas inainte, ramane de vazut cum arata modificarile randarii CSS. Concurenta e cu ani lumina in fata: Firefox, Opera, Konqueror, Safari. Probabil va intrebati ce legatura are cu Linuxul. Simplu, discutati cu orice web designer/developer, chiar si cu cei care lucreaza sub Linux, si-o sa va zica un lucru: din pacate, IE6 este browserul dominant pe piata. Si IE7 e macar o speranta de mai bine in domeniul webului... un pas inspre standardele W3C. In plus, ramane de vazut raspunsul Firefox si Opera. Si chiar si Konqueror, deoarece KDE4 va rula sub Windows, nativ. Sursa: http://www.microsoft.com/windows/ie/default.mspx?mg_ID=10010Download: http://www.microsoft.com/windows/ie/downloads/default.mspxImportanta: 8 Credibilitate: 10 Domeniu: Browsere.
|
|
|
|
|
|
Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
|
unixcoder
Guest
|
 |
« Reply #1 on: October 22, 2006, 06:18:08 PM » |
|
am observat ca tot mai multi oameni incep sa foloseasca IE7.. si ca lumea e putin nemultumita de Firefox 2.0.*.. un fenomen ciudat.. astept si lansarea vista, atunci o sa creasca nr utilizatorilor de IE7.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vulcaneanul
Membru
|
 |
« Reply #2 on: October 22, 2006, 07:38:33 PM » |
|
Nu prea cred ca multi utilizatori vor trece pe Vista datorita cerintelor pe care le are.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #3 on: October 22, 2006, 08:51:45 PM » |
|
Sincer, Firefox 2.0 pare ca aduce prea putine modificari pentru justificarea schimbarii versiunii. Pare mai degraba Firefox 1.6 decat 2.0, dupa cum comenta cineva. Apoi ar mai fi discutiile recente legate de trademark, faptul ca Mozilla pare sa neglijeze intrucatva Linuxul...
Totusi, pentru orice produs de succes e nevoie de marketing, asa ca nu mi se pare exagerat sa sari niste numere de versiuni, pentru ca lumea sa nu perceapa produsul ca unul invechit, mai ales acum ca apare IE7.
|
|
|
|
|
|
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
|
Saltwater
|
 |
« Reply #4 on: October 22, 2006, 10:17:16 PM » |
|
S-ar putea tocmai marketingul sa fie in spatele schimbarii de versiune. Dau un exemplu care nu are legatura directa cu exemplul de fata dar demonstreaza cum functioneaza bratul lung al marketingului: Sony se pregatea sa lanseze PS 3 pe cand Microsoft tragea tare la al lor X-Box 2. In acelasi mod in care prinzi aricii in plasa cu DDR 2 (care spulbera DDR ... NOT) si PCI X 16x (care teoretic spulbera un AGP 8x ... NOT) Microsoft a decis ca v2 va fi perceputa ca un produs mai slab decat PS 3 deci si-a redenumit produsul in 360 care teoretic in ochii audientei neinitiate va parea un produs superior celui lansat de concurenta (din pure ratiuni de marketing si nu de performanta unde PS 3 este net superior, sa nu mai mentionez problemele cu temperatura care existau la data lansarii - nu stiu cand/daca le-au rezolvat). Personal am testat* Mozilla FireFox 2.0 (de la RC1 la RC3) si modificarile se vad, fie ca sunt de interfata fie ca sunt de implementare a unor functii. Lista de new features pusa pe site este mai mare decat cele "vizibile" cu adevarat. Trebuie sa mentionez ca in prima faza m-a infuriat si anumite chestii nu au fost plasate cel mai inspirat (a se citi acest eufemism: au fost gandite cu picioarele). Asta nu inseamna ca FF este un browser mai slab decat IE 7 dar Mozilla a vazut in acesta o amenintare dictata si de dominatia pe piata a lui IE 6.X deci s-au luat masuri. Presupun ca v3 va fi adevaratul 2.0 deoarece unele extensii de mult ofera compatibilitate pentru versiunile alfa ale acestui browser, v3, deci lansarea nu se va lasa foarte mult asteptata. Estimez undeva suficient de repede pentru a arunca suficient praf in ochii adversarului IE 7 si aceasta mai mult din punctul de vedere al utilizatorului semi-avizat, nu al utilizatorului standard Windows pentru care IE = Internet care oricum nu va vrea sa auda de Faiărfocs. ____________ *testat = adica testare ceruta de job, nu de placerea de a testa browsere si de a ma lauda pe linuxsoft.ro cu aceasta 
|
|
|
|
|
|
 Astazi nu am semnatura.
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #5 on: October 22, 2006, 10:21:06 PM » |
|
Sincer, pentru utilizatorul obişnuit de Firefox, cel care utilizează extensii, nici o versiune Firefox nu aduce nimic revoluţionar. Ma gândesc de exemplu la mine: Tab Mix Plus corect configurat oferă cam tot ce am nevoie legat de taburi, Adblock Plus cam tot ce am nevoie de conţinut, All in One Sidebar îmi oferă o structurare a tuturor elementelor, iar Web Developer îmi oferă zeci de alte opţiuni utile. Acum singurele chestii de care aş mai avea nevoie ar fi extensii de mail şi reminder 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sabertooth
Veteran

mysql killer
|
 |
« Reply #6 on: October 23, 2006, 09:03:58 AM » |
|
Clientii mei americani(ai firmei la care lucrez) deja ne trimit screenshot-uri in care browser-ul folosit este IE7 de ceva timp. Nu a fost lansat bine si deja au fost descoperite vulnerabilitati. Da' asta nu este nimic nou. Oricum IE va ramane cel mai folosit browser o lunga perioada de timp pana va fi detronat, daca se va reusi asa ceva.
|
|
|
|
|
|
Stercus accidit
|
|
|
|
|
Saltwater
|
 |
« Reply #7 on: October 23, 2006, 10:10:07 AM » |
|
Personal cred ca se va ajunge candva la o detronare a mizeriei de IE. Estimez ca singurele browsere care ar putea face aceasta ar fi Opera si FireFox datorita facilitatilor care le au implementate si a faptului ca sunt cross-platform, spre deosebire de IE care tinde sa devina un browser doar pentru produsele Microsoft care si-a pierdut cota de piata pe Mac de cand a renuntat la dezvoltarea versiunii de IE pentru Mac OS X. Intr-un fel le-a trecut supararea de cand XP ruleaza pe iMac-uri si alte chestii Powered by Intel. Personal am avut un vis urat cand am blasfemiat la adresa Apple ruland XP pe iMac (si de ala cu licenta ca la servici nu imi permit fara, bomboana e ca e licenta OEM!). Nu cred ca o sa ma mai impinga curiozitatea mai devreme de 2 luni in a repeta actul necugetat. Momentan le utilizez pe cele doua cu placere pe trei sisteme de operare diferite si sunt foarte curios cum sta treaba pe Solaris care inca se downloadeaza. Daca ar fi sa imi dau din nou cu parerea: Vista cel putin pentru moment nu mi se pare un sistem de operare suficient de puternic pentru a rezista avalansei de distributii Linux, avand in vedere ce promite KDE 4 si noile file system-uri, si care cu fiecare lansare subtiaza usor cota de piata a "Softzillei" de Microsoft, indiferent ca Billy* vine, pleaca, se da peste cap etc. Zic aceasta si pentru ca asa zisa cireasa de WinFS se lasa asteptata iar NTFS 5 incepe sa imbatraneasca in fata concurentei si mor de nerabdare sa fac un test-drive cu ext 4 si reiser 4 cat de curand. Puncul meu de vedere e: cota de piata mai mica pentru Windows se traduce si in cota de piata mai mica pentru IE. Dupa ultimele statistici daca imi aduc bine aminte FireFox se invartea undeva in jurul la 20% (nu le am cu procentele exacte) si totusi au lansat o v2 bump-uita de frica aparatului numit marketing in preajma lansarii IE 7. Cat ca ma repet cu unele idei: cred ca este destul de trist acest fapt si sper ca fanii vor continua sa imprastie vorba care sa le dea peste nas celor care fac parte din departamentul de marketing al M$. Publicitatea de placere de care beneficiaza FF poate fi o nuca destul de tare de spart de catre acestia si vor trebui sa dovedeasca cu adevarat ca isi merita dolarii pe post de salar. Dar ... totusi nu marketingul face produsele ... O ultima idee si inchei (vad ca lumea a incepu sa adoarma pe aici): ma bucur de fiecare data cand vad un flame Opera vs FireFox si nu datorita faptului ideei de flame ci datorita faptului ca difera fata de un flame tipic ATi vs nVidia sau AMD vs Intel prin prisma faptului ca oricare ar fi castigatorul acela nu este IE iar acel gura-casca in timp ce asista si scrooleaza threadul cu interes are curiozitatea de a downloada macar unul din cele doua produse. ____________ *Personal am vazut in plecarea lui un motiv in plus de a-si face reclama gratuita pe spatele presei imbecile care vaneaza orice stire de senzatie. Implicatii: publicitate gratuita pentru Vista.
|
|
|
|
|
|
 Astazi nu am semnatura.
|
|
|
|
sabertooth
Veteran

mysql killer
|
 |
« Reply #8 on: October 23, 2006, 01:14:04 PM » |
|
[offtopic]: IE nu s-a mai dezvoltat pe mac oarecum din vina Apple. Iar cu reiserfs4 s-ar putea sa mai ai de asteptat avand in vedere problemele prin care trece dezvoltatorul sau.[/offtopic]
|
|
|
|
|
|
Stercus accidit
|
|
|
|
d1uluv2h8
Veteran

|
 |
« Reply #9 on: October 23, 2006, 02:18:31 PM » |
|
Citat din descrierea acestei portiuni a forum-ului: "Ultimele ştiri din domeniul software-ului liber".
De ce se discuta aici despre IE7 ? Sa ma lamureasca cineva, ca nu reusesc sa ma prind..
|
|
|
|
|
|
"And it shows finally, that you CAN enjoy electronic music without any stimulances and still have a great night!" @ tiesto
|
|
|
|
|
lesce
|
 |
« Reply #10 on: October 23, 2006, 02:40:50 PM » |
|
Citat din descrierea acestei portiuni a forum-ului: "Ultimele ştiri din domeniul software-ului liber".
De ce se discuta aici despre IE7 ? Sa ma lamureasca cineva, ca nu reusesc sa ma prind..
pai da si se discuta despre un browser concurent cu firefox 
|
|
|
|
« Last Edit: October 23, 2006, 02:46:24 PM by lesce »
|
|
"So you tried your best and you failed. Lesson is... never try! " Homer Simpson
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #11 on: October 23, 2006, 06:05:08 PM » |
|
Software-ul liber are un concurent, sub forma software-ului proprietar. Sa vorbesti doar de unul, fara a vorbi de celalalt, e ca si cum ai vorbi de Batman fara Penguin  Acum serios, stirile vor fi predominant din lumea software-ului liber, dar un eveniment software important - precum este, desi ne place sau nu, lansarea IE, trebuie anuntat. Fie si prin simplul fapt ca vrem sa vedem raspunsul taberei "noastre" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|