Razvan.S
Membru
|
 |
« on: October 21, 2006, 11:44:27 PM » |
|
Un site destul de bun pentru a arata ce distributie ti se potriveste . Click ME
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laurențiu Roman
Membru
Here comes the...
|
 |
« Reply #1 on: November 27, 2006, 01:29:25 PM » |
|
...Si destul de exact in raspunsuri...  Mi-a recomandat Debian, Ubuntu si Fedora. Dintre ele doar Debian nu am folosit si la Fedora am renunta incepand cu 6.
|
|
|
|
|
|
What direction? Death or action! Life begins at the intersection.
|
|
|
|
b3tzi
Membru
Dus cu pluta.
|
 |
« Reply #2 on: November 27, 2006, 06:33:37 PM » |
|
Mi-a recomandat Debian, Ubuntu si Fedora.
Same here. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xplo
Membru
|
 |
« Reply #3 on: November 27, 2006, 09:44:57 PM » |
|
He, he, ... Gentoo, ArchLinux si Slackware
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saltwater
|
 |
« Reply #4 on: November 27, 2006, 10:44:22 PM » |
|
Debian, Mandriva, kUbuntu si Open SuSE (care a fost eliminat din primele rezultate deoarece versiunea full nu e free) ... momentan ma dau in barci cu un kUbuntu 6.06 deci cred ca am nimerit-o. Edgy Eft here I come  . Cu SuSE am cochetat, despre Debian am auzit multe dar nu mi-a cazut in mana ... Mandriva inca nu am incercat. Pareri? :dontgetit:
|
|
|
|
|
|
 Astazi nu am semnatura.
|
|
|
|
vulcaneanul
Membru
|
 |
« Reply #5 on: November 28, 2006, 12:48:05 AM » |
|
doar Debian
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tibanu
Membru

Mechanical Chief
|
 |
« Reply #6 on: November 29, 2006, 01:57:21 AM » |
|
Ubuntu si Fedora, acum chiar ca sunt nehotarat  , totusi o sa incerc Ubuntu pentru o vreme
|
|
|
|
|
|
Dus la peste....
|
|
|
|
Laurențiu Roman
Membru
Here comes the...
|
 |
« Reply #7 on: November 29, 2006, 09:09:59 AM » |
|
Daca nu vrei o distributie un pic schioapa din cauza, corectitudini licentelor, zic sa alegi Ubuntu. Fedora tinde sa nu te lase sa faci anumite lucruri din cauza ca e prea supusa licentelor, asta nu inseamna ca nu exista metode de circumventie a acestor mici restrictii.
Deci Ubuntu bun pt lucruri care nu sunt sub o licenta OSS, Fedora mai putin bun pt asta (subliniez ca e vorba doar de incepatori).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
G.Ray
Veteran

|
 |
« Reply #8 on: November 29, 2006, 12:05:49 PM » |
|
Daca nu vrei o distributie un pic schioapa din cauza, corectitudini licentelor, zic sa alegi Ubuntu. Fedora tinde sa nu te lase sa faci anumite lucruri din cauza ca e prea supusa licentelor, asta nu inseamna ca nu exista metode de circumventie a acestor mici restrictii.
Deci Ubuntu bun pt lucruri care nu sunt sub o licenta OSS, Fedora mai putin bun pt asta (subliniez ca e vorba doar de incepatori).
Nu vrei sa explici chestia asta cu corectitudinea schioapa a licentelor la FC? Sincer, n-am inteles unde bati si imi este frica sa nu devin cumva infractor fara voie...de obicei imi place sa "sparg" legea intentionat,agresiv si fara regrete.
|
|
|
|
« Last Edit: November 29, 2006, 12:07:19 PM by G.Ray »
|
|
|
|
|
|
chiflutz
Membru
|
 |
« Reply #9 on: November 29, 2006, 12:12:17 PM » |
|
"These are my principles! And if you don't like them...I have others." In sensul ca imi place setea ta de cunoastere. Daca tot e sa faci ceva ilegal, sa stii exact ce si cum. 
|
|
|
|
|
|
Devel crawls to a halt - Hello Kitty Island Adventure 3 beta 2 rc1.5
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #10 on: November 29, 2006, 12:18:11 PM » |
|
Treaba asta cu licentele, cel putin din ce stiu eu, nu e nici o problema. Poate doar morala, dar legala in nici un caz. Nici Ubuntu nu are suport MP3, WMA, WMV by default, la fel ca si Fedora. Ar mai fi ceva? Nici una nu are Flash. Offtopic: "These are my principles! And if you don't like them...I have others."
Mi-ai furat sloganul. Mie si fratilor Marx 
|
|
|
|
|
|
Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
G.Ray
Veteran

|
 |
« Reply #11 on: November 29, 2006, 12:31:53 PM » |
|
Daca tot zicem de principii uitati-va la Linux Mint(derivat Ubuntu) care e chiar pe placul si "mana" mea. Si pe care l-as testa daca m-ar lasa installerul ala grafic sa pun grub pe /, desi nu prea cred ca merge si n-am chef de "lucru manual".
PS:si da asta vroiam sa zic la comparatia FC vs. Ubuntu - is la fel de OSS,nu inteleg de ce ar fi una mai schioapa ca cealalta?Poate ne lumineaza laur3ooo??
|
|
|
|
« Last Edit: November 29, 2006, 12:35:39 PM by G.Ray »
|
|
|
|
|
|
hydrarulz
Veteran

warning flame-war
|
 |
« Reply #12 on: November 29, 2006, 01:09:23 PM » |
|
stiu ca faza cu fedora a fost ca nu vor sa incurajeze pirateria. nu ca ar fi ceva ilegal cu suportul pt mp3-uri. ca nu au inclus default acest suport nu prea ajuta cu nimic pe nimeni. doar fac trafic pe site-urile cu ghiduri 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laurențiu Roman
Membru
Here comes the...
|
 |
« Reply #13 on: November 29, 2006, 08:41:07 PM » |
|
Recunosc, m-am exprimat total gresit. Nu era treaba cu licentele. Aici chiar am bughit-o. Desi am reusit foarte usor sa o configurez, in FC repo-urile cu aplicatii 3rd party nu sunt mentionate in nici un fisier de configurare pe sistem. In Ubuntu ele trebuiesc doar decomentate. In plus daca esti la inceput, faptul ca trebue sa adaugi/modific tu fisiere de configurare nu e chiar asa de trivial. Din cate am inteles in repo-urile Ubuntu (cred ca in Multiverse) sunt prezente aplicatii proprietare destul de folosite ca VMware Player sau implementarea Sun a masinii virtuale Java. Ceea ce vroiam sa exprim e ca poate exista impedimente pentru a avea suport OOB pt unele lucruri din cauza ca acestea nu sunt permise sau puternic descurajate in anumite tari, e.g. SUA.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vlaicu
Membru
|
 |
« Reply #14 on: January 01, 2007, 12:17:11 AM » |
|
Mia recomandat Kubuntu si Mandriva (din pacate mandriva nu merge pe calc. meu iar Kubuntu urmeaza sal testez)
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 2007, 05:21:01 PM by Vlaicu »
|
|
|
|
|
|
|