Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Reţele, servere» server in spatele unui router speedtouch
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: server in spatele unui router speedtouch  (Read 2377 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« on: April 06, 2007, 09:26:52 AM »

hello Smiley sper ca am pus titlul cum trebuie, i have no clue really
problema e asa: am net de la clicknet printr-un modem/router thomson speedtouch 546, iar calculatorul din spatele routerului are ip-ul 10.0.0.1.  Intrebarea e cum poate fi accesat serverul ftp de pe calc cu ip-ul 10.0.0.1 din exterior? Eu am tot incercat si am citit si help-ul dar nu am reusit. Thanks in advance.   Roll Eyes
Niste screenshots:

« Last Edit: April 06, 2007, 01:18:04 PM by abatele » Logged

wonder
Veteran
**

« Reply #1 on: April 06, 2007, 09:55:36 AM »

La Nat Entries, dai new, ii dai numele FTP, bagi ip-ul local al calc tau adica 10.0.0.1 scrii portul 21 si la celalalt camp lasi ip-ul nedefinit si portul 21.Protocol TCP Trebuie sa ai de genul

FTP | 10.0.0.1:21 | unspecified:21 | tcp | NONE

Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
My blog wonder.rodp.net
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #2 on: April 06, 2007, 10:21:36 AM »

Bre, ftp nu functioneaza numai pe 21. ftp functioneaza pe 20, 21 si pe porturi random > 1024 pentru conexiuni pasive. Mi se pare ca modemul ala poate fi setat si in bridge.

Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« Reply #3 on: April 06, 2007, 10:23:20 AM »

wonder, am incercat deja..vezi pct 5 din screenshotul nr 4. nu merge Sad
@~Empathy~: ftp e dat ca exemplu dar as vrea sa stiu in principiu ce trebuie sa-i fac...ai putea sa fii un pic mai explicit pretty please? cu retelelele n-am mai avut nici o tangenta pana acum.  wallbash

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #4 on: April 06, 2007, 10:40:14 AM »

In general pentru orice server e simplu, faci port forwarding la portul pe care ruleaza serviciul respectiv. Ex. HTTP portul 80 etc. FTP-ul este un protocol mai ciudat care foloseste mai multe porturi (unele chiar random) si modalitati de conectare. Daca vrei si conexiuni pasive, o metoda ar fi sa restrangi intervalul `random` din configu-ul serverului de ftp. Ai mai putea (ceea ce si recomand) sa setezi modemul ala in bridge, AFAIK se poate, sau sa bagi 10.0.0.1 intr-un DMZ.

hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #5 on: April 06, 2007, 11:27:02 AM »

Daca l-ai baga in DMZ ai scapa de toate problemele legate de port forward.
DMZ = A DMZ is a computer network that is accessible from two other computer networks that have no direct contact with each other. Often, one of these networks is the Internet and the other is a local, internal network. There is no direct connection between the Internet and the local network, but both of them can access an intermediate network, a demilitarized zone. DMZs are often used for special servers, such as web servers, which must be accessible from two separate networks.

gheorghe
Veteran
**

« Reply #6 on: April 06, 2007, 11:45:33 AM »

Pai.... ca sa faci un DMZ de-ala tre sa forwardezi porturi Smiley Si da, ftp e caca, tre sa forwardezi o raza de porturi (depinde cate conexiuni iti trebuie), si sa specifici raza de porturi in configul serverului. Daca e un server web, sau ceva care are un singur port chestia asta ar trebui sa fie destul de simpla.
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #7 on: April 06, 2007, 12:02:02 PM »

Routerele astea varza cum sunt cele de 100RON si cele incluse in `modemurile` PPPoE au un fel de DMZ activabil printr-o singura optiune care practic e port forwarding la toate cele 65535 de porturi happy. Fiind vorba de un singur PC in spatele modemului am recomandat setarea acestuia in bridge.

« Last Edit: April 06, 2007, 12:04:04 PM by ~Empathy~ » Logged

Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« Reply #8 on: April 06, 2007, 02:07:45 PM »

am 2 pc-uri...and thx, am sa incerc cu dmz sau whatever. sau in ultima instanta, no-ip.org Scoate limba

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #9 on: April 06, 2007, 02:14:40 PM »

Daca ai 2 pc-uri nu mai poti sa setezi modemul in mod bridge.

hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #10 on: April 06, 2007, 03:51:54 PM »

dar dmz tot poti sa-l faci

Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« Reply #11 on: April 06, 2007, 08:07:41 PM »

e ciudat ca nici ntp-ul nu-mi merge..parca din cate imi dau seama nimic udp nu merge. crap speedtouch. thx, incerc cand am timp sa vad cu ce se mananca dmz-ul.

iNFERNo
Membru
*

« Reply #12 on: April 16, 2007, 01:51:15 AM »

Pai ideea e ca ce iti face e un One To One NAT.
Incearca daca ai cum sa faci alta smecherie: il treci in full bridge / brigde si pui in spatele lui o jucarie care sa stie si PPPoE si din ala iti faci si autentificarea si One to Many NAT si/sau PAT.

Bafta!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: