Da, tin clientii intr-o baza de date. Ca sa rulez o comanda ca root din php, am facut un script special in bash (momentan face o singura chestie, dar in viitor va tine cont de argumente & stuff) si l-am bagat in sudoers, cu userul sub care lucreaza apache, adica nobody

iar din php il execut cu shell_exec('sudo ./script.sh >/dev/null 2>/dev/null') .
La chestia cu efectul imediat inca nu am inceput sa lucrez, momentan nu fac nimic cu userii in afara de facturi (care le-am facut cu fpdf) dar astea fiind gata acum, ma pregatesc sa trec mai departe si am nevoie de inspiratie/idei si de ce nu.. de colaboratori

Programul este gandit sa stea pe o alta masina decat cea care tine efectiv rutarea si regulile iptables, ceea ce complica un pic situatia. Pana acum m-am gandit sa generez scripturile necesare pe masina cu aplicatia web, si apoi le mut cu scp pe serverul principal. Problema este cum ii dau un impuls sa execute acele scripturi

Se poate si cum ai zis tu, din cron, dar prefer efectual imediat. Ma rog.. ar fi multe de discutat aici, poate intr-un alt topic ? Sa nu deviem prea mult de la DNAT-ul asta buclucas..
Empathy, de ce e asa trist ? Eu n-am habar de C, si prefer sa fie o interfata draguta in care sa pot intra de oriunde (cu orice browser)