Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Distribuţii» Ubuntu Festy Beta 5
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Ubuntu Festy Beta 5  (Read 3051 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Licaon
Membru
*

« on: March 08, 2007, 03:04:46 AM »

...sau cum ii zice Fawn...marog...

deci...instalai ultimu Beta...
dadui sa updateze cele 225 de pachete disponibile la updatare
si ma intreba cei in poza "Untitled1.jpg", nu pot edita canpul unde scrie, apas Forward degeaba
am dat Cancel, a continuat sa instaleze pachete (o parte din ele macar), apoi a dat ce scrie in "Untitled2.jpg"

acum mai are 175 de pachete de instalat pe care nu le poate instala ca ma intreba mereu ce se vede in poze

marfa! Smiley

/LE: si inca nu mam distrat cu bootloaderele...
Ubuntu asta are kernel 2.6.20.ceva fara libsata pt IDE... iar Zenwalkul rezident are 2.6.20 cu libsata pt IDE... sa vezi distractie diseara cu lilo + sda vs. grub + hda
 yay :D Ranjeste fasolea
« Last Edit: March 08, 2007, 03:12:28 AM by Licaon » Logged

pghoratiu
Expert

« Reply #1 on: March 08, 2007, 07:05:45 AM »

Tare, ciudat ca te intreaba de nice-ul pentru Xorg, asta chiar ar trebui el sa decida automat fara sa te intrebe !?!
Stie cineva care e solutia pentru un deb care nu se mai poate dezinstala complet, am patit si eu asa ceva (subprocess returns error code) dar nu am stiut ce sa-i fac mai departe.
« Last Edit: March 08, 2007, 10:28:17 AM by pghoratiu » Logged
oblio
Admini
**

« Reply #2 on: March 08, 2007, 09:05:03 AM »

apt-get install -f
Mi se pare că şi dpkg are ceva de genul pentru pachete īncăpăţānate (man dpkg). Ca soluţie radicală, dpkg -L şi ştergi toate fişierele care aparţin pachetului.
« Last Edit: March 08, 2007, 09:05:21 AM by oblio » Logged

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Licaon
Membru
*

« Reply #3 on: March 09, 2007, 01:33:40 AM »

butarea a mers ok cu GRUB, apropo de asta chiar eram curios sa vad ca optiuni in installer am la butloader si din cate vad sa mers pe ideea (proasta) de a decide el pt mine sa instaleze GRUBu. ok a detectat Zenwakul si la pus in lista, dar macar o optiune de a nu instala GRUB aş vrea.

alta chestie: Network Manageru...vazui mai de mult nishte referiri la el, gen ca si FC7 trece la el si dastea si credeam ca o fi vreo scula, din cate vad e doar un script care are o iconita in systray si setarea IP/DNS/DHCP iar ceea cemi tre mie ( setare MAC ) nare.

in rest cam la fel, soft updatat, tema devine si mai portocalie, nishte iconite Tango disponibile,Gnome Control Centre ( ala de la SLED10 sau o clona) dezactivat by default (!?), codecuri instalabile la nevoie, LiveCDu nu mere in Qemu (ma lasa intro consola ca cica na putut accesa tty1 sau ceva), un pic de lag pe desktop probabil de la driveru video ca mia fost lene sa caut wikiu ala din care bag o 15 linii de comanda ca sa instalez driveru Scoate limba

io unul inca astept versiunea "Edgy" (aia care sa rupa gura targului, a nu se confunda cu vers 6.10)...mai vedem...

Licaon
Membru
*

« Reply #4 on: April 23, 2007, 09:17:54 PM »

deci scriu aici ca sa nu deschid theaduri in van:

kubuntu 7.04 i386
pe sistemu meu vechi (AXP 1700+/asus nforce1/256Mb PC2100/gf2integrat/lanintegrat+surecom 10/100)

network manageru nu face ce tre:
1.are _doar_ un set de vreo 7 netmaskuri ne editabil de user, si miemi tre 255.255.248.0 pt UPC, care nue in lista
2. daca fortez din consola ifconfigu, o sa apara si netmasku meu dorit
3. setat totu din consola, ca pe orice linux, ip/netmask/gateway/dns => nu se conecteaza la net
4. cu alea setate din consola NetworkManageru face un fel de autodetectie proasta, mereu imi da IPu de 169.xxx.xxx.xxx
5. am si DHCP pe UPc, dar prostu nu gaseshte nimik

oricei ii pun nu mere netu, si ce mi se pare mai grav, el se crede mai deshtept decat mine simi suprascrie setarile dupa cum vrea Mark Shuttleworth probabil Scoate limba Sad Sad

cum il dezactivez sau ceva?
vad ca are multe cheshtii de IPv6, nam traceroute de IPv4, nush carei treba... e trecut totu pe IPv6...sau ce?
ceea ce insa nam facut inca este sa editez fisierele prin /etc/* dar nush ce naiba o sa faca network manageru la start.....sau sitemu...nush daca o sa decida iar pt mine.....

idei?
« Last Edit: April 23, 2007, 09:19:09 PM by Licaon » Logged

oblio
Admini
**

« Reply #5 on: April 23, 2007, 09:21:11 PM »

Dezinstalarea programului cu probleme? Merge mereu Scoate limba

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
d1uluv2h8
Veteran
**

« Reply #6 on: April 23, 2007, 09:50:16 PM »

Nici eu n-am putut sa inteleg de ce nu are traceroute pentru ipv4 dar il are pe cel pentru ipv6 Huh? stiu ca trebuie sa scriu doar un rand pentru a-l instala, dar totusi ... de cand o ardem chiar atat de mult(i) pe ipv6 si nu stiam eu.. ?

"And it shows finally, that you CAN enjoy electronic music without any stimulances and still have a great night!" @ tiesto
pghoratiu
Expert

« Reply #7 on: April 24, 2007, 11:57:48 AM »

deci scriu aici ca sa nu deschid theaduri in van:

kubuntu 7.04 i386
pe sistemu meu vechi (AXP 1700+/asus nforce1/256Mb PC2100/gf2integrat/lanintegrat+surecom 10/100)

network manageru nu face ce tre:
1.are _doar_ un set de vreo 7 netmaskuri ne editabil de user, si miemi tre 255.255.248.0 pt UPC, care nue in lista
2. daca fortez din consola ifconfigu, o sa apara si netmasku meu dorit
3. setat totu din consola, ca pe orice linux, ip/netmask/gateway/dns => nu se conecteaza la net
4. cu alea setate din consola NetworkManageru face un fel de autodetectie proasta, mereu imi da IPu de 169.xxx.xxx.xxx
5. am si DHCP pe UPc, dar prostu nu gaseshte nimik

oricei ii pun nu mere netu, si ce mi se pare mai grav, el se crede mai deshtept decat mine simi suprascrie setarile dupa cum vrea Mark Shuttleworth probabil Scoate limba Sad Sad

cum il dezactivez sau ceva?
vad ca are multe cheshtii de IPv6, nam traceroute de IPv4, nush carei treba... e trecut totu pe IPv6...sau ce?
ceea ce insa nam facut inca este sa editez fisierele prin /etc/* dar nush ce naiba o sa faca network manageru la start.....sau sitemu...nush daca o sa decida iar pt mine.....

idei?
Interfata respectiva (169.x.x.x) e folosita pentru comunicarea cu celelalte calculatoare din retea (vezi Zeroconf/Avahi).
Cat priveste network-manager-ul cred ca mai bine i-l dezinstalezi si folosesti celelalte unelte pentru configurare.
sudo apt-get remove network-manager --purge
« Last Edit: April 24, 2007, 11:58:10 AM by pghoratiu » Logged
Licaon
Membru
*

« Reply #8 on: April 30, 2007, 12:08:49 AM »

mda...
observai ca de retea se okupa si un avahi-autoip (ceva legat de IPv4 si retele fara DHCP)... ma puse ăl de jos sai dau remove ceea ce a dus la disparitia pachetului xorg din sistem...

se pare ca tot Zenwalk o sa instalez pe sistemul ăla Sad

unixlust
Membru
*

« Reply #9 on: April 30, 2007, 12:46:29 AM »

mda...
observai ca de retea se okupa si un avahi-autoip (ceva legat de IPv4 si retele fara DHCP)... ma puse ăl de jos sai dau remove ceea ce a dus la disparitia pachetului xorg din sistem...

se pare ca tot Zenwalk o sa instalez pe sistemul ăla Sad

Pfuai ce ma enerveaza metapachetele alea. Dai un 'aptitude remove evolution' si iti rade ubuntu-desktop, adica xorg + gnome + toate cele !! :)) Mor de rās
« Last Edit: April 30, 2007, 12:47:48 AM by unixlust » Logged

my blog

And on the 8th day, God gave the people Google so that all the problems of the universe could be researched from one central place. And it was good.
Licaon
Membru
*

« Reply #10 on: April 30, 2007, 02:42:45 PM »

si ca sa continui peripetiile mele...chiar dacas offtopic...

instalai solaris acu vreo 2 saptamani(best software of 2004 eh? :D Ranjeste fasolea) si akum aveam nevoie de aia 5gb ocupati de el
asa ca am shters din Ferestre -> My Computer -> Manage partitia... apoi dau sa il pun la New Partition dar ce sa vad: New Partition e DEzactivat... partitia nu mai apare in lista sus...
in Linux partitia a disparut complet, ba chiar sa schimbat si numerotatea ... partitia era SDA2.... iar acum SDA3 a devenit 2... SDA5...4...etc... si io credeam imposibila schimbarea asta asa din 2 clicuri...

deci, ce e de facut ? Sad

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: