Stirile postate aici apar pe site si in RSS-urile preluate de cititori, mare atentie la ce postati!Cum arata o stire de calitate.Trebuie sa tineti cont ca in ziua de azi gasesti usor pe net tot felul de informatii. Nu toate sunt stiri in schimb. Am incercat sa fac un fel de model de stire agreeabila, si destul de corecta:
Postati stirea, tradusa in romana, macar partea cea mai importanta a ei:Printr-o miscare oarecum ironica, fosta firma BSDi, devenita iXsystems, a cumparat PC-BSD.
Pentru cei care nu stiu BSDi a fost prima firma care a incercat sa vanda un BSD, dar a avut probleme
din cauza proceselor legate de codul BSD. Ulterior a fost depasita de vendorii Linux, iar BSD/OS,
sistemul proprietar bazat pe cod BSD, a ramas unul de nisa.
In orice caz, nu prea pare a fi un prieten al open source: desi finanteaza open source, si are BSD/OS,
multe din modificari raman closed source - licenta BSD le permite.
Pe alocuri puteti da citate in engleza (desi e recomandat, daca aveti timp, sa le traduceti):Actualmente iXsystems este o firma ce vinde hardware enterprise-level. Din anunt:
"Our support and further development of PC-BSD will drive adoption of the FreeBSD operating system by Windows and Linux users comfortable with a graphical user interface", said Matt Olander, CTO of iXsystems.
Cert este ca iXsystems vrea sa se extinda, pe langa hardware, pana recent singurele solutii software oferite de ei erau embedded.
Daca vreti sa afirmati ceva, mentionati sursa ca link, iar unde va exprimati parerea, incercati sa fie destul de clar ca e ceea ce credeti voi:Se pare ca apare inca un jucator pe piata solutiilor open source, unul finantat de o firma. Daca iXsystems va reusi sa
ajunga la nivelul Red Hat, Novell, Mandriva sau Canonical, este greu de spus, nu am reusit sa gasesc informatii financiare despre iXsystems. De asemenea, ramane de vazut ce se va intampla cu PC-BSD, mai precis daca va deveni comercial
in stilul Red Hat-Fedora, SUSE-openSUSE, sau in stilul Ubuntu.
Time will tell...
Mentionati clar sursaSpuneti parerea voastra despre stire
Exemple de importanta a stirilor:
- lansare versiune majora de GCC, KDE, Gnome, kernel Linux, ..: GCC 5.0, KDE 4, Gnome 3, Linux 3.0 - importanta 10
- lansarea versiune majora a unui program mai putin folosit, sau versiune minora a unui program folosit: Gnome 2.18, Linux 2.18 - importanta 9
Si de aici in jos cred ca puteti aprecia 
Importanta: 8
Exemple de credibilitate a stirilor:
- sursa este chiar site-ul producatorului (si nu e 1 aprilie
), sau un developer principal - credibilitate 10
- sursa este un developer secundar, un site de incredere - credibilitate 9
La fel ca mai sus, de aici va dati seama 
Credibilitate: 10
Trebuie si domeniul, bineinteles:Domeniu: *BSD
Pentru a permite accesul celor care văd ştirea prin RSS sau de pe homepage, direct pe forum ca să poată comenta ştirea.