~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« on: February 15, 2007, 09:45:53 PM » |
|
Dintr-un oarecare motiv trebuie sa administrez niste masini care ruleaza Fedora si CentOS. Intreb lumea ce experiente are cu 3rd party repositories pe fedora (pe server n-am nevoie de nimic aditional). Mai intreb daca nu are cineva ceva ponturi sa-mi vanda in legatura cu yum. I-am activat cache si alte alea, dar e incredibil de lent. Cum poate folosi cineva ceva atat de lent?
In principal ma intereseaza repository-urile 3rd party -- calitatea lor that is. Nu stiu ce vor sa ruleaze userii pe statiile lor, dar stiu sigur ca vor rula VMware, deci sunt mai tech-guys ca sa zic asa.
Multumesc anticipat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yehppael
Membru
|
 |
« Reply #1 on: February 15, 2007, 10:02:04 PM » |
|
exista freshrpms si livna, mai sunt si altele, dar am avut probleme cu astea doua cand le-am tinut impreuna, anumite rpm-uri se bateau cap in cap(probleme cu alsa si niste librarii), oricum am aflat din mai multe surse ca nu e bine sa le folosesti pe ambele, inca ceva ... yum nu functioneaza ca apt-get, e diferit, si nu in sensul bun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sabertooth
Veteran

mysql killer
|
 |
« Reply #2 on: February 16, 2007, 12:05:30 AM » |
|
Tine-te de freshrpms ca cica astia mai comunica si cu restul lumii ce fac, livna cica ar fi mai cu batu-n fund.
|
|
|
|
|
|
Stercus accidit
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #3 on: February 16, 2007, 12:10:45 AM » |
|
Singurele drivere nvidia functionale sunt in livna. Aia de la freshrpms si restu am vazut ca au doar partea de xorg, dar modulu de kernel din cine stie ce motive lipseste.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hydrarulz
Veteran

warning flame-war
|
 |
« Reply #4 on: February 16, 2007, 12:11:57 AM » |
|
vezi ca am facut si pagina de wiki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laurențiu Roman
Membru
Here comes the...
|
 |
« Reply #5 on: February 16, 2007, 01:22:17 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
What direction? Death or action! Life begins at the intersection.
|
|
|
|
|
|
Laurențiu Roman
Membru
Here comes the...
|
 |
« Reply #7 on: February 16, 2007, 07:57:13 AM » |
|
Eu credeam ca YUM=Yum Update Manager nu Yellow Dog... Anyway in lik-urile care le-am dat e explicat destul de clar care repo se impaca intre ele si care nu.
|
|
|
|
|
|
What direction? Death or action! Life begins at the intersection.
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #8 on: February 16, 2007, 09:24:17 AM » |
|
Da, YellowDog Updater Modified  nume idiot. Nu ma deranjeaza neaparat yum si rpm, ca in principiu sunt destul de bune, iar faptul ca e lent nu mi se pare chiar asa de grav, ca doar nu instalezi in fiecare zi. Mai grav e cand iti sta yum-updatesd sa-ti parseze metadate in timp ce joci cstrike  Problema e ca repo-urile fedora sunt o varza totala...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sabertooth
Veteran

mysql killer
|
 |
« Reply #9 on: February 16, 2007, 09:54:30 AM » |
|
Din pacate cam ai dreptate gheorghe. PS: cine-i MS? Mari sol??  PPS: Adevarul este ca MS este cel mai bun ... n-are repo-uri.
|
|
|
|
|
|
Stercus accidit
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #10 on: February 16, 2007, 04:27:56 PM » |
|
Multumesc pentru feedback. Din cate vad livna are un numar extraordinar de mic de pachete, freshrpms la fel. dries pare ca are cele mai multe. L-a folosit cineva? Nu am nevoie de drivere nvidia in repo, userii mei toti folosesc placi video integrate intel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sabertooth
Veteran

mysql killer
|
 |
« Reply #11 on: February 16, 2007, 05:32:55 PM » |
|
Eu il folosesc si nu pot spune ca am avut probleme. Insa pentru un mediu mai serios nu stiu. Nu mai am de loc incredere in FC si cu siguranta nu am incredere in repo-urile ei.
|
|
|
|
|
|
Stercus accidit
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #12 on: February 16, 2007, 07:50:13 PM » |
|
Daca o sa rulezi vmware pe fedora, si o sa faci update de kernel, fii pregatit sa cauti pe wiki-ul arch sau prin pkbuilduri dupa patchuri ca sa-l faci sa mearga pe kernel 2.19  Am folosit o vreme freshrpms si dries in acelasi timp si n-am avut probleme. Livna ar fi cel mai problematic, si sunt multe repo-uri dastea care nu au suport pentru fedora 6, cum ar fi dag sau alte chestii dastea. La ei a ramas timpul in loc pe vremea lu fedora 4...
|
|
|
|
« Last Edit: February 16, 2007, 07:55:08 PM by gheorghe »
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #13 on: February 16, 2007, 07:57:21 PM » |
|
Le-am bagat VMware pe fedora cu kernel 2.6.19. Nu mi-a trebuit nici un patch, am facut un symlink in sursele kernelului si a fost suficient.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #14 on: February 16, 2007, 08:20:16 PM » |
|
Mie nu mi se compila pentru ca s-au modificat niste chestii prin kernel si nu ai dadea bine, a trebuit sa modific niste variabile prin sursele vmware. Asta pe vmware server si fedora 6.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|