Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Întrebări de bază» Gentoo :: Pro şi Contra
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Gentoo :: Pro şi Contra  (Read 5740 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
alyn3d
Membru
*

Calculatorist Şef

« on: February 11, 2007, 10:45:18 PM »

Înjuraţi-mă sau nu, eu unul aş vrea să trec pe Gentoo. Acum depinde de voi să mă faceţi să trec sau să nu...

În acest topic vă rog să postaţi argumente pro şi contra distro-ului Gentoo. Ce vă place ce nu vă place, ce e uşor de făcut ce nu e uşor de făcut în Gentoo şi de ce...
Merită sau nu să treci pe Gentoo?

Mă refer la tot ce înseamnă Pro şi tot ce înseamnă Contra...

Distribuţie: Fedora 11 | Localitate: 3D Land | Vârstă: 19

My website: http://alyn3d.ilive.ro
My dA: http://alyn3d.deviantart.com
Registered Linux User:#415793
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #1 on: February 11, 2007, 11:41:24 PM »

Cel mai mare minus este lipsa pachetelor precompilate.

hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #2 on: February 12, 2007, 12:00:34 AM »

dureaza f mult sa il instalezi. ceea ce este ok daca ai timp.
si foarte-foarte rau daca busesti ceva la el.
am incercat gentoo si sincer nu am observat diferenta mare de viteza. Smiley
daca vrei ceva minim. e acceptabil. dar daca vrei desktop nu merita stresul

Licaon
Membru
*

« Reply #3 on: February 12, 2007, 12:51:40 AM »

@alyn3d: de cat timp ai Gentoo instalat pe sistem?

CosminG
Membru
*

« Reply #4 on: February 12, 2007, 05:16:23 AM »

Cel mai mare minus este lipsa pachetelor precompilate.

Asta e si cel mai mare plus :D Ranjeste fasolea Pachetele compilate pe sistemul tau vor fi optimizate Wink
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #5 on: February 12, 2007, 07:17:21 AM »

Nu chiar. La FreeBSD de exemplu poti sa folosesti pachete binare sau daca ai nevoie de optiuni specifice, pachete compilate. Ai de ales. Aici esti restrans la compilate.
« Last Edit: February 12, 2007, 07:17:33 AM by ~Empathy~ » Logged

hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #6 on: February 12, 2007, 08:22:35 AM »

sa stii ca putine pachete poti sa le compilezi cu optiuni mai specifice de genul mmx mmxext sse ssext 3dnow 3dnoext ...

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #7 on: February 12, 2007, 10:12:01 AM »

Nu alea sunt optiuni specifice... Optiuni specifice == USE flaguri.

alyn3d
Membru
*

Calculatorist Şef

« Reply #8 on: February 12, 2007, 10:24:17 AM »

@Licaon: nu am Gentoo instalat... folosesc *buntu deocamdata...

Distribuţie: Fedora 11 | Localitate: 3D Land | Vârstă: 19

My website: http://alyn3d.ilive.ro
My dA: http://alyn3d.deviantart.com
Registered Linux User:#415793
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #9 on: February 12, 2007, 01:43:53 PM »

Oricum iti dai seama ca fiecare e cu parerea lui (subiectiva) si ca singura modalitate sa vezi daca ti se potriveste la nevoi, e sa il incerci singur Smiley.

hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #10 on: February 12, 2007, 02:03:42 PM »

right

Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« Reply #11 on: February 12, 2007, 04:13:14 PM »

dureaza f mult sa il instalezi. ceea ce este ok daca ai timp.
si foarte-foarte rau daca busesti ceva la el.
am incercat gentoo si sincer nu am observat diferenta mare de viteza. Smiley
daca vrei ceva minim. e acceptabil. dar daca vrei desktop nu merita stresul

Nu durează aşa mult să îl instalezi. Cum a zis şi ~Empathy~, ~2 ore. Mie ce-mi place cel mai mult la gentoo e că poţi să buşeşti tot la el şi apoi să-l faci la loc şi să-ţi meargă beton. Poţi configura orice exact aşa cum îţi place fără să te împiedici de interfeţe grafice sau alte obstacole. E cea mai documentată distribuţie....ca minusuri, unele pachete durează mai mult să le compilezi.

robert
Veteran
**

« Reply #12 on: February 12, 2007, 07:40:28 PM »

Daca ai un pc mai rasarit (licenta Teutzz - compileaza animalul), fa-ti timp de Gentoo. Chiar si ca experienta educationala. Daca ai inclinatii de conducator, baga Gentoo. Inseamna control total, prin toate 'organele' sistemului de operare. Odata prinse dedesubturile si invatand diferitele rafinamente, poti fi aproape sigur ca 'animalul' nu poate merge mai repede cu alta distributie. Daca iti place sa experimentezi, baga Gentoo. Considera ca prin experiment, in Gentoo se intelege altceva decat vorbele de duh de sub tagul Edgy. Fii pregatit sa te pierzi prin miile de topicuri si threadurile de zeci de pagini, unele din acestea fiind chiar veritabil material informational necesar cladirii unei culturi generale dar si medii in domeniul IT. Control 'controlat' al surselor. Adica poti modifica, dar intr-un framework, cat sa nu iti paradesti sistemul. Desigur, se poate iesi si in 'afara' Smiley. Si atunci, restore a unei imagini a sistemului salvate pe un disc optic. Comunitate, documentatie in limba romana.

Te-am aiurit cu cele scrise, dar Gentoo trebuie trait (citit documentatia, instalat, optimizat si rafinat) decat explicat.

ps: ca pilda personala, experienta de 2 ani cu Gentoo mi-a 'reprogramat' modul de a vedea o distributie asa ca m-a indepartat complet de distributiile de genul FC, Suse, Mandriva sau Ubuntu. Pur si simplu imi este imposibil emotional (si asta pentru inceput) sa le folosesc. Poate o fi si din cauza rolling-release-urilor.

Emerge your life spunea Mudrii intr-o semnatura. Undeva, candva.

everybody else is doing so why can we
gheorghe
Veteran
**

« Reply #13 on: February 12, 2007, 09:33:03 PM »

ps: ca pilda personala, experienta de 2 ani cu Gentoo mi-a 'reprogramat' modul de a vedea o distributie asa ca m-a indepartat complet de distributiile de genul FC, Suse, Mandriva sau Ubuntu. Pur si simplu imi este imposibil emotional (si asta pentru inceput) sa le folosesc. Poate o fi si din cauza rolling-release-urilor.

Asta s-ar putea spune ca e un fel de obsesie. Tu nu ai putea de exemplu sa suporti sa ia ca dependinta cups la orice program daca nu ai imprimanta, corect? :D Ranjeste fasolea Cu ce te deranjeaza pe tine acel cups nevinovat?
Sau situatia in care, vai! Abiword este dependent de liburile gnome. CRIMA! 2 liburi in plus pe sistem, ocupa spatiu pe hdd, memorie, dureaza 0.05 sec mai mult sa se incarce...

Chestii pentru care (parerea mea) nu merita sa te stresezi, singurul avantaj pe care-l vad eu e ca pe gentoo ai mereu pachetele compilate cu orice optiune ai nevoie si nu tre sa recompilezi srpm, surse cu dependinte sau alte chestii nasoale.

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #14 on: February 12, 2007, 09:37:05 PM »

Nu ma deranjeaza cups-ul nevinovat, dar pur si simplu singurul package manager care se poate compara de departe cu portage sunt porturile FreeBSD. Restul fie-mi cu iertare dar sug. Plus ca Gentoo are cel mai mare repository...

Cel mai important e ca e flexibil. Daca ar fi "aranjat" ca FreeBSD si ar avea pachete binare pentru mine ar fi sistemul perfect Smiley.

Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: