Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Īntrebări de bază» Probleme rezolvare inversa
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Probleme rezolvare inversa  (Read 1449 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Anakin
Membru
*

« on: January 23, 2007, 02:56:49 PM »

Salut si bine v-am regasit prieteni...Am o mica problema si de la o vreme ma iau dracii cind ma gindesc...deci...treaba sta in felul urmator (un mic rezumat)
Se da un abonament de internet si pt inca 4 dolari/luna ai 16+1 IP-uri publice.Am domeniul domeniu.ro si am trecut la configurarea serverului bind, baietii de la rotld au schimbat repede nameserverul, merge, totul in regula. Insa rezolvarea inversa (reverse) nu merge de nici o culoare. Bine, stiu, am citit, am auzit ca providerul poate sa faca asta...dar providerul a fost chestionat si habar nu are ce sa faca...Va intreb pe voi daca stiti CE TREBUIE SA FACA providerul pe nameserverul lui ca sa am derogare sa fac reverse (EU, nu sa-mi faca el)...ahh...sa presupunem ca este de acord sa faca asta :)) Mor de rās (personal am discutat cu persoana care se ocupa de 8 ani cu asa ceva - din orasul meu - sa ma lase sa-mi fac eu reverse pe propria adresa de IP si a zis ca nu se poate)...Cei de mai sus cu 16 IPuri publice au zis ca fac, dar inca nu se vede nimic...Mai precizez ceva...local, pe nameserver (cu nameserver 127.0.0.1 in /etc/resolv.conf) le vede bine, deci inseamna ca e configurat corespunzator...in afara insa apar cu host-ul providerului...am auzit de la cineva ca rds nu da derogare pt asa ceva (probabil habar nu au), dar totusi e vorba de un abonament de vreo 80 de dolari...daca mi-ati putea da niste detalii, probabil cu probleme asemanatoare, sau cu sfaturi, as aprecia...Multumesc
gheorghe
Veteran
**

« Reply #1 on: January 23, 2007, 07:40:02 PM »

Nu ma pricep la DNS, dar din ce zice aici http://www.apnic.net/db/revdel.html poti sa faci reverse dns doar la cate o clasa C de-odata. Tu cum ai facut configuratia bind sau ce folosesti pentru mai putin de o clasa C?
pghoratiu
Expert

« Reply #2 on: January 23, 2007, 08:56:35 PM »

Si eu am vrut sa fac asa ceva pentru o singura adresa IP dar nu am reusit. Ceva schimbare tot a fost, au facut ei rezolvarea la un nume de host dar autoritate tot nu aveam asupra reverse-ului pentru adresa IP.
Anakin
Membru
*

« Reply #3 on: January 24, 2007, 07:55:38 AM »

mai, eu din cite am citit, se poate da autoritate de la ISP chiar si pt o adresa de IP...cel putin eu asa am inteles...
Anakin
Membru
*

« Reply #4 on: January 24, 2007, 07:57:06 AM »

dar problema e ca nu iti prea da ISP...si chiar nu inteleg de ce...nu vreau sa ies cu domeniul lui...am domeniul meu...in fine..niste mirlani !!
gheorghe
Veteran
**

« Reply #5 on: January 24, 2007, 05:55:24 PM »

Din ce scrie in ftp://ftp.rfc-editor.org/in-notes/rfc2317.txt cica se poate face asa ceva... Dar normal ca rds nu se obosesc sa faca asa ceva... E vorba de politica lor, daca ar da asa ceva la oricine, ar fi mai greu de intretinut setupul lor.
Anakin
Membru
*

« Reply #6 on: January 24, 2007, 11:36:58 PM »

da, se poate si eu am gasit prin alte parti exact ce trebuie sa faca providerul si exact ce trebuie sa faca clientul...dar cum ai spus tu, nu se obosesc ei sa faca asa ceva, desi e o propunere a celor de la RNC pentru a nu mai fi nevoiti unii sa achizitioneze clase de 255 de IPuri doar pentru a folosi vreo 50 sa zicem...totusi nu inteleg politica celor de la RDS sau alti provideri (se pare ca cei de la RDS ignora total cererile dind dovada de o nesimtire grosolana), din moment ce se plateste pentru acele IPuri...nu e corect...in fiecare luna oamenii aia dau niste bani pt ele...IPuri pe care ei le-au platit o singura data, acum le "inchiriaza" si nici nu iau in considerare cererile "chiriasilor". Da-i dracu..mersi de ajutor oricum...
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: