Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Reţele, servere» cum sa ma conectez la un IP in spatele unui router.
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: cum sa ma conectez la un IP in spatele unui router.  (Read 1109 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« on: January 13, 2007, 02:04:57 PM »

care este faza. un prieten este intr-o retea maricica, gen retele de camin. deci are un ip local pentru care plateste vreo 13ron. si vrea sa mai dea net la inca vreo 2 prieteni. fara sa plateasca aia. si i-am sugerat linux sa faca masquerade.
dar el nu stie sa-l configureze si probabil ca mai vrea cate ceva pe el. si i-am spus, ok pot sa il configurez eu.

problema este ca el nu are ip public. si cum as putea sa fac sa ma conectez la el?

ma gandisem la ceva de genul hamachi. dar pe linux nu l-am instalat niciodata si nu pot sa-i dau indicatii.

alte idei?

oblio
Admini
**

« Reply #1 on: January 13, 2007, 02:07:38 PM »

ssh?

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #2 on: January 13, 2007, 02:20:31 PM »

poate ca nu m-am exprimat corect, tipul nu are ip public.
si adminul lui nu-mi va face port forward

oblio
Admini
**

« Reply #3 on: January 13, 2007, 02:38:16 PM »

Păi singura soluţie relativ practică ar fi într-adevăr Hamachi se pare. Ia clientul Linux (de consolă), vezi că are chiar şi o interfaţă grafică GTK (neoficială), vezi cum se instalează, ajută-l să-l instaleze şi el, şi apoi cu SSH/VNC/... îi aranjezi treburile.

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Licaon
Membru
*

« Reply #4 on: January 13, 2007, 04:09:16 PM »

hamachi din consola e de ajuns... interfata e de estetica... (cauta pe forumu lor interfata 'hamachi.py' sau aia in PHP cas mai nice decat aia in GTK care mie nici numi mere)
rulezi hamachi-init (doar o data pe fiecare computer)
apoi hamachi start/join/go-online (citeshte un pic readmeu) si gata mere... o sa aveti fiecare cate un device de retea in plus HAM0 si o sa aiva ala un IPu privat 5.x.x.x .... apoi faci ssh root@5.x.x.x (IPu lui) ...vezi sa ai va firewallu setat ca sa ai acces pe interfata ham0 sau cat o fi...pe IPu ala...etc

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: