Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Īntrebări de bază» Compilare kernel 2.6.17.13
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Compilare kernel 2.6.17.13  (Read 3492 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Abraxas
Membru
*

« on: January 12, 2007, 10:48:33 PM »

dupa compilarea kernelului(comenzile make mrproper&make menuconfig&make bzImage&make modules_install)desi nu am facut modificari doar la seciunea placi video,la urmatorul restart mi-a dat  erori:nu mai vedeam stick-ul usb,mouse-ul nu mai mergea ;
sistemul meu:P4-1.7ghz;256 SDRAM;64video(NVIDIA GeForce 2MX/400)mouse ps/2;hdd 40gb.....

..ala mic, prost , urat, care locuieste in padure....
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #1 on: January 13, 2007, 12:12:52 AM »

In 2.6 e suficient:

make menuconfig
make
make modules_install

Poate kernelul vechi are suport pentru config.gz. Daca da, atunci booteaza cu kernelul vechi si in directorul cu sursele la kernel:

cat /proc/config.gz > .config.gz
gzip -d .config.gz

Acum vei lucra pe configuratia la kernelul vechi si poti doar sa faci modificari.

Daca nu ai aia in kernel sau nu mai ai .configul vechi (ai putea de ex. sa le pastrezi in /boot, alaturi de kernel) trebuie sa ai grija exact ce pui acolo in .config.

gheorghe
Veteran
**

« Reply #2 on: January 13, 2007, 12:31:55 AM »

Daca kernelul tau vechi e 2.4 sau o versiune mai veche de 2.6, e posibil ca unele optiuni sa se fi schimbat, si sa nu mearga.
Poate n-ai compilat suport usb in kernelul asta nou, sau poate e de la udev...
mudrii
Veteran
**

« Reply #3 on: January 13, 2007, 12:38:02 AM »

O sa incerc sa te ajut dar am nevoie de mai multe informatii.
Kernelu de obicei se afla in /usr/src/linux unde linux este symlink catre directorul unde este kernelu adevarat un ls -ln /usr/src te va lumuri exact unde e harlink-ul de la kernel
Da vrei sa faci update la kernel noi in primul raind ei faci download de la www.kernel.org si il dezarhivezi in /usr/src dupa care stergi symlinkil /usr/src/linux si creaz noul symlink /usr/src/linux catrenoul kernel.
Dupa care copii din directorul kernelului vechi fisierul .config in /usr/src/linux
te muti in  cd /usr/src/linux si cu make menuconfig configurezi noul kernel.
Pentru a compila kernelu din seria 2.6 utelizezi make ; make modules_install doar atat este deajuns dupa care copii cp /usr/src/linux/arch/i386/boot/bzImage in /boot/noul_nume si reconfigurezi grub sau lilo dupa caz.
Yehppael
Membru
*

« Reply #4 on: January 13, 2007, 09:38:46 AM »

mai exista si make xconfig, daca tii la interfata grafica, asta imi aminteste cand am incercat prima oara sa fac asa ceva doar cu documentatie minima si am recompilat de la 0 kernelul tocmai pentru ca nu stiam de configul vechi :)) Mor de rās, faza dura, e ca l-am facut sa-mi mearga din a 5-a incercare pentru ca tot trebuia sa modific cate ceva, si a mers bine dar nu am obtinut performanta aia sporita la care ma asteptam Smiley
Abraxas
Membru
*

« Reply #5 on: January 19, 2007, 09:20:56 PM »

mai precis ..dupa compilare aparau trei erori: FATAL:module capability not found;FATAL:module psmouse not found;FATAL:module pcspkr(sau ceva de genul asta!) not found!desi la menuconfig am pus built-in-ul de rigoare......

hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #6 on: January 20, 2007, 01:14:13 AM »

in grub ce ai scris?

Abraxas
Membru
*

« Reply #7 on: January 21, 2007, 11:47:23 AM »

..deja ma gandesc sa schimb distro-ul...Sad...Red_Hat 9 o fi bun?..ma gandesc ca o sa pot compila calumea kernelul,fara belele cu interfetele grafice....

oblio
Admini
**

« Reply #8 on: January 21, 2007, 11:48:21 AM »

E prea vechi. Ai calculator vechi?

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Abraxas
Membru
*

« Reply #9 on: January 21, 2007, 12:08:14 PM »

un P4-1.7Ghz,256SDRAM, video NVIDIA 2MX/400(64 MB)audio AC-97...
hai sa pun pe post niste atentionari din timpul configurarii kernelului(desi unele mi se par aiurea, mai ales chestia cu ATI!)
arch/i386/defconfig:48:warning: trying to assign nonexistent symbol CC_ALIGN_FUN
CTIONS
arch/i386/defconfig:49:warning: trying to assign nonexistent symbol CC_ALIGN_LAB
ELS
arch/i386/defconfig:50:warning: trying to assign nonexistent symbol CC_ALIGN_LOO
PS
arch/i386/defconfig:51:warning: trying to assign nonexistent symbol CC_ALIGN_JUM
PS
arch/i386/defconfig:63:warning: trying to assign nonexistent symbol OBSOLETE_MOD
PARM
arch/i386/defconfig:248:warning: trying to assign nonexistent symbol PCI_LEGACY_
PROC
arch/i386/defconfig:349:warning: trying to assign nonexistent symbol IP_NF_MATCH
_MULTIPORT
arch/i386/defconfig:354:warning: trying to assign nonexistent symbol IP_NF_MATCH
_AH_ESP
arch/i386/defconfig:798:warning: trying to assign nonexistent symbol SERIAL_8250
_ACPI
arch/i386/defconfig:917:warning: trying to assign nonexistent symbol SENSORS_RTC
8564
arch/i386/defconfig:919:warning: trying to assign nonexistent symbol RTC_X1205_I
2C
arch/i386/defconfig:1021:warning: trying to assign nonexistent symbol VIDEO_AUDI
O_DECODER
arch/i386/defconfig:1022:warning: trying to assign nonexistent symbol VIDEO_DECO
DER
arch/i386/defconfig:1065:warning: trying to assign nonexistent symbol FB_RADEON_
OLD
arch/i386/defconfig:1224:warning: trying to assign nonexistent symbol OBSOLETE_O
SS_USB_DRIVER
arch/i386/defconfig:1263:warning: trying to assign nonexistent symbol USB_MTOUCH
arch/i386/defconfig:1264:warning: trying to assign nonexistent symbol USB_ITMTOU
CH
arch/i386/defconfig:1265:warning: trying to assign nonexistent symbol USB_EGALAX
arch/i386/defconfig:1410:warning: trying to assign nonexistent symbol RELAYFS_FS

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #10 on: January 21, 2007, 12:16:10 PM »

Warningurile sunt pentru kernel developers.

oblio
Admini
**

« Reply #11 on: January 21, 2007, 12:22:53 PM »

Poate kernelul downloadat e corupt? Downloadeaza-l din nou, si incearca eventual sa compari MD5-urile.

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Abraxas
Membru
*

« Reply #12 on: January 21, 2007, 12:43:40 PM »

sa stii ca m-am gandit la asta......nu mint cand compilam kernel sub Slack 8.1 sau 9.1 nu imi faceam probleme ca o sa mearga sau nu.. era ultima grija,cel putin la device era perfect....o sa incerc sa caut 2.6.19.x in forma tgz...daca l-oi gasi.....sincer daca la vreun soft mai existau probleme la compilarea surselor la kernel nu am avut niciodata probleme..pana acum!merci.. am rezolvat chestia aia la gnome!..si ar mai fii o treaba: cand am dat upgradepkg(de la 2.4.33.3 la 2.6.17.13)......,, already installed"!asta a fost chiar culmea!am dat upgrade in ideea de a nu umple hardul cu de toate....

hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #13 on: January 21, 2007, 01:18:08 PM »

Abraxas, daca iti place sa-ti configurezi si sa-ti compilezi tot incearca gentoo.
au documentatie foarte buna.

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #14 on: January 21, 2007, 01:20:51 PM »

WARNINGURILE SUNT PENTRU DEVELOPERI!

Scriu mai mare?

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: