Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Ştiri» A aparut Apple iPhone
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: A aparut Apple iPhone  (Read 2445 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oblio
Admini
**

« on: January 10, 2007, 05:54:41 PM »

Tocmai a fost lansat Apple iPhone.

Ce este iPhone? Un smart phone ce utilizează o versiune foarte modificată a Mac OS X (sau a sistemului de operare iPod, încă nu e clar), cu o interfaţă inovatoare, memorie de 4 sau 8 GB, şi un preţ pe măsură se pare - minim 500$.
Utilizează un touch screen pentru majoritatea operaţiunilor, are suport 802.11b şi g, EDGE, Bluetooth, un browser bazat pe WebKit (care la rândul lui e bazat pe KHTML, motorul Konqueror), suport mail HTML.
Per total pare interesant, şi probabil se va vinde bine, ţinând cont de tam-tam-ul pe care-l face mereu Apple.

Sursa:
http://www.apple.com/iphone/

Importanţă: 9
Credibilitate: 10
Domeniu: Apple

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Laurențiu Roman
Membru
*

Here comes the...

« Reply #1 on: January 10, 2007, 07:12:15 PM »

Nu prea cred ca e un OS X, mai mult SO al iPod. Pt ca e un lucru pe care Apple il face bine, tine Mac OS X pe Mac, si numai acolo... :D Ranjeste fasolea
Faptul ca e $600 fara tva, ca e gigantic sau ca abonamentul minim e 2 ani nu e chiar asa de rau. Ceea ce e si mai rau (da, exista) e faptul ca abonamentul e cu Cingular, care are are niste tarife pt transferul de date...

What direction?
Death or action!
Life begins at the intersection.
oblio
Admini
**

« Reply #2 on: January 10, 2007, 07:18:45 PM »

Ce e Cingular ăsta, că tot aud de el?
« Last Edit: January 10, 2007, 07:25:45 PM by oblio » Logged

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Laurențiu Roman
Membru
*

Here comes the...

« Reply #3 on: January 10, 2007, 11:06:05 PM »

http://en.wikipedia.org/wiki/Cingular

America a avut cateva intarzieri in acceptarea smarthpone-urilor din cauza la ce se intampla cu CDMA vs GSM. Desi America a fost tara marilor retele de telco. se pare ca ramasesera cam in urma cu tehnologia mobila.

Marile retele ca Cingular sau Verizon sunt cam mofturoase si in privinta telefoanelor. Auzisem ca soft-urile telefoanelor Verizon nu accepta folosirea ca sonerii decat a melodiilor procurate prin serviciile (bineinteles platite in plus) oferite de, bineinteles, Verizon.

Treaba mai "miroase" si prin alte domenii acolo. Cei care se plang de tarifele Orange/Vodafone/Cosmote sau de performanta retelelor internet DSL sau prin cablu (RDS/UPC/etc) sa se duca in state si sa vad ce monopol e acolo.

BTW in USA nu exista Orange sau Vodafone.
« Last Edit: January 10, 2007, 11:44:04 PM by laur3ooo » Logged

What direction?
Death or action!
pghoratiu
Expert

« Reply #4 on: January 10, 2007, 11:13:10 PM »

La Americani inca se mai plateste pentru apeluri/SMS-uri primite, cred ca e singura tara din lume unde se mai taxeaza asta. Asta e cand nu functioneaza capitalismu  ;;) Ha ha
bogdanix
Membru
*

« Reply #5 on: January 11, 2007, 12:25:48 AM »

La Americani inca se mai plateste pentru apeluri/SMS-uri primite
Intre retele diferite
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #6 on: January 11, 2007, 12:29:37 AM »

Puteam sa jur ca acu vreo 2-3 saptamani am citit pe undeva ca (TM)-ul pentru iPhone de fapt nu e detinut de Apple, ci este detinut de Cisco de ceva vreme. Mi-am adus bine de aminte si se  pare ca pot pastra numele, dar un pic sifonati. Avand in vedere ca nici de iPod nu sunt atat de impresionat, nu stiu cu ce m-ar putea scoate iPhone din starea de iDon't Care(TM). Si asta vine de la un fan Apple.

Astazi nu am semnatura.
Laurențiu Roman
Membru
*

Here comes the...

« Reply #7 on: January 11, 2007, 08:55:19 AM »

De fapt nici de Cisco nu-l a deţinea, ci o firmă pe care Cisco a cumpărat-o şi parcă în Keynote s-a spus că există o înţelegere cu Cisco (nu ştiu cât de formalizată).

LE: Noi amanunte: Cisco sues Apple over iPhone trademark.
« Last Edit: January 11, 2007, 10:02:28 AM by laur3ooo » Logged

What direction?
Death or action!
pghoratiu
Expert

« Reply #8 on: January 11, 2007, 10:18:56 PM »

Eu cred ca Apple va oferi pentru aceste telefoane posibilitatea de upgrade pentru firmware/software/OS astfel ca nu va trebui sa cumperi un telefon nou.
Nu stiu cat e de uzual in momentul de fata sa faci upgrade la sistemul de operare pentru un smarphone obisnuit, banuiesc ca nimeni nu face asta si tot timpul trebuie sa cumperi ultimul hardware pentru a folosi ultima versiune de software.
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #9 on: January 11, 2007, 10:22:14 PM »

Eu cunosc cativa care-si updateaza singuri mobilele, ba mai mult -- fac asta pentru o suma modica si pentru altii.

Laurențiu Roman
Membru
*

Here comes the...

« Reply #10 on: January 11, 2007, 11:21:08 PM »

pghoratiu nu stiu ce intelegi smarphone obisnuit dar parca se fac update-uri la Windows Mobile. Daca te referi la ceva Nokia+Symbian sau asemenea, pai iPhone nu prea pare sa tinteasca spre aceeasi functionalitate.

What direction?
Death or action!
pghoratiu
Expert

« Reply #11 on: January 12, 2007, 12:03:22 AM »

Si Nokia+Symbian a-si zice ca e tot in aceeasi categorie.
Si pentru Windows Mobile este cineva care sa ofere serviciul asta? Ma gandesc in primul rand la firme la care sa mergi cu smartphone-ul vechi si-ti salveaza datele, face upgrade, restore la date etc...
Vecinu de la bloc nu se pune aramdune/~empathy~ ca poate ala care si-a luat telefon mobil cu 500 USD sta la vila si nu are vecini.

Apple va lansa zic eu pentru acelasi model de telefon mobil versiuni imbunatatite al pachetului software inclus desigur pentru bani la fel cum procedeaza cu sistemul de operare.
« Last Edit: January 12, 2007, 12:05:57 AM by pghoratiu » Logged
Laurențiu Roman
Membru
*

Here comes the...

« Reply #12 on: January 12, 2007, 01:25:32 AM »

Va lansa şi versiuni mai "proaste"... sau "şchioape" cred că e cuvântul potrivit. Deja au experienţă cu aşa ceva (ipod Nano & iPod Shuffle vs iPod & iPod Video). Mai ieftine dar cu lipsuri.

What direction?
Death or action!
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #13 on: January 12, 2007, 03:13:22 AM »

Eu cunosc cativa care-si updateaza singuri mobilele, ba mai mult -- fac asta pentru o suma modica si pentru altii.

Ca fost utilizator de iPod pot sa spun ca iTunes ma anunta politicos cand aparea un update pentru device-ul meu si ma intreba la fel de politocos daca vreau sa il aplic, cu posibilitatea ca daca ma oftic, sa il puna iar pe ala vechi. Acu, de ce nu ar face Apple aceeasi chestie si pentru iPhone? Din cate ii cunosc pe astia de la Apple, sunt destui de paranoici cu update-urile. Sub OS X ma trezesc ca update manager-ul sare de c*r in sus ori de cate ori e nevoie (la propriu, chiar topaie in Dock). Cred ca au implementat suport pentru update-uri si in iPhone. Just a though ...

Astazi nu am semnatura.
sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #14 on: January 12, 2007, 08:40:02 AM »

Va cam grabiti cu presupunerile. Oameni care au acces la informatii de la prima mana nu prea stiu inca nimic. Pana una alta Apple trebuie s-o scoata la capat cu CISCO, ca se pare ca amandoi au scos iPhoane.

Stercus accidit
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: