Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Software» Discuţie CDemu - simuleaza un CD drive
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Discuţie CDemu - simuleaza un CD drive  (Read 1319 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
oblio
Admini
**

« on: January 07, 2007, 07:45:45 PM »

Faptul că e modul de kernel independent şi nu e inclus īn kernelul vanilla, lucrează īmpotriva lui. Mă īntreb dacă nu l-ar putea totuşi include, pare foarte util.

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #1 on: January 07, 2007, 07:53:51 PM »

Cred ca este foarte util. Totusi se ocupa de ceva prea trivial pentru a fi modul inclus in kernel.

Stercus accidit
oblio
Admini
**

« Reply #2 on: January 07, 2007, 08:00:43 PM »

E vorba de sisteme de fişiere totuşi Wink

Oblio's
Licaon
Membru
*

« Reply #3 on: January 07, 2007, 09:54:53 PM »

mai de graba e vb de arhivare... impachetare in forma aia (iso/bin/mds)... sistemul de fisiere e mereu iso9660/udf...

sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #4 on: January 07, 2007, 10:05:54 PM »

Nu este vorba de sistem de fisiere. Iso/cue/bin/nrg sunt tipuri de fisiere. Si pentru 3-5 cazuri particulare nu faci exceptii in kernel. Utilizarea lor este ocazionala, nu este ceva uzual. Ori pentru utilizare rara nu este cazul sa implementezi ceva atat de permanent. Cine are nevoie are posibilitatea sa-si rezolve necesitatea. Nu intr-un mod perfect, ci instaland CDemu. Nici Windows-ul, nici Unix-urile nu fac altfel. Cam toti gandesc la fel. Nu este cazul ca pentru un efect atat de mic sa se face niste implementari atat de permanente.

Stercus accidit
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #5 on: January 07, 2007, 10:20:34 PM »

Oameni buni, dupa cum a zis si sabertooth, kernelul nu stie nimic de tipurile de fisiere. Kernelul nu monteaza imagini iso/nrg/whatever. Kernelul monteaza deviceuri. Altceva nu stie si nu se poate.

In mod normal ca sa poti monta o imagine, trebuie intai sa faci un device loopback. Linuxul face un hack automat si isi creeaza un loop device la:
mount -o loop
Nici un alt UNIX nu face asta -- trebuie facut manual inainte de a da mount.

Prin urmare kernelul stie doar de device-uri. Mai trebuie sa exista ceva (ce poate fi un si un modul de kernel) care sa creeze device-urile la nevoie. In linux e un modul de kernel. Stupid de-a dreptul, nu bagi in kernel chestii ce tin exclusiv de userspace. Alte UNIX-uri au fiecare utilitarele lor. Singura chestie din kernel este evident driverul loopback.

Asa ca oameni buni, aplicatia asta e buna asa cum e ea acum.

oblio
Admini
**

« Reply #6 on: January 08, 2007, 12:35:38 AM »

Păi stai puţin. Şi driverele pentru sisteme de fişiere ce sunt? La ce lucra amărātul ăla de Reiser?

Dar dacă NRG/CUE/INF sunt īntr-adevăr ISO/UDF deghizate... interesant, mă īntreb dacă există unelte de consolă (īn afară de nrg2iso), cu care să poţi realiza conversia.
De exemplu DEB-urile sunt arhive ar care conţin arhive tar.gz, deci le poţi deschide pe orice sistem Linux, chiar dacă nu ai dpkg.

Interesant oricum.

Oblio's
Licaon
Membru
*

« Reply #7 on: January 08, 2007, 01:06:56 AM »

de ce vrei altul inafar de ala? nrg2iso nuti place? Smiley
si ce legatura are DEBu cu CDemu? si din cate am vazut io...adiq de cate ori am incercat sa accesez deburi mia trebuit dpkg... deci nu...

oblio
Admini
**

« Reply #8 on: January 08, 2007, 01:48:11 AM »

nrg2iso nu stie CUE, MDS sau INF (din ce tin minte)

Apoi, legatura era asta: am un "pachet magic", un fisier pe care trebuie sa-l deschid. Sa intru in Windows sa folosesc DaemonTools sau alte prostii nu e o solutie, CDemu asta sa zicem ca nu-l am la indemana la acel moment dat.
Cu ce pot scoate datele dintr-un MDS sa zicem (asta daca se pot scoate)? E vreo arhiva mai deosebita, vreaun ZIP cu vreun header mai smecher?

Iar cu DEB, daca citeai ce-am scris eu mai sus, ai fi vazut ca ar + tar + gunzip iti permit sa scoti fisiere din ele, chiar daca n-ai dpkg Wink

Oblio's
Licaon
Membru
*

« Reply #9 on: January 08, 2007, 03:02:40 AM »

de ce teai astepta ca nrg2iso sa scoata din MDS?
pt formate diferite solutii pe masura: CD Image Conversion Smiley

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: