Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Īntrebări de bază» Probleme in Kubuntu
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Probleme in Kubuntu  (Read 1063 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Anakin
Membru
*

« on: January 06, 2007, 12:49:45 PM »

salut prieteni si la multi ani !!
Am inceput si eu anul nou cu o noua distributie...kubuntu 6.10 (Kubuntu pt ca sint fan KDE)... Am instalat beryl in el, merge super...ma rog acceptabil pentru placa mea video dar am o problema la care ma chinui de o zi...monitorul meu are niste mici probleme din nastere (ma rog, de cind il am eu)...trebuie sa maresc luminozitatea cind ma uit la un film..nu conteaza cu ce player ma uit...trebuie ca sa pot vedea bine. Bun...problema e ca aici orice player folosesc (mplayer, xine, kaffeine, kmplayer, gxine) nu conteaza...nu pot mari luminozitate, contrast, nimic...de exemplu, la mplayer mi le arata toate la maxim...la xine nu am butoanele pt a schimba aceste setari...la kaffeine le gasesc insa orice fac nu are efect asupra imaginii....tin sa mentionez ca nu e din cauza la beryl pt ca oricum il dezactivez ca nu duce si modul grafic si vizualizarea unui fisier video in acelasi timp din cauza placii video mai vechi un pic (gforce 4 128 MB)...In fine...sper ca s-a mai intilnit cineva cu asa problema avind in vedere numarul mare de utilizatori ubuntu...as aprecia un mic ajutor Smiley Mersi
robert
Veteran
**

« Reply #1 on: January 06, 2007, 02:05:13 PM »

Uite doua posibile solutii (cu riscul de a nu se pupa cu distributia folosita):

1. Ai un card NVIDIA - atunci binarele vin cu "nvidia-settings", un applet cu care iti configurezi anumiti parametri ai placii grafice si monitorului, asemanator echivalentului Windows. Poti si de acolo sa umbli la luminozitate.

2. O alta posibilitate ar fi legate de auto-detectia modelului tau de monitor, combinata cu problemele de care spui (si de care serverul X.org nu stie Smiley ). Incearca asa: dezactiveaza beryl si umbla un pic in xorg.conf:

Section "Monitor"
       Identifier      "tra-la-la"
       VendorName      "tra-la-la co."
       ModelName       "tra:la:la"
       Option         "IgnoreEDID"
       -----------------------

Ori adaugi linia boldata, ori dezactivezi EDID prin 'Ignore'.
Mai multe despre EDID: http://en.wikipedia.org/wiki/EDID.
Restart la serverul X, si vezi apoi pe unde poti umbla si la ce.  Succes.
« Last Edit: January 06, 2007, 06:09:55 PM by oblio » Logged

everybody else is doing so why can we
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: