Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Īnvaţă» Tips&Tricks» ZSH pe Gentoo
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: ZSH pe Gentoo  (Read 3728 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
gheorghe
Veteran
**

« Reply #15 on: February 11, 2007, 11:01:44 PM »

Pentru a edita setarile userilor se foloseste usermod sau vipw. /etc/passwd e doar un fisier menit sa fie citit de programe pentru a afla diverse informatii despre useri, acele informatii sunt stocate si in alte locuri si trebuie sa ramana consistente.
pghoratiu
Expert

« Reply #16 on: February 11, 2007, 11:14:14 PM »

In general se prefera utilitare facute pentru asa ceva decat sa modifici tu cu mana. Posibile probleme daca modifici manual:
1. locking - daca cineva modifica cu tine in acelasi timp fisierul pot aparea probleme, suprascrierea datelor etc... Din cate stiu usermod se ocupa de asta.
2. backend-uri diferite - poate ca usermod modifica datele intr-o tabela mysql fara sa stii tu ce anume se modifica, si de fapt nici nu te intereseaza.
« Last Edit: February 11, 2007, 11:27:21 PM by pghoratiu » Logged
unixlust
Membru
*

« Reply #17 on: February 12, 2007, 12:15:37 AM »

Pentru a edita setarile userilor se foloseste usermod sau vipw. /etc/passwd e doar un fisier menit sa fie citit de programe pentru a afla diverse informatii despre useri, acele informatii sunt stocate si in alte locuri si trebuie sa ramana consistente.

Nu ca as avea probleme sa folosesc usermod sau ceva utilitar de gen, dar m-ar interesa din pura curiozitate sa stiu care sunt acele alte locuri Scoate limba

2. backend-uri diferite - poate ca usermod modifica datele intr-o tabela mysql fara sa stii tu ce anume se modifica, si de fapt nici nu te intereseaza.

mysql ?  crazy

my blog

And on the 8th day, God gave the people Google so that all the problems of the universe could be researched from one central place. And it was good.
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #18 on: February 12, 2007, 07:16:01 AM »

Da, mysql. Poate ca profilele userilor se tin pe alt server. Sau poate ca se foloseste kerberos sau poate ca...

Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: