Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Discută» /dev/random» Hackeri
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Hackeri  (Read 7805 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oblio
Admini
**

« on: January 02, 2007, 10:44:12 PM »

Ce înseamnă hacker? Nu înseamnă Gigelul de 14 ani cu coşuri pe faţă şi cu ./flood.pl, ci nişte oameni bine pregătiţi, cu minte brici, care programează, administrează sisteme de importanţă mare, în general ajută lumea IT să se învârtă.

În acest topic voi descrie (şi sper şi voi), unii dintre hackerii care m-au impresionat prin ce au făcut. Unii mai ciudaţi, alţii nu prea cunoscuţi, dar toţi capabili oricum.

Primul exemplu:

Fabrice Bellard

...cam ce-a făcut el:
- un program C foarte mic cu care să scrie cel mai mare număr prim cunoscut - cu care a câştigat International Obfuscated C Code Contest 2000 - obfuscare
- un foarte mic compilator care să se poată autocompila (adică gcc gcc.c Smiley , ca să zic aşa) - cu care a câştigat acelaşi concurs, în 2001
- FFMPEG - probabil aţi folosit - codecuri audio/video
- QEMU
- a găsit formula de calcul cea mai eficientă pentru aflarea primelor n cife ale lui pi (ştiţi voi, 3,1416...)

Să vă văd cu vă mândriţi! :D Ranjeste fasolea

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
gabel
Membru
*

« Reply #1 on: January 03, 2007, 12:34:06 AM »

Mark Russinovich - descoperirea rootkit-ului Sony pentru protejarea Digital Rights Management. Articol complet.
sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #2 on: January 03, 2007, 12:38:06 AM »

DVD John http://en.wikipedia.org/wiki/Jon_Lech_Johansen cel care a spart protectia DVD-urilor.

Stercus accidit
gabel
Membru
*

« Reply #3 on: January 03, 2007, 12:46:01 AM »

Oare Jon Lech Johansen ştie de Muslix64?
pghoratiu
Expert

« Reply #4 on: January 03, 2007, 02:02:36 AM »

Alan Cox de pe vremea cand intretinea kernel-ul 2.2. Oricum cei listati pana acuma nu pot fi numit hackeri adevarati ca le lipseste un element esential, barba Wink
gheorghe
Veteran
**

« Reply #5 on: January 03, 2007, 04:47:56 AM »

http://www.lemis.com/grog/

Greg Lehey. Are barba, foloseste emacs, fvwm, are 7 monitoare si 2 laptopuri pe birou, isi face singur berea.

Si daca asta nu spune destule, la viata lui a scris volume managerul vinum din freebsd si cartile "Porting UNIX Software" si "The Complete Freebsd".
aramdune
Guest
« Reply #6 on: January 03, 2007, 04:01:26 PM »

Quote from: oblio
...

Damn, il stiu de pe IRC cand lucram la integrarea OpenBIOS in Qemu dar nu am stiut niciodata cine e cu adevarat. Hehe...
xplo
Membru
*

« Reply #7 on: January 03, 2007, 10:06:41 PM »

Cred ca merge si link-ul acesta aici.
b3tzi
Membru
*

Dus cu pluta.

« Reply #8 on: January 04, 2007, 03:13:03 PM »

Nimeni nu spune nimic despre Kevin Mitnick? :D Ranjeste fasolea

gheorghe
Veteran
**

« Reply #9 on: January 04, 2007, 04:15:21 PM »

Kevin Mitnick e tata lor, el nu mai necesita introducere... dar nu are barba, deci = 0.
hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #10 on: January 04, 2007, 04:16:49 PM »

si el nu a fost mare hacker. a fost foarte tare la social engineering. Smiley
si a prins o perioada buna in care oamenii nu erau asa paranoici cum sunt acum

Licaon
Membru
*

« Reply #11 on: January 04, 2007, 04:52:11 PM »

oricum marii hackari sunt aia ne-stiuti si ne-prinsi Wink

gabel
Membru
*

« Reply #12 on: January 04, 2007, 09:05:03 PM »

Chestia cu barba mi se pare cam ... din deceniul / secolul / mileniul trecut. Programatorii de excepţie sunt din ce în ce mai tineri şi nu le-ar sta bine cu barbă. E adevărat că nu toţi sunt hackeri, iar mulţi se pierd pe drum, lucrând pe bani frumoşi la mari companii, unde nu pot să-şi pună în valoare potenţialul. Pentru că îşi libertatea de a face ce vor.

//edit : ... îşi pierd ...
« Last Edit: January 04, 2007, 10:47:05 PM by gabel » Logged
coder_gus
Veteran
**

« Reply #13 on: January 04, 2007, 10:13:34 PM »

Dennis M. Ritchie  creatorul limbajului C si dezvoltator Unix.
Donald E. Knuth  chiar daca nu este un programator in adevaratul sens al cuvantului, cartile sale reprezinta bazele programarii.

Din noul val, sa zic asa, il respect pe Guido van Rossum (probabil sunt subiectiv  Scoate limba )

PS: Ati cam deviat de la subiect,la ora actuala barba nu mai este reprezentativa pentru cultura IT si in fond si la urma urmei nu programezi cu barba.Stick to the post ca pare interesant!  Wink
pghoratiu
Expert

« Reply #14 on: January 04, 2007, 10:40:57 PM »

Barba e un semn al intelepciunii/varstei, oamenii aia sunt in IT de peste 20-30 de ani si au ceva experienta. Oricat de genial ar fi un programator cu o experienta de sub 10 ani nu cred ca faci mare branza.
Cei care au deviat de la subiect sunt cei care au propus pe Mitnick si pe altii de teapa lor, cred ca Oblio trebuia sa faca o descriere mai clara la ce se asteapta in acest topic. Nu cred ca cineva care a descoperit o bresa de securitate intr-un produs sau altul poate fi numit hacker ca si efort e foarte departe de realizarea unui produs software de la zero.

Inca o propunere, Richiar Hipp care a scris SQLite, cel mai bun exemplu de inginerie software, cum ar trebui realizat un program.
Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  

Jump to: