Cam cum ar arăta o mică poveste Linux Soft, pentru acest an? Păi cam aşa... după dispariţia MyL, şi mai multe discuţii legate de un eventual FreeMyL, m-am decis că ar trebui īncercat - măcar să nu fie regrete după aceea, că nu s-a īncercat nimic...
Conform facturii, numele domeniului a fost cumpărat pe 06.04.2006, 1,7 milioane, de la ROTLD. Foarte greu găseşti un nume interesant īn ziua de azi, nu existau prea multe variante, parcă rămăseseră doar linux-soft.ro şi linuxsoft.ro. Am văzut acum că şi loonix.ro ar fi liber, şi suna chiar interesant

Apoi, pe 13.07.2006, deci la abia 3 luni după, am cumpărat găzduirea. Ţin minte că a fost cam 750.000, doar 100MB găzduire.
Lansarea efectivă a fost mult īntārziată, īntre timp am testat Xoops, E107, şi īncă vreo cāteva CMS-uri mai cunoscute pe calculatorul propriu. Lansarea a fost pe 10.10.2006, deci iarăşi cu mare īntārziere. Au fost anunţuri pe site-urile importante "computadoristitice" şi "linuxistice".
Īntre timp, au fost probleme cu găzduirea, dar nu prea multe, mai multe cu programele. Galeria Gallery2 a fost schimbată cu Coppermine, Coppermine cu actuala galerie, la care Saltwater a muncit din greu, dacă lucrurile merg bine, o să aveţi nişte suprize

Wikiul MamboWiki - Media Wiki integrată cu Joomla - a cedat. A urmat Media Wiki de două ori, dar cu probleme, MoinMoin, care era ciudăţel la instalare, şi acum a apărut DokuWiki, care pare foarte interesant.
S-a strāns un grup interesant de oameni. Cristiv a donat cărţi īn valoare de 80$ pentru o bibliotecă, pe care momentan o voi administra eu, īn lipsa unei soluţii mai bune

Sperăm să mai strāngem şi alte cărţi, din donaţii, contribuţii. Īn general, dacă aveţi vreo carte interesantă, de care nu mai aveţi nevoie, dar care credeţi că ar putea interesa pe cineva mai la īnceputul aventurii cu PC īn Linux... o puteţi dona

Cāt despre doritorii de cărţi - īndrăzniţi, spuneţi dacă vreţi o carte, nu sunt la mine să stea la păstrare

Am făcut un upgrade, tot cam 750.000, şi am ajuns la 600MB spaţiu. Dintre care ocupăm doar 60MB momentan

Găzduirea e plătită pānă īn iulie 2007, cānd va trebui prelungită.
S-au scris articole, Tips&tricks, ştiri. S-au răspuns diferitelor īntrebări pe forum. A fost voie bună pe IRC (de obicei

). Au avut loc pānă acum 2 īntālniri, la care am făcut cunoştinţă cu cāţiva dintre membrii Linux Soft - momentan din Bucureşti. Sper ca pe viitor să vină mai mulţi. Ar fi interesant de organizat şi undeva īn ţară, dar pentru asta, după cum spune Sabertooth, trebuie să facem cumva să fim siguri că nu vom fi tot oamenii din Bucureşti, dar plimbaţi prin ţară

Eu zic că e ok pentru doar 2 luni şi jumătate de activitate efectivă.
Ce urmează?Păi, crearea unui ghid pentru īncepători, care să fie destul de independent de distribuţie. Pentru problemele cele mai des īntālnite: configurare Apache cu virtual hosts, instalare codecuri MP3, AVI, ... Dar nu numai asta, orice ar putea fi interesant. Acum avem wiki, faceţi-vă o pagină de joacă, notaţi ideile, şi cine ştie, poate ajungeţi să le extindeţi.
Apoi, īntālniri, să sperăm īn fiecare lună.
Promovare. Cum? Păi vorbiţi cu prietenii cu site-uri, să pună un link sau un banner către Linux Soft. Dacă cer vreo dimensiune specială, spuneţi şi vom face banner. De ce trebuie promovare? Pentru că īn ziua de azi lucrurilor bune trebuie să li se facă reclamă, altfel sunt acoperite de munţi de gunoaie. Aşa e netul... deci trebuie să ne adaptăm.
Īn fine... vom vedea
La mulţi ani!