Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Īnvaţă» Programe recomandate» Servere» postfix
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: postfix  (Read 2116 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
gheorghe
Veteran
**

« on: December 11, 2006, 08:43:18 PM »

Postfix este un MTA (mail transfer agent), inlocuitor pentru vechiul sendmail. El insusi nu este un server de mail complet, el doar primeste mailuri, le stocheaza in mailboxuri si trimite mailuri de la utilizatori catre alte MTA-uri.

El se vrea o alternativa secure, rapida si usor de configurat pentru sendmail. Foloseste tehnici de programare care preintampina buffer overflows, si are o arhitectura modulara, formata dintr-o retea de daemoni care comunica intre ei, fiecare avand un singur rol bine definit si necesita privilegii minime pentru a-si face treaba. Astfel, daca un daemon e compromis, atacatorul poate folosi doar privilegiile limitate ale acelui daemon, fara a putea sa se intinda in restul sistemului.

Functii:
  - TLS (encriptie)
  - delegarea de politici smtp unor programe externe, ceea ce permite greylisting sau filtrare de continut avansata
  - suport pentru mapuri (useri, aliasuri, domenii virtuale, etc.) stocate in diverse tipuri de baze de date: Berkeley DB, CDB, DBM, LDAP, MySQL si PostgreSQL
  - casute mbox si maildir

Homepage: http://www.postfix.org/

Platforme: Linux, BSD, UNIX

Licenta: IBM public license sau ceva, ceea ce inseamna ca daca IBM vrea, retrage toate postfixurile din lume
« Last Edit: December 11, 2006, 09:28:28 PM by gheorghe » Logged
hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #1 on: December 12, 2006, 01:42:17 PM »

eu sincer nu am reusit sa instalex postfix doar cu documentatia lui. a fost neaparata nevoie sa intreb si sa mai citesc si prin alte parti.

gheorghe
Veteran
**

« Reply #2 on: December 12, 2006, 06:10:15 PM »

Pai tocmai pentru ca el e doar un MTA. Pentru un server de mail complet iti trebuie MTA, server pop/imap si alte chestii. Si exista foarte multe posibilitati. Poti sa folosesti postfix cu courier, dovecot, alte 50 de servere pop3/imap, cyrus sasl, dovecot sasl, milter de la sendmail sau amavis, poti folosi local delivery agentul lui postfix, al lui dovecot, maildrop de la courier, procmail, o gramada. greylisting cu milter, postgrey, spamd. Apoi antispam de care vrei, antivirus, etc. Poate mai vrei si spf...

Deci practic, tu nu o sa reusesti sa instalezi nici sendmail, qmai, exim, sau care or mai fi doar cu documentatia lor oficiala... Doar sa-ti iei vreo distributie cu ceva gata facut, sau sa-ti cumperi kerio, axigen sau alte chestii.
« Last Edit: December 13, 2006, 11:34:23 PM by gheorghe » Logged
hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #3 on: December 14, 2006, 01:03:14 PM »

Smiley stiu ma asta. ca pana la urma l-am instalat cu dovecot si a mers.
dar documentatia lui nu mi s-a parut destul de explicita happy

gheorghe
Veteran
**

« Reply #4 on: December 14, 2006, 04:59:59 PM »

Mda, dar presupun ca nici documentatia sendmail nu e chiar asa de explicita Smiley Totusi, in 15 randuri de configuratie iti faci server web cu tls, sasl, autentificare mysql, domenii virtuale, scanare antispam, antivirus, greylisting, etc. 15-20 de randuri, daca nu le pui si pe cele ale celorlalte 20 de programe pe care tre sa le instalezi :)) Mor de rās

Iar documentatia lui este explicita, adica iti explica in detaliu toate optiunile, si in plus, pe situl oficial ai linkuri catre zeci de howto-uri.

http://www.postfix.org/docs.html
hydrarulz
Veteran
**

warning flame-war

« Reply #5 on: December 14, 2006, 08:58:03 PM »

la sendmail mai folosesti si m4

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: