Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Software» player audio
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: player audio  (Read 852 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« on: December 06, 2006, 09:41:38 AM »

Hello folks.
Am avut ghinionul sa mi se strice hardul si acum pe gentoo-ul proaspat instalat pe hardul nou observ ca nu mai exista xmms in portage. Evident ebuild-urile inca mai exista si eventual am sa le caut dar va rog spuneti-mi si mie ce player folositi voi, pe mine ma intereseaza in primul rand sa aiba un equalizer de calitate (ala din xmms era bun) care sa contina eventual si niste preseturi. Eu inainte imi facusem singur un preset notand pe hartie valorile afisate de eq winamp pt fiecare banda si scriindu-le intr-un preset xmms. Dar acum nu mai am windows, cel putin nu momentan. Audacious cand l-am testat sincer mi s-a parut ca se aude infect. Observ ca multa lume (cel putin pe forums.gentoo.org) spune ca mpd is the real shit - amarok, quodlibet si alte aberatii din astea ies din discutie pentru ca pe mine ma intereseaza ceva simplu, in schimb mpd n-am vazut sa aiba eq.
Am vazut ca exista un equalizer si la equ.sourceforge.net, l-a folosit cineva?

So...astept sfaturi si am sa mai postez si propriile concluzii. Thx for reading this.

Yehppael
Membru
*

« Reply #1 on: December 06, 2006, 09:52:01 AM »

in xmms poti importa preseturile de la equalizer exportate din winamp, cat despre "se aude infect" vezi ce folosesti, alsa sau oss, la mine cel putin oss se aude diferit fata de alsa, si mult mai tare ...
Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« Reply #2 on: December 06, 2006, 10:36:22 AM »

Si in xmms si in audacious se pot "importa" dar le importa gresit. Cat despre "se aude infect", la vremea erspectiva facusem comparatia in raport cu xmms-ul, si in audacios se auzea mai infundat/prost. In rest, folosesc alsa, si probabil si tu cand te referi la oss vb de alsa oss emulation fiindca oss e deprecated de mult timp si ma indoiesc ca se mai foloseste, chiar in fc6.

wonder
Veteran
**

« Reply #3 on: December 06, 2006, 01:00:30 PM »

Nu stiu de ce nu vrei sa folosesti amarok. Amarok foloseste xine-lib si se aude impecabil. Ar trebuii sa-i dai totusi o sansa:)

Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
My blog wonder.rodp.net
Yehppael
Membru
*

« Reply #4 on: December 06, 2006, 01:13:44 PM »

Ma refeream la diferent in XMMS cand selectez la preferinte > output plugins > libOSS.so sau libALSA.so, si pentru mine face mare diferenta. Chiar asa de ce nu folosesti amarok? mi se pare frumos, cel putin pentru mine este extrem de folositor ca are chestia aia cu ratinguri inteligente si la cata muzica am mi-e greu sa-mi aduc aminte ce imi place si ce nu ...
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: