Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Întrebări de bază» Un forum
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Un forum  (Read 1894 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
ciapsadm
Membru
*

« on: December 05, 2006, 03:57:16 PM »

Mi-am facut un cont la lx, am downladat un forum, mi-am pus pe site forumu, toate bune si frumoase pana la instalare.
Am Ubuntu si mi-am pus pe server forumu cu gFTP.
Problema ii cum fac asta cu gFTP, ca nu stiu.  whack

Daca,dupa destule incercari,nu reusesti sa treci la pasul urmator,pentru a "sari" la urmatoarele setari,se poate folosi managerul de FTP astfel:

Conectat pe ftp,in directorul unde s-a facut upload la fisierele & directoarele SMF-ului,se selcteaza(cu tasta SHIFT),directoarele si fisierele:

attachments
Packages
Packages/installed.list
Smileys
Themes
agreement.txt
Settings.php
Settings_bak.php

Dupa selectia lor,se da click dreapta si in meniu,sa cauta comanda: ATTRIBUTES(CHMOD). In pricipiu se poate folosi CTRL+O(oaie,NU zero),dar depinde de managerul de ftp.In fereastra deschisa,se scri 777 si se bifeaza optiunea:"Aply changes to all subfolders and filles"

Dupa OK,se asteapta ca managerul sa termine operatia.
aramdune
Guest
« Reply #1 on: December 05, 2006, 04:01:44 PM »

Off... NU trebuie sa ai dai permisiuni 777... De CE ar face asa ceva cineva? Sad.
ciapsadm
Membru
*

« Reply #2 on: December 05, 2006, 04:07:48 PM »

Io nustiu, daca nu fac ce scrie acolo, nu pot instala forumu.
oblio
Admini
**

« Reply #3 on: December 05, 2006, 04:09:36 PM »

Presupun că e vorba de SimpleMachines Forum, după ce zici tu pe-acolo. Şi da, într-adevăr, cere 777 pentru anumite foldere, dar e foarte important de ţinut minte ca la final să le aduci în starea îniţială - parcă 644. Cu excepţia:
attachments
altfel nu pot pune avataruri membrii Smiley

Aramdune... nu vrei să afli. Sunt multe progrămele care vor acces write pentru alţi useri. De ce oare, mă depăşeşte, scriptul ăla PHP rulează sub alt user faţă de proprietarul fişierelor - dar de ce... nu ştiu exact.

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #4 on: December 05, 2006, 04:10:57 PM »

Mi se pare ca vrea sa creeze niste fisiere de asta are nevoie de drepturi atat de mari. Dar dupa terminarea instalarii se pot revoca acele drepturi asta bineinteles dupa stergerea lui setup.php/install.php care o fi.

Stercus accidit
ciapsadm
Membru
*

« Reply #5 on: December 05, 2006, 04:12:01 PM »

Da, este vorba de SimpleMachines Forum, dar tot nu mi-ati raspuns nimeni cum sa fac sa schimb alea cu numarul. Smiley
sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #6 on: December 05, 2006, 04:13:45 PM »

Alea cu numarul e drepturi si trebuie manuite cu grija si in cunostinta de cauza, nu asa.

Este destul de simpla explicatia necesitatii unor drepturi atat de mari. Php-ul ruleaza ca modul Apache, deci sub grup/user apache/apache, de aici si necesitatea unor drepturi destul de mari. In mod sigur vrea sa creeze un config.php pe undeva si ca sa-l scrie vrea drepturi de scriere.
« Last Edit: December 05, 2006, 04:15:53 PM by sabertooth » Logged

Stercus accidit
oblio
Admini
**

« Reply #7 on: December 05, 2006, 04:15:28 PM »

Ce să schimbi alea cu numărul? Păi nu ţi-a mers chmod? Am avut impresia că ţi-a mers :)) Mor de râs

La GFTP, click dreapta pe fişier/folder, şi caută ceva legat de permisiuni/chmod. Şi pui să fie toate bifate:
read - write - execute, sau scrii direct 777.

Click stânga, click dreapta, căutare prin meniuri, până dai de ce doreşti Smiley

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #8 on: December 05, 2006, 04:28:15 PM »

Sau ma rog, daca nu te descurci cu acel client, foloseste altul Scoate limba. bash-ul si comenzile de FTP nu au omorat pe nimeni, pentru ce iti trebuie tine cam un set minim de 6. Atentie la config si nu lasa path-ul pe auto catre directorul de pe FTP cand o sa iti ceara datele de autentificare de pe host pentru ca are prostul obicei sa detecteze calea completa de la directorul de root al serverului de hosting (exemplu: /home/www/nume_cu_care_te-ai_inregistrat.lx.ro), in loc sa ia calea incepand cu directorul de root al FS virtual creat de serverul FTP. Cam aia a fost singura problema de care m-am lovit cand am instalat chestia asta pe un host de teste, in rest instalarea a fost flawless. Nici nu m-a intrebat nimic de drepturi de acces, am dezarhivat, uploadat, rulat script de instalare. Atat.

Astazi nu am semnatura.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: