|
|
chiflutz
Membru
|
 |
« Reply #1 on: November 28, 2006, 12:58:07 PM » |
|
Stai sa pretind ca am inteles... deci, ei (MPAA aia, un fel de RIAA - acronimele sint un fel de leet-speak pentru adulti, aparent) vor sa determine, nay, sa oblige fiecare posesor al unui aranjament mobiliero-digital ce se incadreaza in parametrii lor (televizor >29'', DVD player, niste boxe, minim doua fotolii comfortabile, toate-n aceeasi camera) sa se inregistreze intr-un catastif, platind o taxa de 50$. In schimbul acestei taxe (although that seems kinda weird), vor primi niste gadgeturi ce le vor fi instalate in respectiva camera - senzori biometrici, un chip add-on pentru DVD playing thingy, chestii de tipul asta. Totul ca MPAA sa stie ce filme vad oamenii la ei in casa si, mai ales, cu cati alti prieteni ? Parerea mea umila (sic) este ca americanii au inceput sa se creada in 1984. And I do mean the book. A, da, and it won't ever get approved, 'cause it isn't cost-effective. Spend money to make money, dar vreo doua-trei filme pe dvd costa mai putin decat un senzor biometric, last time I checked.
|
|
|
|
|
|
Devel crawls to a halt - Hello Kitty Island Adventure 3 beta 2 rc1.5
|
|
|
|
hydrarulz
Veteran

warning flame-war
|
 |
« Reply #2 on: November 28, 2006, 01:27:48 PM » |
|
MPAA cred ca pot face orice. ca america de altfel. cum folosesc americanii scuza "siguranta nationala", astia spun ca pirateria trebuie oprita... doamne pirateria va aduce apocalipsul. dada!! "Just because you buy a DVD to watch at home doesn't give you the right to invite friends over to watch it too. That's a violation of copyright and denies us the revenue that would be generated from DVD sales to your friends," said Glickman.
deci daca sora mea se uita la un dvd si eu trec pe acolo, ea saraca ar trebui sa-mi scoata ochii sa nu o bage astia in puscarie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chiflutz
Membru
|
 |
« Reply #3 on: November 28, 2006, 01:45:27 PM » |
|
Am vorbit azi cu ea, nu s-a mutat inca in America. Your eyes are fine. 
|
|
|
|
|
|
Devel crawls to a halt - Hello Kitty Island Adventure 3 beta 2 rc1.5
|
|
|
|
Laurențiu Roman
Membru
Here comes the...
|
 |
« Reply #4 on: November 28, 2006, 04:29:59 PM » |
|
Pe langa asta, America are un sistem destul de prost de patentare (a software-ului). In America, desi nu numai acolo, se pot destul de usor patenta idei, nu numai obiectul rezultat, sau modul de implementare/construire/etc, ci chiar ideea lui. Partea si mai proasta e ca majoritatea acestor obiecte/idei/etc patentate nu exista inca, multe dintre ele nici macar in stadiu de proiectare. Treaba nu se termina aici. Tot acolo exista si firme de avocatura care pur si simplu cauta persoanele sau firmele mici care ar putea detine patente incalcate de firme mai mari (indiferent daca obiectul patentat exista sau nu) si pur si simplu dau in judecata firmele mari. Asta (cu datul in judecata) nu e prea rau dar ceea ce urmeaza este. In aproape toate cazurile firma de avocatura e cea care castiga peste 50% din daune si de destule ori (chiar si cand e vorba de sume mari de bani) partea lor din castigul daunelor tinde catre 90%.
Idei de baza la care ader: 1. Patentele pe idei sunt o mare idiotenie, cele pe software sunt cel putin prost implementate. 2. O persoana nu trebuie sa cumpere un produs de fiecare data cand il foloseste diferit (In America nu e legal sa faci back-up la un cd original cu muzica sau vreun film pe DVD, daca il vrei melodia in mp3 sau filmul in format ipod, il cumperi din nou - cel putin asa spun ...AA-urile)
|
|
|
|
|
|
What direction? Death or action! Life begins at the intersection.
|
|
|
|
|
pghoratiu
|
 |
« Reply #5 on: November 28, 2006, 05:07:47 PM » |
|
Partea si mai proasta e ca majoritatea acestor obiecte/idei/etc patentate nu exista inca, multe dintre ele nici macar in stadiu de proiectare.
Asta nu prea am inteles de ce se poate intampla si totusi e posibil, m-am lamurit cu Sony care a patentat tot asa ceva futuristic dar care tot va fi realizat de (alt)cineva odata: Elizabeth Boukis, spokeswoman for Sony Electronics, says the work is speculative. "There were not any experiments done," she says. "This particular patent was a prophetic invention. It was based on an inspiration that this may someday be the direction that technology will take us."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cristiv
|
 |
« Reply #6 on: November 29, 2006, 02:18:26 AM » |
|
The bill would require that any hardware manufactured in the future contain technology that tells the MPAA directly of what is being shown and specific details on the audience. The data would be gathered using various motion sensors and biometric technology.
Deasemenea, pana in 2010, toate budele vor fi echipate cu senzori speciali care sa detecteze concentratii de alcohol de peste 0.08% in urina, precum si substante farmaceutice recreationale. Informatiile vor fi transmise guvernului, pe o conducta T3.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laurențiu Roman
Membru
Here comes the...
|
 |
« Reply #7 on: November 29, 2006, 09:04:38 AM » |
|
...pe o conducta T3. Nici nu spun la ce m-am gandit. 
|
|
|
|
« Last Edit: November 29, 2006, 09:10:34 AM by laur3ooo »
|
|
What direction? Death or action! Life begins at the intersection.
|
|
|
|
hydrarulz
Veteran

warning flame-war
|
 |
« Reply #8 on: November 29, 2006, 01:06:23 PM » |
|
si te gandesti la libertate pe urma. si la cat de mult te ajuta sau te ingradeste tehnologia. si la ce ajuta chestiile astea de fapt?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|