Veste buna!
Acum doua zile, eram intr-un anticariat din Bucuresti, cautand niste carti de beletristica, SF si ceva legat de Matematici Speciale

. Pe langa o editie a cartii "Idiotul" de Dostoievsky, datata de prin anii `30 si alte lucruri gen "Faust", "Timpul dezarticulat" al lui Phil K. Dick, am gasit, zacand pe un raft, langa niste enciclopedii, un Dictionar de Informatica scos de Editura Stiintifica si Enciclopedica. L-am luat imediat. Pretul? 10 000 ROL.

. Valoarea? Inestimabila, dupa ce l-am deschis.
Asa ca, fiind in seciunea "Termeni IT", invit pe toti cei ce doresc sa afle ce inseamna un anumit termen (de la simpli, la complecsi), cu toate explicatiile date (spre exemplu, in cazul "calculului lambda", se dau si formulele matematice, pe langa definitii si exemple), sa posteze aici cuvantul pe care doresc sa si-l elucideze, iar eu, intr-o pauza de la servici, sau in cateva minute ce le mai prind libere, voi deschide dictionarul (il tin dupa mine

) si o sa postez ca raspuns definitia.
Bineinteles, chiar daca nu posteaza nimeni nimic, o sa ma apuc, usor usor, sa mai scriu eu, tot aici, cate un termen, in timpul liber. Dupa data de 28.11, o sa am din nou calc. si acasa si o sa pot termina ce mai am de redactat, inclusiv sa scriu definitii pentru diversi termeni. Mentionez din capul locului ca, in cazul definitiilor de gen "calcul lambda", unde intalnim si diverse formule/ecuatii, o sa atasez cate un document cu toate cele editate.
Astept cereri.