Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Linux Soft» Meritocraţie
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Meritocraţie  (Read 968 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oblio
Admini
**

« on: November 22, 2006, 10:03:51 AM »

După cum probabil v-aţi prins până acum, ideea pe aici e de meritocraţie: faci ceva util pentru ceilalţi, eşti apreciat. În funcţie de contribuţii, şi ranguri, ceea ce spui este luat în considerare cu o pondere mai mare sau mai mică.

O să fie nişte anunţuri într-o scurtă perioadă, care vor include detalii "tehnice", "birocratice", şi încă unele de acest gen. Ca să dau mai multe detalii:
- scopul/misiunea Linux Soft (ca să fie clar de la început - este un scop necomercial - banii privind doar fondurile necesare întreţinerii activităţii stil ONG sau ceva similar)
- licenţa materialelor de pe site - Creative Commons sau ceva similar, trebuie să mai studiez licenţele, şi să mă mai consult cu alte persoane în temă
- un plan de dezvoltare, cu o împărţire pe sarcini/posturi, şi vedem cine e interesat/cine se oferă
- un fel de regulament de ordine interioară: ce "posturi" sunt, cum se ocupă, cum se promovează (sau reciproca: cum se retrogradează).

Pe măsură ce le public, o să aştept sugestii. Bineînţeles, aceste sugestii, cum am spus mai sus, vor fi luate în considerare în funcţie de:
- contribuţiile celui care sugerează
- documentarea/argumentarea corespunzătoare necesară temei sugestiei
- disponibilitatea de a îşi asuma modificarea propunerii mele, în cazul în care este nevoie de un efort suplimentar pentru modificare
« Last Edit: December 05, 2006, 05:56:41 PM by oblio » Logged

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
gheorghe
Veteran
**

« Reply #1 on: November 22, 2006, 06:29:33 PM »

- licenţa materialelor de pe site - Creative Commons sau ceva similar, trebuie să mai studiez licenţele, şi să mă mai consult cu alte persoane în temă
Mi se pare cam aiurea faza cu licente, cred ca cel mai corect e public domain, sa faca ce vrea cu ele.
oblio
Admini
**

« Reply #2 on: November 22, 2006, 06:37:47 PM »

Sau public domain, e o idee foarte bună. Singura chestie e ce se întâmplă dacă posturile includ chestii sub o anumită licenţă: discuţie de pe gentoo.ro..

Bineînţeles, soluţia cea mai simplă ar fi ca acel conţinut să fie original. Aici e vorba de tot ce urmează să apară pe site: frontpage, forum, wiki, articole, ...
Un caz despre care nu v-am spus este de exemplu cel al acestui articol, recuperat de vulcăneanul dintr-un colţişor de pe net şi publicat şi aici pentru a putea fi găsit mai uşor de forumişti. În cazuri precum acesta - preluare de materiale - cel mai recomandat e să obţineţi acordul autorului (s-a şi obţinut de altfel, mulţumim încă o dată Smiley ).

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: