Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Reţele, servere» Server de IRC binar pentru Linux
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Server de IRC binar pentru Linux  (Read 1364 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« on: November 21, 2006, 12:37:51 PM »

Situatia e cam asa: se da un server Linux pe post de router, se dau cateva masini pe care ruleaza diferite sisteme de operare. Se pune problema gasirii unei metode de comunicare in scris in interiorul retelei. Astia de pe Windows (care sunt majoritari) au ales Vypress. Eu am propus "adminului" instalarea unui server IRC pe router pentru a folosi o solutie cross-platform si nu una care ruleaza exclusiv pe Windows. Incercarea de a emula Vypress cu solutia numita Crossover a esuat.

De ce binar? Ideea e simpla. Initial s-a propus instalarea unui (k)Ubuntu pe serverul respectiv. Daca se intampla aceasta, acest thread nu ar mai fi existat. Dar cum socoteala initiala nu se potriveste cu realitatea, pe server ruleaza Slack 10.2. Stiu, exista surse, dar aici intervine alta problema: gcc -ul nu a fost instalat corect si nu se poate compila nimic X-( Mars ma. Acu din lipsa de timp a "adminului" care de fapt e un coleg care face aceeasi munca ca si a mea dar pe alta sectiune, am cautat distributii binare care sa ruleze pe Slack. Google nu m-a ajutat deloc, toate serverele IRC gasite nu aveau daemonul compilat pentru aceasta platforma, aveau pentru alte distributii wallbash. Daca are cineva o idee pentru rezolvarea eleganta a acestei probleme, rog a posta un rand, doua aici Smiley. Astia cu Windows-ul au facut club exclusivist si e enervant pentru cei care nu ruleaza asa ceva (Mac si Linux). Exista o nevoie de comunicare aici si avand in vedere ca sunt outsider, lumea nu isi bate capul cu o solutie, trebuie sa gasesc una pe cont propriu.

Astazi nu am semnatura.
oblio
Admini
**

« Reply #1 on: November 21, 2006, 12:50:55 PM »

Mda... ai restrâns mult piaţa din cauza distribuţiei. Încearcă să pui ceva cu alien, sau încearcă ceva gen jabberd. Am căutat acum pentru Slack - server IRC sau Jabber (faimosul linuxpackages) , şi sincer, dacă nu are compilator, e mort.

Mda... uite ceva foarte obscur. Tutorial de pe slacky.it, găsit în cache-ul Google...
« Last Edit: November 21, 2006, 12:53:11 PM by oblio » Logged

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #2 on: November 21, 2006, 01:00:01 PM »

Mda... ai restrâns mult piaţa din cauza distribuţiei.

Imagine my surprise when I heard what's the distribution and where's the problem. Dupa ce am zbierat prin firma o saptamana/doua sa se puna Ubuntu vad ca e altceva (si nici macar nu s-a propus cu voce tare Slack, nici nu era in calcul macar) ... In orice caz, mintea umana e infinita, te miri ce mai scoate. O sa tin cont de ce ai zis mai sus, eventual o sa incerc sa primesc acces prin ssh la server, in cel mai rau caz ma ridic de la tastatura si tastez direct de la masina cu pricina.

Sincer, am căutat acum pentru Slack, şi sincer, dacă nu are compilator, e mort.

O sa am grija sa folosesc afirmatia asta sarcasm. Poate ca sunt juniorul ca varsta pe aici, dar imi place sa imi impun punctul de vedere cand ceva pute.

Edit: linkul era mort (ala catre pachet) dar din fericire am cautat pachetul pe Google si l-am gasit ... rezultatul 2 dintr-o lista subtire de 4 :D Ranjeste fasolea
« Last Edit: November 21, 2006, 01:03:23 PM by Saltwater » Logged

Astazi nu am semnatura.
sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #3 on: November 21, 2006, 01:06:53 PM »

Eu am lucrat la o firma in care pentru exact asa ceva se folosea Jabber cu server  intern(inauntrul firmei) pus pe masina linux.

Stercus accidit
gheorghe
Veteran
**

« Reply #4 on: November 21, 2006, 01:32:23 PM »

Jabber e tare ca poti sa-l autentifici in ldap sau alte chestii dastea, deci poti folosi aceleasi conturi ca si pentru samba sau serveru de mail, etc. => server de mesagerie interna destul de bun.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #5 on: November 21, 2006, 02:01:17 PM »

Multumesc foarte mult pentru suport. Solutia pe care a furnizat-o oblio functioneaza. irc-2.11.1-i686-2gl.tgz - daemonul acesta are un fisier de config sanatos si e OK pentru nevoile curente. Conectarea e un pic lenta dar se lucreaza la fisierul de configurare. Serverul e mai mult ca router deci nici vorba de samba sau de mail din diverse motive care nu pot fi mentionate aici.

Astazi nu am semnatura.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: