Situatia e cam asa: se da un server Linux pe post de router, se dau cateva masini pe care ruleaza diferite sisteme de operare. Se pune problema gasirii unei metode de comunicare in scris in interiorul retelei. Astia de pe Windows (care sunt majoritari) au ales Vypress. Eu am propus "adminului" instalarea unui server IRC pe router pentru a folosi o solutie cross-platform si nu una care ruleaza exclusiv pe Windows. Incercarea de a emula Vypress cu solutia numita Crossover a esuat.
De ce binar? Ideea e simpla. Initial s-a propus instalarea unui (k)Ubuntu pe serverul respectiv. Daca se intampla aceasta, acest thread nu ar mai fi existat. Dar cum socoteala initiala nu se potriveste cu realitatea, pe server ruleaza Slack 10.2. Stiu, exista surse, dar aici intervine alta problema: gcc -ul nu a fost instalat corect si nu se poate compila nimic

. Acu din lipsa de timp a "adminului" care de fapt e un coleg care face aceeasi munca ca si a mea dar pe alta sectiune, am cautat distributii binare care sa ruleze pe Slack. Google nu m-a ajutat deloc, toate serverele IRC gasite nu aveau daemonul compilat pentru aceasta platforma, aveau pentru alte distributii

. Daca are cineva o idee pentru rezolvarea eleganta a acestei probleme, rog a posta un rand, doua aici

. Astia cu Windows-ul au facut club exclusivist si e enervant pentru cei care nu ruleaza asa ceva (Mac si Linux). Exista o nevoie de comunicare aici si avand in vedere ca sunt outsider, lumea nu isi bate capul cu o solutie, trebuie sa gasesc una pe cont propriu.