Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Linux Soft» Optiune noua a forumului - calendar
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Optiune noua a forumului - calendar  (Read 771 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oblio
Admini
**

« on: November 13, 2006, 09:13:08 PM »

Dupa cum puteti vedea la baza indexului forumului, a aparut o chestie noua: calendar. Are diverse optiuni, cum ar fi anuntarea aniversarilor, sarbatorilor, aici sper sa ma ajute abatele sa completez cu sarbatorile importante.

Daca aveti sugestii de sarbatori care ar trebui trecute, spuneti fara frica Smiley

Nu se stie cum ne absoarbe Linux-ul si uitam de ziua de nume a prietenului/prietenei :)) Mor de rās

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
abatele
Veteran
**

Ce faci, te face.

« Reply #1 on: November 14, 2006, 06:35:03 PM »

Ok. Presupun că interesează zilele īn care sunt pomeniţi sfinţi ale caror nume sunt purtate de prietenii / prietenele noastre astăzi.
Pentru că e luna Noiembrie, am să postez zilele care mi se par mai importante după ziua de azi: 14 - Sf. Apostol Filip; 16 - Sf Apostol Matei; ; 22 - Sf. Muceniţă Cecilia; 25 - Sf. Muceniţă Ecaterina; 30 - Sf. Apostol Andrei
Decembrie: 3 - Sf. Teodor; 4 - Sf. Varvara; 6 - Sf. Nicolae; 8 - Sf. Cezar; 13 - Sf. Muceniţă Lucia; 16 - Sf. Mucenic Marin; 17 - Sf. Prooroc Daniil; 18 - Cuviosul Daniil Sihastrul (dacaă am uitat să ne felicităm Danii sau Danielele ieri, nu e tārziu nici azi Smiley ) 21 - Sf. Muceniţă Iuliana; 24 - Cuvioasa Eugenia; 25 - Crăciunul (şi toţi care poartă numele lui Hristos: Cristi, Cristina, etc.); 27 - Sf. Ştefan; 29 - Cuviosul Marcel
Dacă e de folos ceea ce am scris, voi continua cu lunile următoare.
oblio
Admini
**

« Reply #2 on: November 14, 2006, 08:59:13 PM »

Este de folos, că şi-aşa o luăm pe arătura noi, nu cred că strică să ne aducem din cānd īn cānd de cei de lāngă noi, şi de aniversările lor Smiley

Şi ca să anticipez, La mulţi ani şi toate cele bune!  :cheers: Hai noroc

Late edit:
Sper că faptul că le-am prescurtat e ok, din ce-mi aduc aminte Mc. e prescurtarea pentru Mucenic, şi Cuv. pentru Cuvios. De asemenea, dacă le vedeţi puse aiurea - adică date greşite, să spuneţi Smiley
« Last Edit: November 14, 2006, 09:18:12 PM by oblio » Logged

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
abatele
Veteran
**

Ce faci, te face.

« Reply #3 on: November 15, 2006, 02:33:41 PM »

Sper că faptul că le-am prescurtat e ok, din ce-mi aduc aminte Mc. e prescurtarea pentru Mucenic, şi Cuv. pentru Cuvios
Şi Ap. pentru Apostol
De Īnvierea Domnului (sărbătoare care are dată schimbătoare) se sărbătoresc Anastasiile (īn greceşte Anastasia = Īnviere) Dacă am să am timp şi o să-mi amintesc, voi īncerca să scriu īn dreptul fiecărui nume şi ce īnseamnă.
Am să īncerc să găsesc şi un calendar catolic pentru a posta şi sfinţii din acest calendar.
Ianuarie: 1 - Sf. Vasile cel Mare (Basileus = Īmpărat); Sf. Mc. Serghie; 7 - Sf. Prooroc Ioan Botezătorul (una din multele zile - cca. 13 - īn care sunt sărbătoriţi Ionii şi Ioanele); 8 - Cuv. Emilian; 12 - Sf. Mc. Tatiana;20 Sf. Mc. Eusebiu; 21 Sf. Mc. Evghenie (Eugen - Cel de neam bun) şi Valerian; 30 - Sf. Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur
/LE
Februarie: 2 - Sf. Simeon, Sf. Ana; 6 - Sf. Mc. Iulian; 9 - Sf. Mc. Nichifor; 9 - Sf. Mc. Marcel; 10 - Sf. Valentina; 11 - Sf. Teodora; 15 - Cuv. Eusebiu; 16 - Cuv. Flavian; 17 - Sf. M. Mc. Teodor (Tiron); 19 - Cuv. Evghenie (Eugen); 25 - Sf. Mc. Alexandru;
« Last Edit: December 04, 2006, 08:59:46 PM by abatele » Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: