Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Învaţă» Programe recomandate» Comunicare» opera
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: opera  (Read 2199 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
gheorghe
Veteran
**

« on: November 12, 2006, 03:39:50 PM »

Homepage:
http://www.opera.com

Screenshot:

Scurta descriere:
Opera e un browser web rapid, cu consum redus de resurse si multe functii incluse in baza (spre deosebire de firefox, unde sunt necesare extensii). Nu e numai un browser web, ci o suita aproape completa de aplicatii utile unui utilizator obisnuit precum:
 - Client de mail simplu (fara groupware sau calendar) cu suport pop3 si imap
 - Cititor feeduri RSS, client NNTP
 - Client IRC simplu, poate un pic prea simplu pentru unii Smiley
 - Download manager cu functie de continuare a downloadului dupa oprirea aplicatiei
 - Client bittorrent fara prea multe optiuni, doar downloadeaza torrentu, nu puteti selecta fisierele, seta prioritati, etc.
 - Widgeturi, aplicatii mici, gen ceasuri, cititoare de feeduri rss, jocuri
 - Voice, citeste paginile web (disponibila doar pe windows...)
 - Multe altele precum mouse gestures, thumbnailuri, etc. http://www.opera.com/products/desktop/

Platforme:
Linux, FreeBSD, Solaris, Windows, OS X, Symbian, Opera Mini ruleaza pe telefoane cu J2ME, diverse alte ragalii embeded, QNX

Licenta:
Proprietara

« Last Edit: November 13, 2006, 11:20:36 PM by gheorghe » Logged
aramdune
Guest
« Reply #1 on: November 12, 2006, 03:46:44 PM »

Observatie, pentru QNX e disponibil doar engine-ul (si ala foarte vechi -- Opera 6 sau asa ceva), engine care se integreaza cu Voyager (browserul default).

Opera mai are si versiune mobile, Opera Mobile merge pe PDA-uri si pe mobile destepte.
slackx
Membru
*

« Reply #2 on: November 13, 2006, 02:01:31 PM »

Eu am bagat opera pe un ericson k300 i
Asa ca nu tre chiar destepte Scoate limba

Cea mai buna configuratie. AMD cu placa video integrata Intel
aramdune
Guest
« Reply #3 on: November 13, 2006, 03:27:23 PM »

Ma rog, eu nu am mobil de loc, deci pentru mine orice mobil color e destept. Nu stiu nici sa trimit un sms...
bigguy82
Membru
*

« Reply #4 on: November 13, 2006, 03:40:54 PM »

Din pacate ii lipseste o optiune, care pentru mine e destul de importanta : nu il poti seta sa iasa printr-un socks proxy, asa ca, daca vreau sa-l folosesc la servici trebuie sa-l rulez cu socksify.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #5 on: November 13, 2006, 10:13:50 PM »

Ma rog, hai sa ma plang si eu, ai putea linistit sa adaugi Mac OS X in lista de sisteme de operare suportate pentru ca iti garantez ca ruleaza si ruleaza bine. Si da, merge pe mobile mai putin destepte care stiu de J2ME si are 2 versiuni pentru acest runtime: high memory si low memory. Aia high e pentru app java de pana la 128kb si aia low de pana la 64kb. Ma dau si eu cu mobilul pe net, un Nokia 3220.

Astazi nu am semnatura.
gheorghe
Veteran
**

« Reply #6 on: November 13, 2006, 11:17:46 PM »

Stiam eu ca am uitat ceva Smiley
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: