Laurențiu Roman
Membru
Here comes the...
|
 |
« Reply #30 on: January 02, 2007, 10:43:09 PM » |
|
Sincer? Ma simt mai acasa pe Windows 5.x. Ii cunosc majoritatea problemelor, chiar daca e nesimtit si nu vrea sa-mi zica unde si/sau care e eroarea. Il folosesc de aproape 5 ani (daca nu pun la socoteala si 9x/2k) in diverse forme in comparatie cu Linux ~1 an 8 luni. Diferenta se va eroda in timp, dar acum e cel putin dublu. Cat despre Linux, mm cred ca cel mai bine ma simt pe un debian (aproape orice nuanta). Vorbesc de orice Linux care se apropie destul de Debian (nu ma refer la actualitatea pachetelor  ).
|
|
|
|
|
|
What direction? Death or action! Life begins at the intersection.
|
|
|
|
rogerhs
Membru
|
 |
« Reply #31 on: January 07, 2007, 03:33:06 PM » |
|
Fedora 6+livna repo si inclinatii spre FreeBSD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abraxas
Membru
|
 |
« Reply #32 on: January 23, 2007, 08:32:06 PM » |
|
la birou folosesc Windows 2000 Professional..acasa Slackware(in stadiu de novice)....
|
|
|
|
|
|
..ala mic, prost , urat, care locuieste in padure....
|
|
|
|
krrypton
Membru
|
 |
« Reply #33 on: April 26, 2007, 12:17:05 PM » |
|
SuSE ... cine zicea ceva de obisnuinta?! Desi sincer prefer touch-ul MacOS X ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iulius
Membru
|
 |
« Reply #34 on: May 06, 2007, 04:40:30 PM » |
|
Cel mai mult am utilizat Win XP La munca: Win 2000Pro. Ca linux: decand am placa grafica nvidia am trecut pe DEBIAN. Inainte era Kubuntu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Florins
Membru
|
 |
« Reply #35 on: August 12, 2007, 08:31:50 AM » |
|
Slackware totdeauna! Primul linux 2003 (RH9). Din 2004 Slackware. Am o partitie de test pentru sisteme pe care am mai incercat multe distributii linux, Free BSD, NetBSD. In lumea unix sunt multe sisteme de operare minunate, cand e a alege unul conteaza preferinta si obisnuinta. In timpul dintre primul meu linux RH9 si Slack am instalat si alte distributii, dar dupa ce am gasit Slackware cred ca e sistemul care mi se potriveste cel mai bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jetix
Membru
|
 |
« Reply #36 on: August 13, 2007, 12:49:04 PM » |
|
Ubuntu - este distributia in care gasesc aproape tot ce am nevoie si de ce nu, cred ca mi se potriveste... La servici folosesc Windows XP fiind optiunea firmei, dar cu toate acestea nu am rezistat sa nu pun si un Ubuntu alaturi  . Voi vedea reactia celor de la departamentul IT cand vor da de el. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudrii
Veteran

|
 |
« Reply #37 on: August 14, 2007, 02:00:29 AM » |
|
Acum la servici stau si eu pe Ubuntu care multe chestii pozitive si negative. Am pus Ubuntu "Gentoo nu am putut pune ca stau in spatele unui proxy care nu vrea de nici un fel sa dea drumul la rsync si web-rsync trafic" asa ca am pus ubuntu din curiozitate. Sa instalat foarte usor si fara bataie de cap cea ce este un mare +. Dar ; Ubuntu mi se pare destl de lent dupa instalare primul lucru un lsmod ma cam speriat trebuia sa-i dau scrool dea binelea pe cand am dat de capat pe cand in Gentoo cu kernel compilat manual e jumate de pagina in lsmod. Sigur ca se poate face si in ubuntu asha ceva dar iar de ce sa pun Ubuntu cand gentoo te obliga sa-ti compilezi singur kernelu, si cred din cauza asta este destul de lent. Mentionezi ca aste Ubuntu 7.04 64 bit. Booteaza foarte repede "mai repede ca Gentoo cu System V"cred ca foloseste un paralel init ca nu mam bagat chiar sa ma uit ce si cum dar este un iar un + pentru desktop. La fel ca si Debian are un repozitoriu de soft destul de mare si am de unde alege +. Singura problema este RAM-ul papat cam 100% + 50% swap si viteza ca desktop cu Opera sau Firefox deschis si fara nimic alt ceva - . desigur ca am optimizat putin serviciile am trecut pe xfs > din fstab /dev/sda1 / xfs noatime,nodiratime,nobarrier,logbufs=8 0 1 Problema poate fi si in hardul care rules e un Celeron 2.8 Gh ce suporta 64 bit cu 512 RAM. Poate la posesorii de 1G RAM + si CPU ceva mai performante se misca mai bine dar totusi gasesc ca Ubuntu 7.04 utelizeaza prea multe resurse. Cam asta o impresie subiectiva.
|
|
|
|
« Last Edit: August 14, 2007, 02:03:28 AM by mudrii »
|
|
|
|
|
|
rs
Veteran

|
 |
« Reply #38 on: August 14, 2007, 01:13:52 PM » |
|
De mai mult de un an de zile folosesc ca scula principala de development un gentoo intr-o masina virtuala vmware - nu ma intrebati de ce nu am voie sa pun linux pe laptop! Este absolut senzational cum poti sa-l muti de pe un computer pe altul, si merge de n-are treaba. Cam jumatate din cei cu care lucrez sunt cazati prin masini virtuale. PCBSD este alta optiune foarte populara. Prin laborator ii vad ca folosesc mai nou ZenWalk dupa ce au trecut in prealabil prin fedora.
N-am vazut pe nimeni folosind ubuntu intr-un context de business, mudrii este primul de care aud.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bogdanix
Membru
|
 |
« Reply #39 on: August 14, 2007, 05:25:42 PM » |
|
Eu folosesc la o firma 3 statii cu Kubuntu pe ele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slacky
Membru
|
 |
« Reply #40 on: August 15, 2007, 10:06:38 PM » |
|
Zenwalk am votat. Dar mai prefer Slackware, Debian, Centos si poate un PcLinuxOs si un Arh. Zenwalk urmeaza o strategie pe care multe distributii ar trebui sa o urmeze. Imi place pt ca e ligth si foarte rapid si alta distributie care sa fie cat mai simpla si sa aiba si viteza aia nu prea gasesti. A si e bazata pe packete slackware. (daca ar fi sa aleg pt server as alege dintre ce 3 distributii: slackware, debian si centos).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wonder
|
 |
« Reply #41 on: August 15, 2007, 10:12:25 PM » |
|
Imi place pt ca e ligth si foarte rapid si alta distributie care sa fie cat mai simpla si sa aiba si viteza aia nu prea gasesti.
archlinux
|
|
|
|
|
|
Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think. My blog wonder.rodp.net
|
|
|
|
slacky
Membru
|
 |
« Reply #42 on: August 15, 2007, 10:21:05 PM » |
|
Wonder imi pare rau ca nu am incercat si archlinux dar, de la ei pe forum am obtinut informatia ca nu ar fi mai rapid decat zenwalk. Tipi de acolo chiar faceau cuiva recomandare spre zenwalk si chiar spuneau de ce zenwalk e mai rapid. Din cate vezi Iubesc filozofia ArchLinux deasemenea si pe cea de la: Zenwalk, slackware, debian, centos. Dupa parerea mea Zenwalk e mai ligth si speedy decat Arch.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #43 on: August 15, 2007, 10:51:58 PM » |
|
Wonder imi pare rau ca nu am incercat si archlinux dar Dupa parerea mea Zenwalk e mai ligth si speedy decat Arch. Sunt sigur ca e o parere foarte bine formata si demna de luat in calcul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slacky
Membru
|
 |
« Reply #44 on: August 15, 2007, 10:56:31 PM » |
|
Gheorghe daca ar fi sa rulez altceva decat zenwalk as rula Archlinux.  E formidabil. happy Totusi nu vreau sa deviez discutia si sa stricam acest pool.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|