david_ciapsa
Membru
|
 |
« on: November 02, 2006, 06:01:16 PM » |
|
Cand intru in Linux, vad partitiile din Windows. Se poate face ceva sa am acces la el, sa le pot sterge, muta,etc.  Se poate face una ca asta? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #1 on: November 02, 2006, 06:10:59 PM » |
|
Pai spune unde le vezi. In file manager? Pe desktop? De sters si mutat ai nevoie de ceva gen Gparted, il iei din repository. Sau cfdisk  Si vezi ca in cazul in care sunt NTFS, nu poti scrie, poti doar citi (de fapt poti, dar nu e recomandat). In cazul in care intrebarea este de fapt: "cum vad partitiile din Windows?", trebuie sa le montezi. man mount, cauta pe net, ca e rasdiscutata problema asta, chiar si in romana. Exemplu
|
|
|
|
|
|
Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
david_ciapsa
Membru
|
 |
« Reply #2 on: November 02, 2006, 07:20:34 PM » |
|
Pai, eu le vad pe desktop ii C si D, de cand mi-am instalat Linuxu si nu le pot sterge de pe desktop. Partitiile din Windows le vad.  Nu asta ii problema mea ca nu le vad, problema e ca nu pot sa le sterg fisierele din Windows. Si as mai avea o problema! Daca copiez ceva pe desktop pe Linux cum pot sa fac sa il copiez in D partitia de Windows? Gparted, il iei din repository. Unde ii ala?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mapleoin
Admini

mapleoin@jabber.org
|
 |
« Reply #3 on: November 02, 2006, 07:55:21 PM » |
|
nu poţi să vezi partiţiile de linux din windows. cel mai bine foloseşti o partiţie fat32 pe care o montezi in linux pentru cand ai nevoie sa folosesti aceleasi fisiere si intr-un sistem de operare si in altul drumul tău către repository-uri incepe de aiciBaftă!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xplo
Membru
|
 |
« Reply #4 on: November 02, 2006, 08:41:39 PM » |
|
nu poţi să vezi partiţiile de linux din windows. (...)
Exista totusi o solutie sa vezi partitiile de linux din windows. TotalCommander are un plugin care iti permite sa citesti (si chiar sa scrii, daca mai tin eu bine minte) de pe partitii ext2/ext3. Nu mai stiu la ce stadiu de dezvoltare a ajuns pentru ca nu l-am mai folosit de cativa ani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
david_ciapsa
Membru
|
 |
« Reply #5 on: November 02, 2006, 08:42:03 PM » |
|
Si atunci daca am ceva in Partitia de Linux nu pot sa copiez in Partitia de Windows(respectiv D)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sabertooth
Veteran

mysql killer
|
 |
« Reply #6 on: November 02, 2006, 09:17:27 PM » |
|
Pentru vazut partitii de linux din windows mai era si ext2fs.
|
|
|
|
|
|
Stercus accidit
|
|
|
|
Licaon
Membru
|
 |
« Reply #7 on: November 02, 2006, 10:07:51 PM » |
|
ext2/ext3/reiserfs sunt vizibile READONLY din Win prin plugin de TotalCommander sau program separat, sau mai nou un driver (care nu lam testat)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
david_ciapsa
Membru
|
 |
« Reply #8 on: November 03, 2006, 01:25:44 PM » |
|
Nu ma intereseaza pe mine vazut partitiile de Linux. Pe mine ma intereseaza daca pot sa modific fisierele din Windows! Ati inteles ce am vrut?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #9 on: November 03, 2006, 03:34:54 PM » |
|
Presupun ca din Linux vrei sa modifici fisierele Windows. Pai trebuie sa faci cum ti-am zis eu mai sus, citeste discutia aia de pe Softpedia 
|
|
|
|
|
|
Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
Pittick
Membru
S-au dus sa se duca sa faca un drum.
|
 |
« Reply #10 on: November 03, 2006, 04:33:48 PM » |
|
Iti poti activa intr-adevar WRITE-ul pe NTFS, dar este un proces mai greoi, mai ales daca esti la inceput. Totodata, nu e recomandat, caci iti poti strica fisierele de pe partitiile win. Ce distributie ai? Ce sisteme de fisiere au partitiile Windows? Ca daca sunt pe FAT32, se mai schimba nitel datele problemei. P.S.: Incearca te rog sa fi nitel mai explicit si coerent in formularea problemelor. Altel, ne induci pe toti in eroare si mai rau ajungem sa te incurcam  .
|
|
|
|
|
|
|Topit dupa sotie|UNIX system tester|C#, C++, PERL & Python programmer|Swing OS Lead developer|Linux fan|
|
|
|
|
david_ciapsa
Membru
|
 |
« Reply #11 on: November 03, 2006, 05:33:33 PM » |
|
Am Ubuntu Versiunea 6.06 si am partitiile NTFS.
Iti poti activa intr-adevar WRITE-ul pe NTFS, dar este un proces mai greoi, mai ales daca esti la inceput. Totodata, nu e recomandat, caci iti poti strica fisierele de pe partitiile win. Cum sa le stric fisierele?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pittick
Membru
S-au dus sa se duca sa faca un drum.
|
 |
« Reply #12 on: November 06, 2006, 09:44:53 AM » |
|
Microsoft nu a facut publice specificatiile sistemului NTFS. Drept urmare, modulele de kernel ce "stiu" sa si scrie pe partitiile NTFS nu sunt garantate 100% (cel putin nu erau acum cateva luni, cand am studiat eu ultima oara aceasta problema). Adica, exista o oaresce probabilitate ca anumite fisiere sa fie scrie anapoda. Ca si solutii, iti recomand sa te uiti pe urmatoarele link-uri: http://www.linux-ntfs.org/ - pe acesta sa te uiti prima data! Downloadeaza pachetul "ntfsprogs" (incearca sa il iei cu "apt get" initial, ca tot ai spus ca ai Ubuntu) si pe urma citeste fie pe site, aici, fie in man page-ul pachetului (comanda "man ntfsprogs" in consola). O sa vezi un ghid complet, aps cu pas, depsre ce si cum sa faci ca montezi partitii NTFS, chiar si cu drept de scriere. Daca doresti si alte tipuri de informatii, mai citeste si pe aici: http://www.ntfs-linux.com/http://bisqwit.iki.fi/story/howto/ntfs/Sa postezi daca ai reusit sau daca ai mai avut anumite probleme, deoarece sunt sigur ca mai multi oameni vor dori sa afle mai multe in legatura cu aceasta problema. Bafta!
|
|
|
|
|
|
|Topit dupa sotie|UNIX system tester|C#, C++, PERL & Python programmer|Swing OS Lead developer|Linux fan|
|
|
|
|
|