claud
Membru
|
 |
« on: July 15, 2009, 11:45:38 PM » |
|
Salut, In primul rand nu cred ca este neaparat o stire, sau un anunt , doar poate un mod de a da un semn de viata dupa o perioada indelungata de liniste. Sunt poate printre voi cei care isi amintesc de DARKSTAR Linux si au facut cateva teste, au vazut ca sunt multe buguri si s-au lasat pagubasi in folosirea sistemului de operare. Cei care nu stiu , DARKSTAR Linux este un sistem bazat pe Slackware (adica pastreaza compatibilitatea dar si structura pachetelor Slackware) dar care a incercat sa aduca o serie de imbunatatiri, cum ar fi un installer grafic, managere de sunet, pt Xorg sau pentru pachete grafice s.a.m.d. Acum partea interesanta este ca NU AM MURIT, avem in sfarsit un hardware adecvat pentru server (este o donatie primita din partea unor generosi nemti ) si ne-am propus sa mai facem in curand un release, dar asteptam cu nerabdare Slackware 13.0 pentru a putea face asta. In lunga calatorie cu testari si paratestari, am ajuns la concluzia ca sunt multe lacune in modul in care este builduit in sine Slackware si am hotarat ca urmatorul release care va fi in sine tot compatibil cu pachetele Slackware si va fi builduit din sursele pachetelor Slackware, vom folosi si un manager de pachete propriu care va suporta dependinte, dar si moduri de compresie ca bzip2 si lzma. Acestea fiind spuse, cei care vor sa ne transmita ura sau recunostinta lor, sunt asteptati pe siteul nostru ( http://www.darkstarlinux.ro ) care desi este in acest moment neactualizat cu stirile de rigoare, va promitem sa citim forumul si raspundem tuturor intrebarilor sau subiectelor deschise pe acesta. Celor care vor sa ne ajute le transmitem ca ii asteptam cu bratele deschise si oricine cred ca poate contrinui cu ceva, problema este numai sa vrea si sa intaleaga ca munca la proiectele open source nu se poate rasplati material.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #1 on: July 16, 2009, 11:52:38 AM » |
|
Ahahahahahahahahahaha.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wonder
|
 |
« Reply #2 on: July 16, 2009, 11:53:40 AM » |
|
in fiecare an va reinventati?
|
|
|
|
|
|
Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think. My blog wonder.rodp.net
|
|
|
|
claud
Membru
|
 |
« Reply #3 on: July 16, 2009, 06:55:14 PM » |
|
Pai incercam. Oricum sper sa conteze ca este singurul proiect romanesc de o marime considerabila(este totusi un S.O.) care a supravietuit atata timp si in cadrul caruia se dezvolta cod.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #4 on: July 16, 2009, 08:53:32 PM » |
|
Nu este singurul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #5 on: July 16, 2009, 09:02:13 PM » |
|
Ahahahahahahahahahaha.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #6 on: July 17, 2009, 07:25:37 AM » |
|
Off topic: NERECOMANDAT:
1) Atitudine aroganta (leet). Stii ceva in plus fata de noi? Ajuta-ne sa stim si noi. Daca vii doar sa razi de noi, mai bine lasa-ne in pace. 2) Postare fara sens. Fara posturi "de confirmare" ("Si eu!", "DA", "Ha ha ha", "LOL"), fara legatura cu discutia, scrise la nervi (am probleme acasa si ma descarc pe net), reînvierea unor topicuri antice (fără ca replica să aiba legătura cu subiectul), sau altele de genul acesta. Daca explicatia de aici e prea vaga, incercati sa urmariti ce fac membrii mai importanti ai comunitatii si sa va purtati ca ei.
Uite ce scrie mare in regulament. Lasa-neeee, lasa-neeee, aramdune/empathy. Ori scrii ceva inteligibil, ori nu scrii nimic.
|
|
|
|
|
|
Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
Tynell
Membru
|
 |
« Reply #7 on: July 17, 2009, 10:09:25 AM » |
|
In lunga calatorie cu testari si paratestari, am ajuns la concluzia ca sunt multe lacune in modul in care este builduit in sine Slackware si am hotarat ca urmatorul release care va fi in sine tot compatibil cu pachetele Slackware si va fi builduit din sursele pachetelor Slackware, vom folosi si un manager de pachete propriu care va suporta dependinte, dar si moduri de compresie ca bzip2 si lzma. Te rog sa ne dai mai multe detalii privind acest manager de pachete. Un link catre codul sursa ar fi perfect. @Oblio, de ce nu mai dai pe irc?
|
|
|
|
« Last Edit: July 17, 2009, 10:10:05 AM by Tynell »
|
|
|
|
|
|
romikele
Membru
|
 |
« Reply #8 on: July 17, 2009, 11:02:17 AM » |
|
Pai incercam. Oricum sper sa conteze ca este singurul proiect romanesc de o marime considerabila(este totusi un S.O.) care a supravietuit atata timp si in cadrul caruia se dezvolta cod.
...este singurul proiect românesc de o mărime considerabilă... în cadrul căruia se dezvoltă cod original.... CORECT?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #9 on: July 17, 2009, 02:04:50 PM » |
|
...este singurul proiect românesc de o mărime considerabilă... în cadrul căruia se dezvoltă cod original.... CORECT? Este singurul proiect romanesc care ia pachete din slackware, mai face un programel 2 si este complet inutil. Incercati sa reinventati salata de varza, omenirea nu beneficiaza cu nimic din munca voastra. Dar asta ar fi ok, daca ati lasa-o mai moale cu singurul si cel mai mare proiect, ca este un SO, nu conteaza ca 99% din acel S.O. nu-l faceti voi, etc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
claud
Membru
|
 |
« Reply #10 on: July 17, 2009, 02:37:52 PM » |
|
gheorghe.. daca te-ai uita pe alice si pe yali(guiu care se ocupa de cel alice) ai vedea ca nu e un programel de 2 bani, se ocupa de detectie hardware si mai multe chestii care lipsesc la Slackware. Si tocmai de aceea o sa se treaca pe un nou package manager, pentru ca builduitu din sursele slackware e mai mult decat un chin. Iar faptul ca este bazat pe sursele slackware este deoarece toti suntem fani Slackware dar de multe ori inuram lipsa unui installer grafic si a dependintelor. Daca e pe asa de ce nu spui ca Patrick s-a apucat sa dea un sed prin pachetele de la BlueWhite64 si a scos Slackware pe 64 de biti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rs
Veteran

|
 |
« Reply #11 on: July 17, 2009, 04:55:05 PM » |
|
...este singurul proiect românesc de o mărime considerabilă... în cadrul căruia se dezvoltă cod original.... CORECT?
Incorect. Te uiți după proiecte care livrează în principal date și nu programe, de exemplu dexonline.ro sau traducerea de openoffice.org (ca să nu vă mai povestesc de spellere și alte minuni). În general, într-un asemenea proiect scrii cod de-ți sar capacele. Codul este folosit în generarea bazei de date și nu ajunge niciodată să fie distribuit ca atare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
claud
Membru
|
 |
« Reply #12 on: July 17, 2009, 05:15:59 PM » |
|
tocmai asta incercam sa ii spun si lui gheorghe . Nu ma refeream la toate proiectele open source din Romania, numai la cele de pe nisa sistemelor de operare linux. Ar fi culmea sa spun ca e cel mai tare si mai mare din toata comunitatea, nu, am vazut ca m-am exprimat gresit. Ma refeream numai la cele din aceeasi nisa cu DARKSTAR-ul.
Ce pot sa spun.. decat ca va multumesc tuturor celor care au avut timp sa citeasca ceva din topicul asta( stiu ca am un mod mai greoi de a scrie si de a fi inteles pe forumuri). Daca totusi aveti sugestii sau intrebari, voi cauta sa le dau un reply la toate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romikele
Membru
|
 |
« Reply #13 on: July 17, 2009, 05:29:21 PM » |
|
Ma refeream numai la cele din aceeasi nisa cu DARKSTAR-ul.
nici eu nu m-am gândit la altceva. - remarc decenţa răspunsului lui @rs, deci se poate... mai greu la alţii 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #14 on: July 17, 2009, 06:11:13 PM » |
|
Mesajul fiind formulat cum era formulat, nu aveam cum sa citesc printre cuvinte si sa intuiesc ca de fapt mesajul e plin de modestie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|