http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NzE0OAMutulica, unde vazusi tu vreo pomeneala de wine?
Hai sa ne intelegem:masina virtuala este una, emulatorul alta;un emulator nu stie sa partajeze resursele hardware cu masina gazda, ci doar pune la dispozitie niste fisiere pentru crearea mediului de rulare a unui soft;
Eu folosesc ambele solutii acasa , singura chestie unde vmware si virtualbox au cerut procesoare cu virtualizare a fost in momentul cand am instalat vmware ESX 3.5 in vmware workstation;
Ce imi place la vmware workstation ca pot crea masini virtuale pe care apoi sa le pun in vmware esx3.5(am facut asta cu un debian pe care am pus Snort+BASE);nu stiu virtualbox daca stie sa faca lucrul asta pentru fratele sau mai mare xVM scos de SUN(ma documentez si iti spun)
,,Puterea" procesoarelor cu virtualizare se vede la masinile virtuale adevarate(ESX3.5,XEN,xVM) nu la struto-camilele pt desktopuri;
Ca idee, atat vmware, cat si Xen sunt de fapt niste linuxuri modificate;
Ce ma nemultumeste la VSphere(de fapt e esx 4.0) e consola, care se misca greu;in rest, stie sa aloce pana 4 nuclee/masina,snapshoturile le face rapid si tot asa de rapid iti face si restore, in caz ca ai trosnit ceva;
Sunt fan Intel, insa acasa am AMD si sunt FOARTE multumit de el;
Si ca tot suntem la capitolul brand-uri:sa fi fost Sun Microsystems asa de fraieri incat sa fi batut palma cu niste looseri?(a se citi AMD)NU CRED!asta in conditiile in care eiSUN face servere si pe platforme Intel si UlTRAsparc...