Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Software» Generare documentație (grafice) pt cod C
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Generare documentație (grafice) pt cod C  (Read 667 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« on: June 03, 2009, 11:32:54 AM »

Salut!

Am probleme cu doxygen, īn sensul că nu vrea să-mi genereze latex din codul meu C cu tot cu grafice, prin urmare nu pot atașa documentația lucrării mele de licență. Eroarea īnsă nu e legată de doxygen ci de programul epstopdf care nu funcționează cum trebuie, din cāte am reușit să-mi dau seama, iar epstopdf face parte din distribuția texlive (mi-ar fi peste mānă acum să schimb texlive și să văd ce și cum). Eroarea pe care mi-o dă epstopdf e următoarea:

Code:
Error: /undefined in or:
Operand stack:

Execution stack:
   %interp_exit   .runexec2   --nostringval--   --nostringval--   --nostringval--   2   %stopped_push   --nostringval--   --nostringval--   --nostringval--   false   1   %stopped_push   1846   1   3   %oparray_pop   1845
1   3   %oparray_pop   1829   1   3   %oparray_pop   1723   1   3   %oparray_pop   --nostringval--   %errorexec_pop   .runexec2   --nostringval--   --nostringval--   --nostringval--   2   %stopped_push   --nostringval--
Dictionary stack:
   --dict:1154/1684(ro)(G)--   --dict:0/20(G)--   --dict:69/200(L)--
Current allocation mode is local
Last OS error: 2
GPL Ghostscript 8.64: Unrecoverable error, exit code 1

Am īncercat să folosesc ultima versiune de epstopdf din arhiva CTAN, am īncercat mai multe versiuni de ghostscript (deși nu ghostscript e problema) īnsă pur și simplu nu merge. Prin urmare, voi folosi doxygen pt partea de documentație (fără grafice) și vă rog frumos dacă aveți idee să-mi recomandați alt utilitar pentru generarea de diagramelor de apel pt funcții -- știu că diagramele astea īn sine nu sunt mare chestie dar arată bine și sunt menite a impresiona mințile odihnite ale celor din comisia de evaluare (care oricum nu vor īnțelege mare lucru din cod).

Nu mai am mult timp să-mi termin lucrarea și mai am și de īnvățat pt 4 examene  wallbash

Please help...  crazy Thanks

/EDIT:
Am observat că pentru un fișier test.eps de exemplu, dacă rulez
Code:
epstopdf test.eps
primesc acea eroare.

Īnsă dacă rulez
Code:
eps2eps test.eps test_out.eps
epstopdf test_out.eps
obțin test_out.pdf, care e ok.

Deci nu-mi mai rămāne decāt să scriu un wrapper īn bash sau perl și mi-am rezolvat, oarecum, problema. Dacă mai aveți voi alte idei.. Smiley
« Last Edit: June 03, 2009, 12:16:18 PM by Master of the Darkside » Logged

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #1 on: June 03, 2009, 12:43:05 PM »

Call graph-ul este de departe cea mai importantă resursă pentru înțelegerea unui sistem software. Cel puțin pentru mine așa e. Când lucrez cu un code base deja existent, prima oară generez grafic un call trace și pot să ma apuc de lucru în 10 minute Smiley. Nu minimiza importanța sa Wink. Poți genera call graph-ul și la runtime, cu niște gcc prolog + epilog magick, dar iese un pic mai prost (și mai realist).
« Last Edit: June 03, 2009, 12:44:49 PM by ~Empathy~ » Logged

wooptoo
Membru
*

« Reply #2 on: June 03, 2009, 03:24:28 PM »

Am gasit si AutoDia http://www.aarontrevena.co.uk/opensource/autodia/
AutoDia has a Graphviz option for generating UML diagrams from: Perl, Java, PHP, or C++ code

Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« Reply #3 on: June 03, 2009, 04:13:15 PM »

Se pare că metoda de generare propusă de aramdune funcționează foarte bine Smiley
Am să mai īncerc totuși să rezolv și cu doxygen, să văd... revin cu detalii.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: