Mie nu imi pasa de securitatea parolelor, prea mult. Folosesc parole rezonabil de secure, unde conteaza: vreo 10 caractere, litere mici, mari, cifre, caractere speciale. Daca simt nevoia sa introduc ceva mai multa entropie schimb un caracter sau 2

Nu-mi plac parolele lungi care contin povestea vietii mele.
In orice caz, parolele mi se par asa, anii 90, problema lor e ca pot fi furate fara sa-ti dai seama. Pentru securitate adevarata vei folosi un token gen smartcard, rfid, biometric, combinat cu o parola. Pentru contul de iutub in orice caz este complet irelevanta, idem pentru contul de gmail si altele, exista metode mult mai practice de a fura parole de aplicatii web (cookie-uri, etc.). Iar daca este vorba de securitate la locul de munca, unde administrezi sisteme, parolele niciodata nu vor fi destul de secure, pentru ca de exemplu parola de root e doar una si tre s-o stie mai multi oameni, iar asta implica stocarea parolei intr-un repository comun mai multor oameni, pe care din nou tre sa-l securizezi, si iar vei avea o singura parola, etc. Sau daca ai un sistem descentralizat, trebuie sa comunicati mereu parole intre voi, iar comunicarea trebuie sa fie securizata...