Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Reţele, servere» mail din php si mail error 553
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: mail din php si mail error 553  (Read 1349 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
raztud
Membru
*

« on: April 27, 2009, 01:55:59 PM »

Salutare
Primul meu post pe acest forum este despre o problema care nu imi da pace de cateva zile. M-am uitat prin google si, desi am vazut ca si altii au avut-o, totusi nu am reusit sa gasesc o rezolvare pentru ea, in mare parte pentru ca situatia era diferita... Datele problemei sunt urmatoarele:

1. Am un server web la care am acces full si care tine siteul domeniului domeniulmeu.ro (IP: 193.231.aaa.bbb)
2. Nu am acces la setarile de DNS (se ocupa o alta firma de asta).
3. Nu am acces la serverul de mail (este pe o alta masina careia nu ii stiu decat IP-ul: 89.149.yyy.xxx)

In momentul in care incerc sa dau un mail folosind functia PHP mail() de pe serverul www.domeniulmeu.ro/mymail.php nu merge. In /var/log/maillog zice:
Code:
Apr 27 12:43:53 zeppelin postfix/smtp[1349]: 334169DD903: to=<teste@domeniulmeu.ro>, relay=mail.domeniulmeu.ro[89.149.yyy.xxx]:25, delay=0.78, delays=0.02/0.01/0.38/0.38, dsn=5.0.0, status=bounced (host mail.domeniulmeu.ro[89.149.yyy.xxx] said: 553 sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1) (in reply to RCPT TO command))

De asemenea dig-ul zice:
Code:
    -bash-3.1$ dig mx domeniulmeu.ro

; <<>> DiG 9.3.3rc3 <<>> mx domeniulmeu.ro
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 49816
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
    ;domeniulmeu.ro.                  IN      MX

;; ANSWER SECTION:
    domeniulmeu.ro.           14371   IN      MX      0 mail.domeniulmeu.ro.

;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 193.231.aaa.bbb#53(193.231.aaa.bbb)
    ;; WHEN: Mon Apr 27 12:34:33 2009
    ;; MSG SIZE  rcvd: 51

-bash-3.1$ dig mail.domeniulmeu.ro

; <<>> DiG 9.3.3rc3 <<>> mail.domeniulmeu.ro
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 60639
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
    ;mail.domeniulmeu.ro.             IN      A

;; ANSWER SECTION:
    mail.domeniulmeu.ro.      14391   IN      A       89.149.yyy.xxx

;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 193.231.aaa.bbb#53(193.231.aaa.bbb)
    ;; WHEN: Mon Apr 27 12:34:13 2009
    ;; MSG SIZE  rcvd: 51

De asemenea:
Code:
    [root@zeppelin public_html]# cat /var/named/domeniulmeu.ro.hosts
    $ttl 38400
    @       IN      SOA     zeppelin.blabla.ro. root.zeppelin.blabla.ro. (
                            1239121924
                            10800
                            3600
                            604800
                            38400 )
    @       IN      NS      zeppelin.blabla.ro.
    domeniulmeu.ro.   IN      A       193.231.aaa.bbb
    www.domeniulmeu.ro.       IN      A       193.231.aaa.bbb
    ftp.domeniulmeu.ro.       IN      A       193.231.aaa.bbb
    m.domeniulmeu.ro. IN      A       193.231.aaa.bbb
    localhost.domeniulmeu.ro. IN      A       127.0.0.1
    webmail.domeniulmeu.ro.   IN      A       193.231.aaa.bbb
    admin.domeniulmeu.ro.     IN      A       193.231.aaa.bbb
    mail.domeniulmeu.ro.      IN      A       89.149.yyy.xxx
    domeniulmeu.ro. IN      MX      5 mail.domeniulmeu.ro.
    domeniulmeu.ro.   IN      TXT     "v=spf1 a mx a:domeniulmeu.ro ip4:193.231.aaa.bbb ip4:193.231.aaa.bbb ?all"

Alte informatii: in principal am folosit webmin-ul sa fac domeniile. Am observat ca are o obtiune "Mail for domain enabled?" pe care am debifat-o (nu vreau ca mailurile sa ajunga pe masina unde este serverul web ci pe 89.149.yyy.xxx). Sunt curios si in ce fisier de configurare este scrisa confirmarea la optiunea asta.

Deci are cineva vreo idee pe unde sa ma mai uit, ce sa schimb sau daca este vreo setare aiurea prin dns ?

P.S. Ceea ce este mai dubios este ca mai am un domeniu setat identic, care are serverul de mail tot la cealta companie si la care merge mail() din PHP, iar daca trimit mail din outlook sau yahoo/gmail/etc catre user@domeniulmeu.ro ajunge si acesta corect.

Mersi.
gheorghe
Veteran
**

« Reply #1 on: April 27, 2009, 02:08:51 PM »

Pai nu ti-ai configurat corect serverul de mail pentru domeniul tau, sau nu l-a configurat cine trebuia sa ti-l configureze. Postfix nu stie ce sa faca cu mailul din moment ce nu e configurat sa primeasca mail pentru domeniul ala.
« Last Edit: April 27, 2009, 02:10:40 PM by gheorghe » Logged
raztud
Membru
*

« Reply #2 on: April 27, 2009, 02:22:12 PM »

salut
poate m-am exprimat gresit... postfix nici macar nu trebuie sa primeasca mailul asta. mailul trebuie sa ajunga direct la mail.domeniulmeu.ro care este pe alta masina. asta este problema. de ce din yahoo/gmail ajunge unde trebuie (pe mail.domeniulmeu.ro) si din mail() php de pe aceasi masina ajunge la postfixul meu.
« Last Edit: April 27, 2009, 02:23:13 PM by raztud » Logged
gheorghe
Veteran
**

« Reply #3 on: April 27, 2009, 02:37:15 PM »

Parca ziceai ca asta e serverul tau de mail:

relay=mail.domeniulmeu.ro[89.149.yyy.xxx]:25

Postfix este mta-ul de pe serverul web, el primeste mailul de la php si apoi vrea sa-l trimita la serverul de mail pentru domeniulmeu.ro, se conecteaza la el, si ii este dat cu jet.
raztud
Membru
*

« Reply #4 on: April 27, 2009, 02:40:42 PM »

mda, asta relay=mail.domeniulmeu.ro[89.149.yyy.xxx]:25 este serverul de mail "al meu" in sensul ca acolo trebuie sa ajunga, dar eu nu am nici un drept pe el. este la o alta companie.
prin urmare spui ca ei nu au configurat corect serverul mail.domeniulmeu.ro ?
raztud
Membru
*

« Reply #5 on: April 27, 2009, 02:45:17 PM »

si totusi... eu banuiesc o problema de setari dns pe undeva... am incercat sa trimit mail cu php pear cu atentificare SMTP si cand am pus la host adresa mail.domeniulmeu.ro nu a mers. zicea
Code:
Failed to add recipient: teste@domeniulmeu.ro [SMTP: Invalid response code received from server (code: 553, response: sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1))]

iar cand am pus in clar IP-ul a mers.
gheorghe
Veteran
**

« Reply #6 on: April 27, 2009, 07:44:26 PM »

Smtp auth nu are nici o legatura cu ce incerci sa faci. Cand ai pus ip-ul direct, el nestiind carui domeniu este adresat mailul, probabil a considerat domeniul ca fiind localhost si l-a deliveruit unui user local. Nu sunt absolut sigur de asta, nu stiu care e comportamentul default al lui postfix si depinde foarte mult de cum e configurat, dar asta mi se pare singurul scenariu plauzibil in cazul asta.

Incearca sa trimiti de pe gmail/yahoo sau ceva de genul la adresa aia, eu as putea sa pariez ca n-o sa mearga. Sau incearca manual, cu telnet ca sa te convingi, tot eroare 553 o sa-ti dea.
« Last Edit: April 27, 2009, 07:45:36 PM by gheorghe » Logged
raztud
Membru
*

« Reply #7 on: April 28, 2009, 11:29:24 AM »

mmmda...
gheorghe:
1. asa cum am zis in in primu post: "daca trimit mail din outlook sau yahoo/gmail/etc catre user@domeniulmeu.ro ajunge corect."
2.
Cand ai pus ip-ul direct, el nestiind carui domeniu este adresat mailul, probabil a considerat domeniul ca fiind localhost si l-a deliveruit unui user local.
- tocmai ca nu e asa, cand am pus IP-ul corect a ajuns unde trebuie (pe o alta masina, nu la localhost).
3. cu telnetu merge. incercasem deja: telnet mail.domeniulmeu.ro 25

concluzia mea ar fi ca problema este undeva la mine, dar nu stiu in ce fisier sa ma mai uit sa ii zic PHP-ului/postfixului/dns-ului sau cui o trebui ca "baaaa, mail.domeniulmeu.ro nu este localhost ci este la IP-ul asta: 89.149.yyy.xxx".

//me nervous

tnx.
« Last Edit: April 28, 2009, 11:33:20 AM by raztud » Logged
gheorghe
Veteran
**

« Reply #8 on: April 28, 2009, 08:36:07 PM »

Cand am zis localhost ma refeream localhost = "localhost al serverului de mail destinatie", adica 89.149.yyy.xxx. In postul tau initial ziceai ca ai alt domeniu "identic" care merge, nu ai zis ca ai incercat pe domeniul asta:

.S. Ceea ce este mai dubios este ca mai am un domeniu setat identic, care are serverul de mail tot la cealta companie si la care merge mail() din PHP, iar daca trimit mail din outlook sau yahoo/gmail/etc catre user@domeniulmeu.ro ajunge si acesta corect.

Din moment ce in logul postfix apare IP-ul 89.149.yyy.xxx, s-ar parea ca acolo vrea sa trimita mailul, dar nu functioneaza.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: