Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Ştiri» Oracle cumpără SUN
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Oracle cumpără SUN  (Read 3895 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
rs
Veteran
**

« Reply #15 on: April 29, 2009, 01:03:02 PM »

> Heh, nimeni nu cred ca mai are 42000 de desktopuri unix in 2009, totusi.

Pentru că probabil nimeni nu mai are 42000 angajați. Sistemul cu un laptop windows ieftin și una sau mai multe stații unix sub masă continuă. Singurul lucru care s-a schimbat īn ultimii 10 ani este că laptopul este mult mai ieftin, iar mașinile de sub masă sunt x86 Linux (a se citi ieftin). Pe severe găsești de regulă unix adevărat.

Īn special īn zona de telecom unde a fost inventată afacerea, unixul merge mai departe, nu văd ce-ar putea să-l īnlocuiască. Mai ales că a fost inventat de ei, iar tipii suferă de sindromul "not invented here". Pe ăștia să tragi cu tunul și nu-i scoți de pe unix.

> Și pe Windows Open Office ar reduce foarte mult din costuri, dacă ar merge, dar nu merge, deci degeaba.

Ce nu-ți merge? Dacă-i problemă de speller te pot ajuta eu, cu altele nu mă prea pricep. La muncă le scriu de 3 ani īncoace documentele īn abiword, nimeni nu s-a prins că nu sunt editate īn microsoft office.

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #16 on: April 29, 2009, 01:28:24 PM »

Afișează documentele MS Office strāmb.

gheorghe
Veteran
**

« Reply #17 on: April 29, 2009, 02:05:33 PM »

In telecomunicatii da, desi, compania la care lucrez eu e tot de telecomunicatii, dar dalea mai naspa, voip, si cel mai haitec sistem de billing disponibil pentru nisa in care se afla ruleaza pe windows (si cam suge) Smiley Si cred ca mai sunt destui, oamenii cu placi dialogic de exemplu majoritatea cred ca folosesc windows.

Dar astea sunt mai mult pentru small/medium, ngn, etc. Romtelecomii, Vodafonii si Oranjii probabil tot pe unixuri o sa ramana, oricum, in momentul de fata presupun ca e si cea mai buna alegere pentru ei.
« Last Edit: April 29, 2009, 02:08:10 PM by gheorghe » Logged
undergraver
Veteran
**

« Reply #18 on: April 29, 2009, 11:27:16 PM »

Și pe Windows Open Office ar reduce foarte mult din costuri, dacă ar merge, dar nu merge, deci degeaba.

// pe langa Sun/Oracle

Eeee, hai ca exageram ... chiar nu am gasit probleme show-stopper sau care sa ma intarzie atat de mult in redactarea unui document normal. E un tool decent in opinia mea. Daca vrei sa faca si cartofi prajiti poate ca trebuie sa dai ceva bani pe ulei si friteuza ... dar pentru editare *normala* e destul de ok. Personal acum folosesc MSWord la munca pentru redactarea documentelor si nu gasesc chestii pe care OpenOffice sa nu le aiba.

Fii mai explicit, nu arunca cu cuvinte aiurea...

gheorghe
Veteran
**

« Reply #19 on: April 30, 2009, 12:44:33 AM »

Problemele cu openoffice sunt mai mult de finete, la suprafata pare relativ ok, dar folosindu-l zi de zi te tot lovesti de mici problemute daca lucrezi cu documente care sunt editate in office. Eu folosesc openoffice pe windows la lucru, nu fac mai nimic in el, il folosesc foarte rar, dar cand trebuie sa fac ceva, aproape mereu am surprize.

Presupun ca daca scrii documente from scratch in el si il dai cuiva cu office, e ok, dar daca trebuie sa editezi documente create in word, mai ales dalea cu template-uri haitec cu sigla firmei, culori frumoase, template-uri de paragrafe si alte bullshituri dastea la care au lucrat mari maiestri ai office-ului timp de ani de zile ca sa ii bage atatea briz-briz-uri, cred ca pot sa-ti garantez ca daca nu ti se vede stramb in openoffice, o sa se vada stramb in office dupa ce il salvezi.
Aud ca cica ar fi de la fonturi, ca bla bla, nu-mi pasa... nici nu stiu cum se adauga fonturi, nici nu-mi pasa.

Apoi ai excel. Daca ai un excel simplut, presupun ca merge ok, daca ai un excel ceva mai complex, o sa ai surprize de genul inserezi un rand si ti se strica o formula, o formatare, etc. Daca ai exceluri haitec cu pivoturi si vba-uri si macro-uri, nici o sansa.

Si ca bonus, probleme cu locking al fisierelor pe share-uri. In office cand deschizi un document de pe un share, ti-l lockuieste, deci daca il mai deschide altcineva, lui o sa-i apara ca readonly. Openoffice nu prea face asta si de fiecare data tre sa tipi prin birou "BA, aveti careva excelu ala deschis?" ca modifici, si apoi salveaza cineva peste. Din ce-am citit, cica chestia cu file locking n-ar merge nici cu office flawless, dar mie nu mi-a failuit niciodata.

Si inca o chestie. Nu prea m-a fascinat pe mine in mod deosebit, deci nu stiu in ce masura, dar optiunile cam difera de office. Tin minte ca acum vreo 4 ani ma chinuiam sa gasesc cum se pun pagini la un document word in openoffice, eram si mandru ca invatasem de la scoala cum se face in office, a trebuit sa caut pe google ca sa gasesc Smiley Poate sunt eu greu de cap, oricum, profan al office-ului sunt, dar n-as avea chef sa fac helpdesk si sa vina toti distrusii sa ma intrebe cum fac nustuce in openoffice.

In orice caz, cu openoffice, cel putin intr-o firma care foloseste si openoffice si office, cam distrugi productivitatea.
robert
Veteran
**

« Reply #20 on: December 13, 2009, 06:49:24 PM »

Follow up dec 2009:

Widenius se vrea și cu banii, și cu onoarea.
http://monty-says.blogspot.com/2009/12/help-saving-mysql.html

everybody else is doing so why can we
gheorghe
Veteran
**

« Reply #21 on: December 13, 2009, 07:38:21 PM »

Mda, oricum oracle era proprietarul innodb din 2005, si dezvoltarea lui a continuat. Innodb fiind oricum mai aproape de oracle decat este myisam. Eu sincer cred ca n-o sa se intample nimic deosebit din chestia asta. Evident ca oracle nu o sa scoata niciodata banu gros din mysql, pentru ca toata lumea foloseste versiunea moca, dar aceeasi clienti nu ar plati niciodata pentru oracle din moment ce au alte alternative.
« Last Edit: December 13, 2009, 07:40:33 PM by gheorghe » Logged
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #22 on: December 18, 2009, 06:30:43 PM »

MySQL ar trebui sa moară oricum. Din păcate, n-o să se īntāmple.

Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: