Problemele cu openoffice sunt mai mult de finete, la suprafata pare relativ ok, dar folosindu-l zi de zi te tot lovesti de mici problemute daca lucrezi cu documente care sunt editate in office. Eu folosesc openoffice pe windows la lucru, nu fac mai nimic in el, il folosesc foarte rar, dar cand trebuie sa fac ceva, aproape mereu am surprize.
Presupun ca daca scrii documente from scratch in el si il dai cuiva cu office, e ok, dar daca trebuie sa editezi documente create in word, mai ales dalea cu template-uri haitec cu sigla firmei, culori frumoase, template-uri de paragrafe si alte bullshituri dastea la care au lucrat mari maiestri ai office-ului timp de ani de zile ca sa ii bage atatea briz-briz-uri, cred ca pot sa-ti garantez ca daca nu ti se vede stramb in openoffice, o sa se vada stramb in office dupa ce il salvezi.
Aud ca cica ar fi de la fonturi, ca bla bla, nu-mi pasa... nici nu stiu cum se adauga fonturi, nici nu-mi pasa.
Apoi ai excel. Daca ai un excel simplut, presupun ca merge ok, daca ai un excel ceva mai complex, o sa ai surprize de genul inserezi un rand si ti se strica o formula, o formatare, etc. Daca ai exceluri haitec cu pivoturi si vba-uri si macro-uri, nici o sansa.
Si ca bonus, probleme cu locking al fisierelor pe share-uri. In office cand deschizi un document de pe un share, ti-l lockuieste, deci daca il mai deschide altcineva, lui o sa-i apara ca readonly. Openoffice nu prea face asta si de fiecare data tre sa tipi prin birou "BA, aveti careva excelu ala deschis?" ca modifici, si apoi salveaza cineva peste. Din ce-am citit, cica chestia cu file locking n-ar merge nici cu office flawless, dar mie nu mi-a failuit niciodata.
Si inca o chestie. Nu prea m-a fascinat pe mine in mod deosebit, deci nu stiu in ce masura, dar optiunile cam difera de office. Tin minte ca acum vreo 4 ani ma chinuiam sa gasesc cum se pun pagini la un document word in openoffice, eram si mandru ca invatasem de la scoala cum se face in office, a trebuit sa caut pe google ca sa gasesc

Poate sunt eu greu de cap, oricum, profan al office-ului sunt, dar n-as avea chef sa fac helpdesk si sa vina toti distrusii sa ma intrebe cum fac nustuce in openoffice.
In orice caz, cu openoffice, cel putin intr-o firma care foloseste si openoffice si office, cam distrugi productivitatea.