Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Software» Problema placa video=memorie alocata
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Problema placa video=memorie alocata  (Read 1915 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Mozes251
Membru
*

« on: April 01, 2009, 07:38:49 AM »

Salut. Am un Lenovo N200, Dual Core, 1,5 Giga Ram DDR2, placa video onboard Intel GMA965, restul nu conteaza. Problema este urmatoarea. Am constatat ieri ca placa mea video are alocati fascinantul numar de 1 (mega). Ca OS am Ubuntu 8.10 aka Intrepid. Mentionez ca BIOS-ul este ultima versiune si nu exista prea multe optiuni (in afara de silent boot, flash screen on/off, IDE/SATA/AHCI mode si inca vreo 2-3 optiuni) pentru configurare video, sunet etc. Nu exista nici un fel de combinatie de taste pentru un meniu mai avansat in BIOS, prin urmare sunt cam fara optiuni. Ce vreau este sa aloc mai multa memorie placii video. Sincer as vrea undeva la 128, dar nu asta e problema sau discutia, ci CUM? Exista vreun soft prin lumea Linux care sa ma ajute? Stiu 100% ca pe Windows aveam un soft care comuniva cu BIOS-ul si puteai sa dai on/off la SMART de la HDD, sa modifici memoria alocata...etc. (nu, nu vreau sa ma intorc la Windows). Exista asa ceva echivalent in Linux (Ubuntu)?
Multumesc
oblio
Admini
**

« Reply #1 on: April 01, 2009, 08:57:02 AM »

Din ce văd eu discutat aici, aia e memoria minimă alocată: http://www.experts-exchange.com/Hardware/New_Users/Q_21576964.html.

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
gheorghe
Veteran
**

« Reply #2 on: April 01, 2009, 11:45:40 AM »

Ai putea sa bagi windows, setezi chestia aia cu softul de pe windows si apoi scoti windows Smiley Oricum, nu inteleg pentru ce-ti trebuie 128 memorie video, ceva mai complex de cstrike 1.5 nu cred ca merge bine pe placa aia oricat ram ai pune.
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #3 on: April 01, 2009, 12:33:58 PM »

Am constatat ieri ca placa mea video are alocati fascinantul numar de 1 (mega).

Și anume cum ai constatat asta? Nu de alta, dar ai constatat prost. Cu 1 MB memorie video ai putea avea numai 1024x768 cu 256 de culori sau 800x600 cu 65536 de culori, și totuși ceva îmi spune ca ai o rezoluție mult mai mare și o adâncime de culoare pe 24bit, ergo ai o problemă inexistentă și poți să uiți de ea.
« Last Edit: April 01, 2009, 12:34:26 PM by ~Empathy~ » Logged

Mozes251
Membru
*

« Reply #4 on: April 02, 2009, 07:23:54 AM »

DELETE -- post scris in moment de criza emotionala...
« Last Edit: April 04, 2009, 12:18:43 PM by Mozes251 » Logged
Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« Reply #5 on: April 02, 2009, 08:08:23 AM »

grep -i memory /var/log/Xorg.0.log

Vezi ce zice.

De exemplu la mine:
Code:
# grep -i memory /var/log/Xorg.0.log
(II) intel(0): detected 32764 kB stolen memory.
(II) intel(0): I830CheckAvailableMemory: 2959356 kB available
(II) intel(0): Attempting memory allocation with tiled buffers.
(II) intel(0): xf86BindGARTMemory: bind key 0 at 0x0a9ff000 (pgoffset 43519)
(II) intel(0): xf86BindGARTMemory: bind key 1 at 0x0d9ff000 (pgoffset 55807)
(II) intel(0): Fixed memory allocation layout:
(II) intel(0): 0x01fff000:            end of stolen memory
(II) intel(0): 0x01fff000-0x0a9fefff: DRI memory manager (141312 kB)
(II) intel(0): BO memory allocation layout:
(II) intel(0): 0x01fff000:            start of memory manager
(II) intel(0): 0x0a9ff000:            end of memory manager

posibil ca ce-ti arata chestia aia din gnome sa fie de fapt memoria placii, nu memoria alocata, si e normal sa fie 1mb fiindca placa e onboard si nu are memoria ei, isi ia din ram.

PS:  aramdune are dreptate. afirmatiile tale se pot intoarce impotriva ta.
« Last Edit: April 02, 2009, 08:12:30 AM by Master of the Darkside » Logged

razius
Veteran
**

« Reply #6 on: April 02, 2009, 08:25:29 AM »

memoria e alocata dinamic in functie de necesitatile placii video

http://www.intel.com/support/graphics/sb/cs-010488.htm
Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« Reply #7 on: April 02, 2009, 09:22:53 AM »

A, si inca o chestie (se pare ca prima data mi-a scapat)...

Sunteti romani...adica, fara nici o scuze.....si prosti si fuduli!
Numai respect!

Just who the f*ck do you think you are..

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #8 on: April 02, 2009, 12:11:25 PM »

Deci tipic romanesc. In loc sa-mi raspundeti la intrebare, daca se poate sau nu sa schimb memoria alocata, incepeti cu diverse aiureli. Unul imi spune, pe laptop-ul meu, pe banii mei, pe optiunile mele, de ce imi trebuie mai mult!!!! E TREABA MEA! DACA MA AJUTI E BINE, DACA NU IAR E BINE. Altul, imi spune ca am constatat prost. Ups, wrong again kitty....(miau)

Stiti vb aia...prostul  nu e prost destul daca nu e si fudul. Era mai simplu sa-mi raspundeti la intrebare decat sa faceti polemica de oameni destepti...dau ca si exemplu public ~Empathy~. Bv, bv...toata aplauzele, dar dupa ce ca vb o prostie, ma mai iei si de sus si esti si OFF-TOPIC. Multumesc de ajutor, sunteti tari.....o sa merg pe forumurile de afara ca aici ca de obicei n-are rost sa-mi bat capul. Am zis sa mai incerc o data...dar imi pare rau ca am facut-o. Sunteti romani...adica, fara nici o scuze.....si prosti si fuduli!
Numai respect!

Hmm... Trebuie să ai minim 4MB de memorie video, numai pentru că ai putut să faci poza aia... Aparent nu vrei ajutor, nu te interesează sfaturile noastre competente. De ce mai întrebi dacă vrei să rămâi incompetent? Apropo, asta nu e tech support gratuit, e doar un grup de oameni oarecare cu interese mai mult sau mai puțin comune și dacă vrei să faci parte din el trebuie să te comporți civilizat. Ești doar un nesimțit. Du-te cu Dumnezeu!
« Last Edit: April 02, 2009, 12:13:52 PM by ~Empathy~ » Logged

oblio
Admini
**

« Reply #9 on: April 02, 2009, 04:36:55 PM »

Multă agresivitate pe aici. Parcă nu era frumos.

Senor Mozes251, dacă ai fi citit linkul trimis de mine, ai fi văzut că ăla e minimul şi că alocarea e dinamică. Problema pe Linux e probabil de drivere. Din păcate expert-sex-change e un forum defect, aşa că nu sunt sigur că ai reuşit să citeşti răspunsul...

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
wonder
Veteran
**

« Reply #10 on: April 02, 2009, 06:39:48 PM »

@Mozes251 tipic romanesc esti tu pentru ca nu recunosti ca ai gresit. ~Empathy~ ti-a dat argumente logice si pe deasupra si tehnice. Tu nu ai notiuni tehnici despre hardware nici macar de nivelul 2, pe o scara de la 1 la 10, asa ca nu ai cum sa intelegi ce ti se vorbeste nici in linkurile pe care oamenii astia ti le-au dat.

Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
My blog wonder.rodp.net
gheorghe
Veteran
**

« Reply #11 on: April 02, 2009, 08:52:36 PM »

Scuza-ma ca n-am apucat sa te injur, am fost un pic ocupat azi, daca eram primul sau printre primii, mergea, dar acum n-are nici un sens.
Mozes251
Membru
*

« Reply #12 on: April 04, 2009, 12:15:48 PM »

@Mozes251 tipic romanesc esti tu pentru ca nu recunosti ca ai gresit. ~Empathy~ ti-a dat argumente logice si pe deasupra si tehnice. Tu nu ai notiuni tehnici despre hardware nici macar de nivelul 2, pe o scara de la 1 la 10, asa ca nu ai cum sa intelegi ce ti se vorbeste nici in linkurile pe care oamenii astia ti le-au dat.

Dap, n-am nici un fel de cunostinte. Imi cer scuze de situatia creata. Aveti dreptate.....! Mii de scuze. Multumesc ptr posturi si informatii!
gheorghe
Veteran
**

« Reply #13 on: April 04, 2009, 01:11:02 PM »

Mda, cred ca toata lumea a reactionat mai agresiv decat trebuia, shit happens...

Oricum, Mozes251, nu-i nimic daca nu ai cunostiinte tehnice sau nu stii linux prea bine, dar nu ar trebui sa astepti raspunsul pe care crezi tu ca ar trebui sa-l primesti, fiecare te ajuta cum poate si nu cred ca cineva scrie doar ca sa se afle in treaba (poate cu mici exceptii Smiley ).
« Last Edit: April 04, 2009, 01:11:40 PM by gheorghe » Logged
Mozes251
Membru
*

« Reply #14 on: April 05, 2009, 06:55:43 PM »

Deci pana la urma exista vreo posibilitate sa modific memoria alocata placii video?
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: