Master of the Darkside
Membru
almost retired
|
 |
« on: February 12, 2009, 10:05:57 AM » |
|
Salut!
Mi-am instalat si eu FreeBSD 7.1 pe unul din calculatoare si am unele nelamuriri:
1) Care este echivalentul la use flags (cum e in gentoo) - ma gandesc ca gentoo fiind inspirat din freebsd, ar trebui si in FreeBSD sa existe ceva asemanator - de exemplu vreau sa instalez vim si dau make config dar nu-mi configureaza nimic si mi-l instaleaza cu gui openmotif. Sau, vreau sa instalez image viewer-ul mirage - care e f light si nu depinde decat de gtk insa el vrea sa-mi instaleze cu el si o groaza de gnome shit - iarasi make config-recursive nu m-a ajutat deloc.
2) Cum pot sa fac make pretend install?
3) De ce nu exista driver nvidia pt amd64? Ce alternative am?
4) Cum pot monta o partitie ext3?
Cam atat... m-am apucat sa citesc si handbook-ul dar e destul de stufos si nu am asa mult timp la dispozitie momentan.
Thanks!
PS Firefox3 e lent ca moartea, nu stiu ce naiba are, in stilul ca mouse-ul incepe sa se miste aproape in reluare.
|
|
|
|
« Last Edit: February 12, 2009, 10:11:49 AM by Master of the Darkside »
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #1 on: February 12, 2009, 10:54:53 AM » |
|
Nu exista USE flags. make config merge numai la anumite porturi. In general se recomanda pachete binare oricum.
Nu cred ca exista make pretend, dar vorbesc din memorie si poate ma insel. Cred ca ai un fel de pretend daca vrei sa instalezi pachete binare. In cel mai rau caz faci un pachet din port si pe ala cand il instalezi ii dai pretend (ma rog, echivalentul).
Nvidia nu face drivere pe 64 bit pentru FreeBSD. Nu stiu de ce, pentru ca face drivere 64 bit pentru Solaris de cand a aparut x64 si chiar si pentru Linux face de ceva timp. Probabil trebuie o simpla recompilare dar nu o face nimeni. Alternative? Driverele Open Source lente si de calitate slaba.
mount( 8 ) e la fel ca in Linux, numai ca are parametru -t pentru specificarea file systemului si file systemul care te intereseaza este ext2fs.
Nu stiu de ce Firefox e lent.
|
|
|
|
« Last Edit: February 12, 2009, 01:09:53 PM by ~Empathy~ »
|
|
|
|
|
|
Master of the Darkside
Membru
almost retired
|
 |
« Reply #2 on: February 12, 2009, 11:13:29 AM » |
|
# mount -t ext2fs /dev/ad4s2 /mnt # ls /mnt ls: /mnt: Bad file descriptor
Am vrut sa instalez din binare dar vroia de ex pt pidgin sau pentru mirage sa traga dupa el o tona de bloat, pana si codecul xvid..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #3 on: February 12, 2009, 01:10:25 PM » |
|
Nu stiu care-i faza cu mount( 8 ). Cat despre dependinte, de ce te deranjeaza?  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Master of the Darkside
Membru
almost retired
|
 |
« Reply #4 on: February 12, 2009, 01:50:37 PM » |
|
din principiu, de ce sa ocup spatiu instaland pachete pe care n-am sa le folosesc niciodata?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #5 on: February 12, 2009, 01:52:54 PM » |
|
Pentru că spațiul pe disk e foarte ieftin și e foarte eficient din punct de vedere al timpului economisit să nu-ți bați capul  . Īți īnțeleg principiul totuși.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Master of the Darkside
Membru
almost retired
|
 |
« Reply #6 on: February 12, 2009, 01:55:34 PM » |
|
totusi nu inteleg de ce nu are gui gtk la vim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #8 on: February 12, 2009, 05:43:14 PM » |
|
Pachetul vim-lite nu are gui, dar vim ar trebui să aibă.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mapleoin
Admini

mapleoin@jabber.org
|
 |
« Reply #9 on: February 12, 2009, 06:15:43 PM » |
|
Eroarea de la mount e pentru că ai inode-uri de 256K și lui FreeBSD nu-i plac decât alea de 128. # tune2fs -l /dev/sda6|grep 'Inode size' Inode size: 256
Repartiționeaz-o! Vezi și /usr/ports/editors/vim/options pentru GUI.
|
|
|
|
« Last Edit: February 12, 2009, 06:26:15 PM by mapleoin »
|
|
|
|
|
|
Master of the Darkside
Membru
almost retired
|
 |
« Reply #10 on: February 13, 2009, 12:46:22 PM » |
|
Nu pot repartitiona pentru ca nu vreau sa pierd datele de pe ea. Iar cu vim.... no luck, dar nu-i problema, merge bine in rest, sunt multumit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|