Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Întrebări de bază» Dual boot Kiwi Windows
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Dual boot Kiwi Windows  (Read 2275 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
littlecioby
Membru
*

« on: February 05, 2009, 07:05:22 PM »

salutare. m+a rugat cineva sa ii instalez kiwi linux. l+am sfatuit sa pastreye totusi windowsul avand in vedere ca nu stie nimic in linux. problema mea este ca, din cate stiu eu, kiwi isi instaleaya grub dar pune windows+ul ca ultima optiune in lista. vreau sa va intreb daca se poate face ceva pentru a modifica grub+ul in asa fel incat sa apara windows+ul ca prima optiune in lista.
steelheart
Membru
*

« Reply #1 on: February 05, 2009, 11:29:04 PM »

da se poate
intri in consola si dai comanda
Code:
sudo nano /boot/grub/menu.lst

in fisierul astfel deschis vei gasi undeva o linie
Code:
default 0
linia aia spune ca prima optiune din meniul grub sa fie selectata implicit
. Sa facem putina teorie.
intrarile din meniul grub se numara de la 0
0 kiwi
1 kiwi safe..
2 mem test
3 windows
daca vrei ca intrarea a patra (cea cu nr 3 de ordine) sa fie selectata implicit
atunci schimbi linia in felu urmator
Code:
default 3

Daca vrei ca prima intrare in meniul grub sa fie windows
atunci
cauti in menu.lst unde e windows ....
ii dai cut
si ii dai un paste in asa fel incat sa fie inainte de kiwi.

Oricum fisierul respectiv e foarte documentat, si poti sa schimbi mai multi parametrii, inclusiv timpul etc...
« Last Edit: February 05, 2009, 11:30:11 PM by steelheart » Logged

When Bush says "Freedom" it means "Conquer".
When Gates says "Freedom" it means "Feedom".
But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
noni
Membru
*

« Reply #2 on: February 05, 2009, 11:58:15 PM »

Sau mai simplu: Intri la System / Administrare/ Administratorul de pachete Synaptic iar de acolo instalezi "StartUp-Manager", iar apoi cu un singur click modifici ordinea de boot.
steelheart
Membru
*

« Reply #3 on: February 06, 2009, 06:10:31 AM »

GUI sux, the console rulz

When Bush says "Freedom" it means "Conquer".
When Gates says "Freedom" it means "Feedom".
But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #4 on: February 06, 2009, 10:35:17 AM »

Depinde de context. Exita n+1 exemple in care GUI>CLI si reciproc. Era pe undeva o afirmatie despre chestiile gen rulz/sux fara fir de argument, dar din motive de lene nu o sa o pomenesc. In alta ordine de idei, nu te lua dupa steelheart. StartUp-Manager este o aplicatie ce te ajuta cu adevarat printre zecile de linii din fisierul de configurare, adica sa realizezi din cateva click-uri un task ce in caz de eroare intre scaun si tastatura poate duce la un sistem ce nu mai boot-eaza. Chiar daca exista posibilitatea de a modifica entry-urile din grub menu on-the-fly atunci cand ceva este configurat gresit, daca nu stii ce anume sa corectezi, stai si te holbezi la un ecran negru cu o mana de litere pe el.

In alta ordine de idei, ii readuc aminte lui steelheart ca aici este sectiunea denumita "Întrebări de bază" deci se poate sa fie vorba si de oameni ce nu s-au nascut cu mana pe tastatura si cu ochii in sh. Si nu, chiar doresc sa fiu scutit de o pledoarie tipica gen: "tinerii din ziua de astazi nu stiu ce e ala shell, blah, blah, blah, generic *nix rant" avand in vedere ca nu sunt tocmai batran (24) si de doua zile mai mult stau prin shell-uri de FreeBSD si configurez servere. Dar asta nu inseamna ca am ochelari de cal, si daca imi petrec buna parte a timpului in mod text, incep sa tin predici despre acest aspect. Pentru jobul potrivit exista tool-ul potrivit, iar in contextul de fata, s-a pomenit deja.

Astazi nu am semnatura.
littlecioby
Membru
*

« Reply #5 on: February 12, 2009, 08:20:45 PM »

va multumesc pentru lamuriri. voi configura cu start-up manager desi nu e rau de stiut ca se poate si din terminal si cum anume. va multumesc
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: