Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Gazetă» India va avea propriul sistem de operare
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: India va avea propriul sistem de operare  (Read 3049 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
abatele
Veteran
**

Ce faci, te face.

« on: January 02, 2009, 01:21:09 PM »

Comunitatea studentilor in inginerie de la Hyderabad a lucrat un an la dezvoltarea unui sistem de operare bazat pe Debian OS Linux. Noul sistem de operare poarta numele de E-Swecha si este instalat pe 21.000 de calculatoare.
Free Software Foundation este implicata in mod direct in activitatile comunitatii, iar Richard Stallman a fost la sfarsitul anului trecut in Hyderabad pentru a superviza migrarea catorva mii de calculatoare pe noul sistem de operare. Se pare ca in scurt timp calculatoarele din scolile publice vor avea instalat E-Swecha, iar o parte din elevii de azi vor fi cu siguranta programatorii de maine ai Linuxului.
Este de asteptat ca Microsoft sa nu ramana indiferent fata de pasul facut in India si sa faca o miscare pentru a reveni pe piata. Dar lucrul acesta necesita un efort mare din partea companiei. Cum Vista s-a dovedit a fi un esec, Windows 7 nu prea are sanse sa vada anul aceste versiunea finala, iar recesiunea se pare ca ameninta locurile de munca a 15.000 de angajati, e putin probabila revenirea in forta a companiei din Redmont pe piata indiana.

Sursa
« Last Edit: January 02, 2009, 01:34:17 PM by abatele » Logged
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #1 on: January 02, 2009, 02:30:29 PM »

Hahahahahaha. Cat FUD. 21,000 de calculatoare intr-o tara cu peste 1 miliard de oameni. O facultate in nu-stiu ce oras vs. a 2a tara ca marime din lume. Plus replici gen "Vista a fost un esec" cand Vista se vinde mai bine ca oricand. Revenirea in forta a companiei (MS) de parca ar fi iesit vreodata de pe o piata, oricare ar fi ea.

Amuzant.

LE: Acuma vad ca ai dat link la un site care se numeste FUDzila, hahahahaha :)) Mor de râs.
« Last Edit: January 02, 2009, 02:55:10 PM by ~Empathy~ » Logged

gheorghe
Veteran
**

« Reply #2 on: January 02, 2009, 02:59:28 PM »

Vista se vinde mai bine ca oricand pentru ca nu mai poti sa cumperi XP Smiley E si oarecum de inteles ca nici o companie nu vrea sa treaca la Vista din moment ce nu aduce aproape nici un beneficiu iar toate chestiile lor merg pe XP. In trecut, cand au trecut de la 3.1 la NT, de la NT la 2000, de la 2000 la XP si 2003 existau motive pertinente ca sa treci la noua versiune, dar la vista sunt foarte putine.
robert
Veteran
**

« Reply #3 on: January 02, 2009, 05:56:42 PM »

Aramdune, Gheorghe: Vista nu se vinde absolut de loc bine, dovada ca la presiunea marilor integratori (care la randul lor au fost presati de clientii corporate), Microsoft a (re)extins termenul pana la care se cumpara licente XP SP3 pana la 30 mai 2009; de asemenea, pana la 31 iulie 2009 este posibil downgrade-ul de la Vista la XP. Se incerca astfel o apropiere a momentului decesului Windows XP de lansarea Windows 7, realizandu-se un bypass elegant peste Vista, MS dorind sa faca cat mai repede uitat insuccesul acestui sistem de operare.

everybody else is doing so why can we
gheorghe
Veteran
**

« Reply #4 on: January 02, 2009, 07:25:55 PM »

Da, asta am zis si eu, ca nu se vinde, ci microsoft obliga oamenii sa cumpere. XP se vinde doar OEM, ceea ce e foarte gay.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #5 on: January 05, 2009, 03:50:21 PM »

Iar de la 1 Decembrie 2008 OEM nu se mai poate achizitiona decat cu un sistem/notebook nou, nu mai merge chestia cu componenta non-periferic. Pentru restul exista acel caca de GGK ce te restrictioneaza la Vista Business sau XP Pro sau retail. 'Smart' move ... adica am vrut sa imi cumpar o placa video + Vista HP OEM si sa imi fac dualboot cu bubuntu (pe o masina ce nu a vazut Windows de cand exista) ca sa se mai joace si subsemnatul ceva, dar dupa miscarea geniala a capetelor de la M$ decizia de a-mi achizitiona o consola in schimb ramane finala din moment ce o placa video mainstream spre high-end+licenta Windows > XB360 Elite. Deci a big no-no pentru miscarea M$.

Nota: doar intamplarea face ca XB sa fie produs M$ deasemenea ...

Astazi nu am semnatura.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: