Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Īntrebări de bază» Incarcare CPU 100%, RAM 2,2% si swap 0%
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Incarcare CPU 100%, RAM 2,2% si swap 0%  (Read 2768 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
abatele
Veteran
**

Ce faci, te face.

« on: December 08, 2008, 11:34:45 PM »

Am un laptop Dell Inspiron 1501 cu procesor AMD Sempron de 1800, RAM de 1,5 GB, placa video ATI, etc.
Acum vreo doua saptamani am incasat un soc de curent la scoala taman in laboratorul de info. Sigurantele n-au decuplat. M-am ales cu alimentatorul ars si cu partea de alimentare de pe placa de baza busita. In laborator s-a dus serverul, un router care nu aveau protectie pentru asa ceva. A scapat numai un calculator care avea protectie prin UPC. Laptopul l-am dus intr-un service care l-a dres caine-caineste conectant un alimentator pe iesirea bateriei.
Curios din fire, am trecut de la Fedora 8 la Fedora 10. Dupa un oarecare chin mi-am dat seama ca nu gasesc in repo-uri pachete kmod-fglrx si nu ma pot folosi de distributie.
Asa ca am revenit la F8.
Mi-am instalat kernelul 2.6.26, kmod-fglrx, etc.
Cand am incercat sa joc sah 3D sau alt joc 3D imi incarca procesorul pana la 100%, in timp ce RAM-ul e folosit doar 1,2-4%, iar swap-ul deloc.
Povestea asta se intampla si in KDE si in Gnome. Am instalat pachete pentru administrare automata a memoriei ghc661-gtk2hs, cu dependintele aferente, dar situatia persista.
robert
Veteran
**

« Reply #1 on: December 09, 2008, 10:52:58 AM »

Software, cel mai logic sfat ar fi sa incerci si o alta distributie. La prima vedere par a fi driverele ATI , la a doua ceva strict legat de Fedora si drivrele ATI. Hardware, nu ar strica sa verifici tensiunile de prin calculatorul tau ca si temperaturile.

everybody else is doing so why can we
abatele
Veteran
**

Ce faci, te face.

« Reply #2 on: December 09, 2008, 06:24:56 PM »

Multumesc.
Cred ca am sa incerc un (K)Ubuntu 8.10.
undergraver
Veteran
**

« Reply #3 on: December 09, 2008, 11:48:38 PM »

Cine mananca procesorul? Ce aplicatie?

abatele
Veteran
**

Ce faci, te face.

« Reply #4 on: December 10, 2008, 03:30:54 PM »

Orice aplicatie 3D pe care o incerc.
Daca incerc glchess, incarcarea pe aplicatie (deschid htop ca sa urmaresc) e de 92%. Deschide jocul, dar dupa asta nu mai functioneaza. Daca incarc altceva, tot 3D, acea aplicatie imi incarca procesorul la maxim, in timp ce ram-ul e neutilizat.
Dupa cum presupunea robert si ma gandeam si eu, trebuie sa fie vorba de driverele pentru placa grafica ati. Momentan incerc kubuntu 8.10.
Dezvoltatorii de kernel si-au concentrat atentia pe suportul pentru wireless (bucuria mea ca mergea placa celor de la Broadcom), dar n-au mai reusit sa integreze suportul pentru placile ati.
Am sa vad cum se comporta sub kubuntu 8.10 (desi in prima faza nu am gasit prea mare lucru care sa functioneze cu ati-ul meu - lua-i-ar sa-i ieie cu softul lor proprietar cu tot)
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: