Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Gazetă» OpenOffice.org 3.0 - versiunea finala
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: OpenOffice.org 3.0 - versiunea finala  (Read 6873 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
abatele
Veteran
**

Ce faci, te face.

« on: October 11, 2008, 03:42:12 PM »

Probabil cei interesati stiu ca versiunea finala OpenOffice.org 3.0 va fi disponibila luni 13 octombrie. Asta inseamna ca la data respectiva softul este deja pe miror-uri, testat.
Am gasit un articol care descria pasii pentru instalarea acestei versiuni pentru utilizatorii de Ubuntu inainte de lansarea ofciala. Eu insa folosesc Fedora si am gasit aceasta adresa valabila pentru mai multe distributii. Ceea ce mi-a convenit mai mult a fost faptul ca am putut folosi prozilla pentru descarcare (ceea ce pe site-ul oficial nu pot face, iar daca se intampla ceva cu browserul sau conexiunea mea lenta, e o adevarata tragedie)
rs
Veteran
**

« Reply #1 on: October 12, 2008, 06:07:07 PM »

Deja serverele merg greu. Deci:

- mirror local: http://ftp.astral.ro/mirrors/openoffice.org/stable/3.0.0/

- ce-i nou īn 3.0: http://www.openoffice.org/dev_docs/features/3.0/

- dicţionare: http://wiki.services.openoffice.org/wiki/Dictionaries#Romanian_.28Romania.29

- documentaţie: http://ro.openoffice.org/doc/user_guide/initiere/GS-Master.pdf
(chiar dacă este la nivelul de mai 2007 şi descrie oo.org 2.2, documentaţia este īncă folosibilă)
« Last Edit: October 12, 2008, 06:19:34 PM by rs » Logged

Licaon
Membru
*

« Reply #2 on: October 12, 2008, 09:45:56 PM »

si versiunea finala in romana?
am un RC in romana, partial

abatele
Veteran
**

Ce faci, te face.

« Reply #3 on: October 13, 2008, 01:18:08 PM »

si versiunea finala in romana?

Dupa cum rezulta de aici, se pare ca mai avem de asteptat. Deocamdata au numai 2.4.1, iar 3.0 e (in afara de engleza) pentru Germana, Franceza si inca vreo doua (printre care si japoneza)
« Last Edit: October 13, 2008, 01:29:03 PM by abatele » Logged
Licaon
Membru
*

« Reply #4 on: October 13, 2008, 07:11:00 PM »

Dupa cum rezulta de aici, se pare ca mai avem de asteptat. Deocamdata au numai 2.4.1, iar 3.0 e (in afara de engleza) pentru Germana, Franceza si inca vreo doua (printre care si japoneza)
luai finalul in en_US si instalai un RC de romana din 28 Septembrie, pare ok pe moment

nando
Membru
*

« Reply #5 on: October 14, 2008, 10:53:58 AM »

Pentru versiunea 3.0 aduce cam putine lucruri noi. Mai degraba seamana cu un 2.5. Da-n fine, omniprezentul marketing are un cuvant important de spus...
undergraver
Veteran
**

« Reply #6 on: October 14, 2008, 08:02:19 PM »

ma indoiesc deci ca ecuatiile matematice pot fi resize-uite, lucru care ma dezamageste profund.

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #7 on: October 14, 2008, 09:33:44 PM »

Ecuatiile matematice nu se scriu in OO.

oblio
Admini
**

« Reply #8 on: October 15, 2008, 07:57:38 AM »

Pentru un elev/student care trebuie sa predea profesorului un .doc, editorul de formule din MS Word sau OO este singura solutie realista. Probabil ca ai putea folosi niscaiva tooluri Tex/LaTex al caror rezultat sa-l convertesti intr-o poza pe care sa o inserezi in document, dar nimeni nu face asta.

Lucrarile stiintifice poate se scriu in Texmacs, referatele clar nu Smiley

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #9 on: October 15, 2008, 09:59:02 AM »

Nu trebuie sa convertesti LaTeX in poza, poti sa scrii direct LaTeX tot referatul si sa-l faci pdf. LaTeX e mai simplu si decat HTML. Inveti tot ce ai nevoie in maxim 5 minute. Unde mai pui ca ai si editoare grafice, gen Lyx...
« Last Edit: October 15, 2008, 09:59:18 AM by ~Empathy~ » Logged

nando
Membru
*

« Reply #10 on: October 15, 2008, 01:14:01 PM »

ma indoiesc deci ca ecuatiile matematice pot fi resize-uite, lucru care ma dezamageste profund.
Cred ca se poate face ceva (schimbi fontul sau le editezi pe bucati), dar implica mai multa munca comparativ cu MS Office. De fapt cred ca asta e pretul real al gratuitatii celui mai bun pachet office gratuit, se sacrifica din productivitate. Nu prea mult, dar nici sa fie egala cu cea a unui pachet comercial. Nu trebuie sa te simti dezamagit. Filozofia cred ca este asa: daca vrei sa obti maximum de productivitate, atunci inseamna ca nu ai timp de pierdut, deci lucrezi in scop comercial, astfel poti sa cheltui cca. 400$ in acest scop.
Cum ar reactiona MS daca una din importantele lor surse de venit se duce de rāpă? Probabil nimeni nu vrea sa afle.
undergraver
Veteran
**

« Reply #11 on: October 15, 2008, 09:12:47 PM »

Eu personal sunt dezamagit doar de faptul ca un feature relativ simplu nu e implementat. De exemplu eu scriu o ecuatie (ma descurc chiar mai repede decat in MSOffice cu OpenOffice), dar cand vine vorba ca vreau sa ii schimb dimensiunea ma lovesc de un impediment idiot de  a nu putea face resize la cadrul in care ecuatia este scrisa. Mie asta mi se pare jenant. Recunosc ca nu m-am uitat pe surse dar tot mi se pare o chestie destul de aiurea.

// later

O sa ma uit si pe LaTeX sa vad cum pot sa ma folosesc de el
« Last Edit: October 15, 2008, 09:16:17 PM by undergraver » Logged

rs
Veteran
**

« Reply #12 on: October 19, 2008, 05:16:14 PM »

Eu personal sunt dezamagit doar de faptul ca un feature relativ simplu nu e implementat. De exemplu eu scriu o ecuatie (ma descurc chiar mai repede decat in MSOffice cu OpenOffice), dar cand vine vorba ca vreau sa ii schimb dimensiunea ma lovesc de un impediment idiot de  a nu putea face resize la cadrul in care ecuatia este scrisa. Mie asta mi se pare jenant. Recunosc ca nu m-am uitat pe surse dar tot mi se pare o chestie destul de aiurea.

Nu-i nimic simplu acolo, de aici şi numărul limitat de editoare īn care poţi introduce ecuaţii. Implementarea din oo.org este o implementare text, deci singura modalitate de schimbare a dimensiunilor este schimbarea dimensiunii fontului. Īţi sugerez extensia asta:

http://extensions.services.openoffice.org/project/ooolatex

care te lasă să modifici dimensiunea ecuaţiei, deşi dacă ajungi să instalezi latex probabil merită să-l īncerci direct fără oo.org. Oricum, vezi că există o anumită corelare īntre dimensiunea fontului folosit pentru text şi dimensiunea fontului folosit īn ecuaţii, nu poţi să modifici chiar aşa cum vrei şi să mai arate şi bine.

asd
Membru
*

Lumea ii rea! Oamenii's buni!

« Reply #13 on: March 11, 2009, 12:08:22 PM »

nu ii inteleg pe astia cu oo. de ce nu fac copia ms office. adica vrem ecuatii si sa arate exact ca ms office pt ca ne-am obisnuit cu el. 
mapleoin
Admini
**

mapleoin@jabber.org

« Reply #14 on: March 11, 2009, 06:56:55 PM »

e interesant. Ca și cum ar fi un troll... Dar nu e!

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: