Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Distribuţii» ce distributie sa aleg pentru un Athlon 1700 cu 256Mb de RAM
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: ce distributie sa aleg pentru un Athlon 1700 cu 256Mb de RAM  (Read 2164 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
floorin
Membru
*

« on: September 22, 2008, 12:41:43 PM »

Vreau sa pun si eu pentru parinti (pe un Athlon 1700 cu 256Mb de RAM) un linux astfel incat:
0.utilizatorii au peste 50 de ani!
1.poze (+ filme?!.oare?.. nu cred ca e chiar necesar)
2.internet (evident)
3.skype (musai,musai,musai!!)
4.sa fac un vnc (caci ei sunt la peste 200km de mine)
5.muzica
Eu ma descurc cu Ubuntu dar cred ca e prea "greu" pentru configuratia data, ce alta distributie ma sfatuiti sa "studiez"?
« Last Edit: September 22, 2008, 12:50:07 PM by floorin » Logged
sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #1 on: September 22, 2008, 01:00:05 PM »

Poti incerca un Xubuntu ca tot zici ca ai ceva experienta cu Ubuntu.

Stercus accidit
floorin
Membru
*

« Reply #2 on: September 22, 2008, 02:07:22 PM »

La el m-am gandit si eu. Sunt curios daca mai sunt si alte recomandari, dar aproape sigur merg pe Xubuntu. Le fac iconite cu exact ceea ce le trebuie lor si cred ca se vor descurca. Iar daca nu, mai intru eu de la distanta si-i dirijez, desi aici inca nu stiu prea exact cum o sa fie, caci inca nu stiu ce conexiune la Internet vor avea ei (proxy,ip public, etc). Caci din cate stiu nu voi reusi un remote destop chiar in orice conditii (dar mai citesc, testez si daca nu ma descurc cred ca o sa apelez din nou la forum...  crazy, )
sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #3 on: September 22, 2008, 03:13:00 PM »

Sigur ca mai sunt si alte recomandari, insa mai conteaza si sa te descurci repede si simplu si fara dureri de cap.

Ai putea sa mai alegi: Slackware, Zenwalk, Arch, vreun Gentoo.

Pentru filme le pui frumos un MPlayer si un VLC si te-ai scos de numa numa.

Stercus accidit
Master of the Darkside
Membru
*

almost retired

« Reply #4 on: September 22, 2008, 04:23:08 PM »

DE: lxde
distributie: arch linux
player: smplayer

Smiley

romikele
Membru
*

« Reply #5 on: September 22, 2008, 04:24:13 PM »

Pentru ceea ce doresti, se descurca excelent un Nimblex, care poate fi instalat atat pe harddisk, cat si pe un usbstick (eu prefer aceasta ultima varianta).

floorin
Membru
*

« Reply #6 on: September 22, 2008, 05:55:09 PM »

Multumesc pentru sfaturi. Pana la sfarsitul lunii o sa trag o fuga la ei si am sa "inchid" postul informandu-va ce am ales si cum se descurca cu el.
floorin
Membru
*

« Reply #7 on: February 06, 2009, 03:06:57 PM »

feeback: EXCELENT!   
Pana la urma am pus ubuntu, se misca poate un pic cam greoi, dar face tot ceea ce ne-am dorit, efortul de instalare/customizare a fost sub 2 ore. Partea cea mai interesanta:  o persoana care se apropie de 60 de ani si nu a pus niciodata mana pe un calculator se poate descurca sa foloseasca un pc care ruleaza linux dupa un instructaj in 2 sedinte a cate 1 ora (si pasii notati pe hartie), cu o distanta de 2 saptamani intre sedinte.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: