Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Linux Soft» A murit Linux Soft
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: A murit Linux Soft  (Read 5426 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
alyn3d
Membru
*

Calculatorist Şef

« Reply #30 on: September 27, 2008, 11:40:30 AM »

Mă bag și eu după mult timp.... Myl.ro/forum, a "murit" de foarte mult timp... nu am mai trecut pe acolo, decāt īn vizită... să văd ce mai e nou... dar se pare că totul e īntr-o oarecare paragină. Iar, linuxsoft... nu o să moară... chiar dacă nu o să mai fie multă lume care o să posteze cine știe cāt... Īntotdeauna, vor fi cei mai vechi care se și cunosc, și vor sta la o tacla pe forum, sau IRC (apropo de asta, nu am mai trecut nici pe acolo de mult timp...din păcate, dar ar fi o idee să pun īn autostart xchat-ul :D Ranjeste fasolea ).

Distribuţie: Fedora 11 | Localitate: 3D Land | Vārstă: 19

My website: http://alyn3d.ilive.ro
My dA: http://alyn3d.deviantart.com
Registered Linux User:#415793
wooptoo
Membru
*

« Reply #31 on: October 30, 2008, 11:46:43 PM »

Am doua idei de proiecte *nix related. Initial vroiam sa le implementez ca proiecte separate, dar imi dau seama ca le-ar sta mai bine intr-un cadru cum e Linuxsoft.

Changelog watch
Un sistem care aduna changelog-uri de la diverse programe si ofera utilizatorilor posibilitatea de a le comenta.
Un exemplu e Kernel Trap, dar e limitat la kernel changes si e implementat sub forma de blog.

Lista programe linux
Asta exista deja, dar nu imi place forma actuala (forum posts). Mi se pare buna si mai atractiva  implementarea Tux Software.
Ideal ar fi ceva in genul tux software, dar cu posibilitatea de a da rating, de a face review-uri si de a comenta programele.
nota: se poate integra cu proiectul de mai sus (changelog watch)

De asemenea, wiki-ul actual nu mi se pare cel mai inspirat, iar SMF-ul nu stiu daca a fost cea mai buna alegere. Se pare ca PhpBB 3 e f tare. Sau FluxBB ca sa Keep It Simple.

edit:
Screencasts
Sunt mai usor de realizat decat tutorialele scrise si se pare ca multi le prefera.
« Last Edit: October 30, 2008, 11:51:15 PM by wooptoo » Logged

gheorghe
Veteran
**

« Reply #32 on: October 31, 2008, 01:03:41 PM »

Phoa, ne-ai dat de munca...
~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #33 on: October 31, 2008, 01:44:35 PM »

Screencasturile sunt pentru retardati, de asta a facut Gheorghe un bot care da kick la oricine pronunta tutoriale video pe canalul de IRC. Dintr-un tutorial video nu poti sa dai copy paste...

robert
Veteran
**

« Reply #34 on: November 11, 2008, 08:30:14 AM »

Aramdune, idealul este combinatia de e-tutorial ce se poate descarca/imprima si varianta screencast, pentru cei mai lenesi in a citi ceva sau cei grei de cap in a urma niste instructiuni scrise. Poate daca vad mausul miscandu-se pe ecran in directia corecta au un oarecare succes in ceea ce fac.

Wooptoo - SMF, PhpBB3, FluxBB, verchiul PunBB  - atata timp cat nu sunt acoperite gaurile si nu exista baieti calare pe forum sa opreasca fluxul de p0rn/lookalike , nu prea conteaza platforma. Cat despre wiki - parerea mea este ca fara o sustinere continua din partea contributorilor, munca pare inutila. Informatiile devin perimate destul de repede, si daca nu exista destul "manpower", vezi peste cateva luni ca pierzi mai mult timp actualizand intrarile deja existente, in loc de a scrie noi materiale.

Pana la urma, totul se rezuma la ceva foarte simplu - membri activi / contributori. Ok, odata fiind acestia, se pot pune in aplicare cateva proiecte ale comunitatii, menite de a asigura supravietuirea acesteia si continuitatea. Altfel spus, daca mai sunt trei  comunitati pe teme generale Linux, nu o faci pe a patra. Daca exista un forum Mandriva destul de activ, nu il faci pe al doilea.
Faci ceva deosebit. Lista de programe recomandate este un asset original LinuxSoft, si intr-o alta forma, mai imbunatatita, poate fi un element foarte valoros in sprijinul promovarii ideilor OSS in Romania [Fitch] BBB-.

Rezumand, se pot face foarte multe, DAR PENTRU CINE SI PENTRU CE ?
« Last Edit: November 11, 2008, 08:33:59 AM by robert » Logged

everybody else is doing so why can we
mir
Membru
*

« Reply #35 on: December 24, 2008, 09:50:24 PM »

N-a murit nimic, doar atāt că merge īn altă direcție decāt s-a presupus inițial.

Ce alte forumuri mai există:

ubuntu.ro - destul de activ, īnsă are nevoie rău de tot de niște tipi acolo care știu ce vorbesc. Așa să te bazezi numai pe renumele pe care-l are Ubuntu nu prea merge. Este singurul forum de profil din Romānia care n-a reușit să creeze o secțiune de tutoriale.

mylro.org - destul de  inactiv, așa cu li s-a prognozat de la bun īnceput. Cypress a ajuns la concluzia că există o singură distribuție linux pe lumea asta, Ubuntu. Mi se pare naiv să te aștepți să te īntrebe cineva ceva de Gentoo!

linux360.ro - are mai departe un rol mare de jucat, și e perfect capabil să ofere suportul de care este nevoie.  Rămāne īn continuare principala concurență pentru linuxsoft.ro.

Deci, este vorba de suport de instalat/rulat/programat Linux pentru īncepători și eventual studenți sau profesioniști īn devenire. Nimic profesionist, nimic peste 25 de ani. Cei din industrie au unde să īntrebe, nu se vor īncurca să-și lase DNA-ul pe forumuri. Cei peste 25 de ani vor avea și ei o anumită jenă să se īncurce cu grădinița. Oricāt ne vom strădui noi să-i convingem altfel, nu vom reuși.

Ne resemnăm și mergem mai departe. Să zicem că un puști este interesat de calculatoare, īl vrem aici la noi pe forum și nu prin jegurile de forumuri și bloguri de Windows. Vrem ca īn momentul īn care părăsește forumul (la 25 cum am zis mai sus) să aibă bine băgat īn țeastă că există pe lumea asta și altceva decāt notepad și disk defragmenter. Iar dacă ajunge să lucreze īn domeniul IT īl vrem īnapoi pe linuxsoft.ro, deoarece vor veni alți puști după el și cineva trebuie să-i educe și pe ăștia.

Cam așa văd eu lucrurile. Dacă nu o facem noi, o face pānă la urmă ubuntu.ro, nu-i mare șmecherie. Termină și ei facultățile și se prind de ce au forum. Eu zic că este un lucru destul de important pentru Linux.

Linuxsoft a reușit īn timp să mențină o balanță foarte bună īntre gargară și seriozitate, destui aici pe forum lucrează deja īn IT sau sunt pe cale să lucreze, sunt convins că va merge mai departe, mai ales acum că v-am explicat cum stă treaba Smiley

Și dați și voi drumul la un planet sau ceva, m-am plictisit să-l tot citesc pe ăla de pe linux360!

Domnult meu, m-am trezit si eu in comunitatea ubuntu cam fara sa vreau, insa va pot spune ca, nu e asa cum pare, comunitatea ubuntu are membrii care contribuie in numeroase proiecte FOSS insa poate dumneavoastra nu ii vedeti pentru ca nu sunt tot timpu pe forum.ubuntu.ro sau poate ca nu ii cunoasteti
romikele
Membru
*

« Reply #36 on: January 30, 2009, 10:32:47 AM »

Daca ve-ti continua sa inchideti topicuri pentru puerilul motiv de offtopic, cat timp nu s-au impartit dumnezei si mame, ci fiecare si-a spus parerea, ma refer la  acest topic, linuxsoft va avea aceasi soarta a myl.
Eventual se putea transfera discutia catre o alta sectiune dedicata.

~Empathy~
Veteran
**

Decadence is Bliss...

« Reply #37 on: January 30, 2009, 10:52:58 AM »

Sunt 100% de acord cu romikele. Voiam si eu sa spun acelasi lucru.

steelheart
Membru
*

« Reply #38 on: January 30, 2009, 12:10:49 PM »

era normal sa fie inchis, dar numai dupa ce toti si-au folosit dreptul la replica...
oricum un transfer la arena era mai faina

When Bush says "Freedom" it means "Conquer".
When Gates says "Freedom" it means "Feedom".
But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
oblio
Admini
**

« Reply #39 on: January 30, 2009, 07:26:56 PM »

Eu il vad in Arena. Poate a fost inchis temporar?

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to: