rs
Veteran

|
 |
« Reply #15 on: September 20, 2008, 11:07:23 PM » |
|
N-a murit nimic, doar atât că merge în altă direcție decât s-a presupus inițial. Ce alte forumuri mai există: ubuntu.ro - destul de activ, însă are nevoie rău de tot de niște tipi acolo care știu ce vorbesc. Așa să te bazezi numai pe renumele pe care-l are Ubuntu nu prea merge. Este singurul forum de profil din România care n-a reușit să creeze o secțiune de tutoriale. mylro.org - destul de inactiv, așa cu li s-a prognozat de la bun început. Cypress a ajuns la concluzia că există o singură distribuție linux pe lumea asta, Ubuntu. Mi se pare naiv să te aștepți să te întrebe cineva ceva de Gentoo! linux360.ro - are mai departe un rol mare de jucat, și e perfect capabil să ofere suportul de care este nevoie. Rămâne în continuare principala concurență pentru linuxsoft.ro. Deci, este vorba de suport de instalat/rulat/programat Linux pentru începători și eventual studenți sau profesioniști în devenire. Nimic profesionist, nimic peste 25 de ani. Cei din industrie au unde să întrebe, nu se vor încurca să-și lase DNA-ul pe forumuri. Cei peste 25 de ani vor avea și ei o anumită jenă să se încurce cu grădinița. Oricât ne vom strădui noi să-i convingem altfel, nu vom reuși. Ne resemnăm și mergem mai departe. Să zicem că un puști este interesat de calculatoare, îl vrem aici la noi pe forum și nu prin jegurile de forumuri și bloguri de Windows. Vrem ca în momentul în care părăsește forumul (la 25 cum am zis mai sus) să aibă bine băgat în țeastă că există pe lumea asta și altceva decât notepad și disk defragmenter. Iar dacă ajunge să lucreze în domeniul IT îl vrem înapoi pe linuxsoft.ro, deoarece vor veni alți puști după el și cineva trebuie să-i educe și pe ăștia. Cam așa văd eu lucrurile. Dacă nu o facem noi, o face până la urmă ubuntu.ro, nu-i mare șmecherie. Termină și ei facultățile și se prind de ce au forum. Eu zic că este un lucru destul de important pentru Linux. Linuxsoft a reușit în timp să mențină o balanță foarte bună între gargară și seriozitate, destui aici pe forum lucrează deja în IT sau sunt pe cale să lucreze, sunt convins că va merge mai departe, mai ales acum că v-am explicat cum stă treaba  Și dați și voi drumul la un planet sau ceva, m-am plictisit să-l tot citesc pe ăla de pe linux360!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robert
|
 |
« Reply #16 on: September 21, 2008, 09:25:58 AM » |
|
Nu e nimic nou, nimic mort ci doar restructurat. Practic, aceasta este dimensiunea actuala a fenomenului. Sustin spusele lui Aram - aparitia altor si altor comunitati "dupa ploaie" a avut darul de a aprinde lumanarea mortului, pe o "piata" nesustenabila.
Ce ar mai avea LinuxSoft sau alta comunitate de spus? Arhiva de raspunsuri, cativa "caini batrani" gata sa ofere un raspuns si cam atat. Din pacate, Linuxul se aseamana cu olaritul. Un mestesug minunat, dar de care tot mai putini sunt interesati sau la care au acces.
Ce s-ar putea intampla la nivel mainstream? Proiecte nationale/regionale/locale de anvergura care sa antreneze mediul academic, bussinessul IT si marea masa de contra-teroristi. Un forum internet nu (mai) poate face acest lucru.
Asa ca raspunsul se afla printre usile ce separa niste birouri, in plin curent starnit de un mic trafic de influenta.
|
|
|
|
|
|
everybody else is doing so why can we
|
|
|
|
steelheart
Membru
|
 |
« Reply #17 on: September 21, 2008, 01:29:56 PM » |
|
eu verific forumu cam in fiecare zi, daca sunt topicuri care ma intereseaza postez. daca am o problema caut pe net, si sunt putine cazurile in care am nevoie de ajutor de pe forum oricum linux soft nu cred ca murit, utilizatorii mai verifica forumul dar nu prea au topicuri interesante :-??
|
|
|
|
|
|
When Bush says "Freedom" it means "Conquer". When Gates says "Freedom" it means "Feedom". But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
|
|
|
|
rs
Veteran

|
 |
« Reply #18 on: September 21, 2008, 08:10:24 PM » |
|
Roberto:
Nu știu de unde ai scos-o pe asta cu proiectele naționale de anvergură, antrenarea mediului academic, mainstreamul sub controlul nostru, etc. Sunt și eu de destul timp prin zonă și nu-mi amintesc să fi promis cineva așa ceva. Rolul forumurilor a fost întotdeauna de suport, promovare, socializare, distracție, scandal, beerfest, etc.
Am mai scris din când în când ceva documentație, progrămele, s-a mai tradus câte ceva, iar puținul care s-a făcut arată foarte bine având în vedere că nimeni nu a fost plătit să o facă. Per total am reușit să fim și să ne comportăm ca o comunitate. Nu ne este nouă clar care a fost efectul acțiunilor noastre, dar asta-i altă discuție.
Linuxsoft mai are un cuvânt de spus, eventual dacă reușim să convingem pe cineva să-și instaleze un linux, cu atât mai bine. Dacă nu, nicio problemă.
Chiar că nu ne interesează câți bolovani rulează Vista. Aruncați și voi o privire de exemplu pe tic-lobby goolge groups ca să vedeți ce trece drept "cel mai mare forum de IT în România" (nu mai îmi aduc aminte ce mare "personalitate" l-a declarat astfel). În mare lor majoritate tipii respectivi nu au auzit de Unix și cred că internet explorer este cea mai mare invenție de la pâinea cu unt și cu gem. Serios vorbind, comparat cu tic-lobby, linuxsoft arată ca un forum NASA.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decenneus
Membru
|
 |
« Reply #19 on: September 22, 2008, 10:41:56 AM » |
|
Chiar daca sunt de foarte putin timp aici, si intru rar, doar cand nu am ce face, totusi vreau sa zic si eu ceva. Nu este de vina forumul, nici acesta nici oricare altul. Nu mai exista oameni sa intre, cum se zicea si mai sus doar nist copii pusi pe hakereala. Uitati-va in trecut si uitati-va acum. ce oameni au fost o data si ce oameni sunt acum. ce merg cel mai bine acum? Hi5 si alte balarii. Pur si simplu nu se mai merita sa mai depui efort intr-o comunitate,pentru ca, pur si simplu pierzi timpul degeaba. Toata lumea vrea mura in gura, nimeni nu mai sta sa mai se oboseasca sa mai si gandeasca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
undergraver
Veteran

|
 |
« Reply #20 on: September 22, 2008, 10:52:56 AM » |
|
A scazut interesul catre forumuri si lumea de obicei nu cauta in limba romana informatiile (stiu multi care nu cauta in romana).
Ideea e ca forumurile sunt de obicei cautate doar pentru raspunsuri, e destul de "greu" sa faci un cont si sa pui o intrebare fara sa te ia cineva peste picior spunand ca nu ai citit regulile si alte chestii de genul. Multi evita sa se complice cu asta. (OpenID anyone?)
Ideea e ca internetul e plin de Q&A care efectiv nu mai lasa omul sa faca nimic decat sa foloseasca google. In afara de intrebari dificile (puse de oameni care stiu ceva, deci care probabil cauta destul in prealabil) restul de intrebari tipice abunda pe internet in hiper-multi-ultra-giga-duplicate exemplare ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #21 on: September 22, 2008, 11:37:22 AM » |
|
Am mai zis de cateva ori parerea mea. Forumurile nu sunt pentru pentru invatare. Nimeni nu invata Linux (sau orice altceva) de pe forumuri. Ceea ce inveti, inveti singur citind documentatia de rigoare. Forumurile sunt un spatiu unde niste indivizi cu interese comune socializeaza. Socializarea se face discutand despre orice altceva, nu probleme tehnice. Stai pe forum pentru ca iti face placere sa socializezi, nu ca sa raspunzi la intrebari de 2 bani ce isi au raspunsul in documentatie sau pe google.
Parerea mea este ca singurele intrebari tehnice ce isi au locul intr-un forum de Linux, sunt intrebari de principiu. Vrei sa faci ceva si discuti arhitectura -- daca e bine sau nu. Sau in momentul in care intalnesti un comportament aberant. Tu crezi ca trebuie sa se intample ceva conform documentatiei, si de fapt ti se pare ca se intampla altceva. Pui intrebari in momentul cand cauti hint-uri despre ce sa cauti mai departe, nu ceri exact mura in gura comenzi CLI.
Restul discutiilor isi au locul la cafenea & comp, unde se poate discuta orice.
O comunitate nu poate supravietui daca membrii ei nu se inteleg intre ei. Astia care si-au facut comunitate fork() au facut-o pentru ca nu s-au inteles cu noi. Vezi Abraxas & comp. cu atitudine pestilenta si comportament infantil.
Valoarea unei comunitati sta in diferentele dintre membrii ei. Trebuie sa fie varietate de opinie. Daca eu ii spun lui maploin ca a spus o prostie, atunci din asta nu poate rezulta decat o discutie constructiva. Din pacate lumea se crede la piata, crede ca ai ceva personal cu ei si incep injuriile si creste entropia. O "comunitate" in care toata lumea gandeste la fel este ca o secta religioasa din America cu 100 de credinciosi care isi dedica viata devenind sclavi si donandu-si averile materiale capului bisericii care are 30 de femei.
Eh, vorbesc si eu ca un om care timp de 30 de ani a stat alaturi de crema statuilor poete. Am invatat de la artisti desavarsiti ca pentru a scrie poezii, trebuie intai sa inveti sa canti panza poetica, inainte de a invata sa observi culorile curentului decadent.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razius
|
 |
« Reply #22 on: September 22, 2008, 11:50:56 AM » |
|
good point , si pe myl cred ca cea mai activa sectiune era /dev/null .......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decenneus
Membru
|
 |
« Reply #23 on: September 22, 2008, 11:59:35 AM » |
|
Asta de unde ai mai copiat-o ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
abatele
Veteran

Ce faci, te face.
|
 |
« Reply #24 on: September 22, 2008, 10:16:44 PM » |
|
S-a tot vorbit in topicul asta daca linuxsoft a murit sau nu. Din multimea de comentarii (postate destul de prompt), putem deduce ca este o afirmatie falsa, sau ca aramdune a glumit asa, ca sa incerce marea cu degetul. Sunt convins ca multi membri verifica zilnic forumul, dar fie intrebarile sunt simple si pana sa scrie ei, raspunsul e deja postat, fie intrabarile vizeaza un aspect foarte specializat si aici sunt numai cativa care pot raspunde. Printre altele..., am gasit si niste "reguli nescrise" ale forumurilor de Linux. Poate v-ar face placere sa le cititi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decenneus
Membru
|
 |
« Reply #25 on: September 23, 2008, 09:19:10 AM » |
|
Nus ce va smiorcaiti atata ca se moare se moare se moare. nici linux.ro nu e mort de tot. De vre-o 2 ani tot incearca, dar inca mai misca ceva pe acolo. Pa bune, parca sunteti babe . Singurul care a murit este debian.ro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #26 on: September 23, 2008, 10:10:17 AM » |
|
Noi suntem niste oameni care ne cunoastem de mult, nu avem nevoie de useri necunoscuti care sa ne spune ce sa discutam si ce nu.
De asemenea noi stim sa scriem corect gramatical.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decenneus
Membru
|
 |
« Reply #27 on: September 23, 2008, 10:54:44 AM » |
|
ma rog,nu era vorba de limba romana aici  sau am gresit forumul?:>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gheorghe
Veteran

|
 |
« Reply #28 on: September 23, 2008, 12:01:57 PM » |
|
Atata timp cat avem hosting moca (sa traiti, sclinux) si forum, si mai intra cineva si mai pune vreo intrebare si ii raspunde cineva, presupun ca nu moare, o perioada de timp, dar nici nu aduce nimic nou, si o sa se plafoneze pana cand n-o sa mai posteze nimeni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sabertooth
Veteran

mysql killer
|
 |
« Reply #29 on: September 23, 2008, 01:47:34 PM » |
|
Pana la urma cat putem discuta intre noi despre un singur subiect? Ha?
Tre' sa vina niste carne de tun noua cu intrebari ca sa mai anime lucrurile.
|
|
|
|
|
|
Stercus accidit
|
|
|
|
|