Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Distribuţii» ce imi recomandati?
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: ce imi recomandati?  (Read 2039 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
littlecioby
Membru
*

« on: July 27, 2008, 12:51:06 PM »

salut. am un ibm la 1.2 128 ram placa video intel hdd 20 gb cdrom. ce distributie as putea alege incat sa imi mearga bine? am inteles ca zenwalk si xubuntu ar fi potrivite. totusi..am instalat zenwalk si mi se parea ca merge fff greu. poate nnu am facut swap-ul destul de mare.in windows se misca binisor tigaia. dar in zenwalk asteptam 2 min sa imi deschida ceva. daca puteti sa-mi recomandati ceva ar fi tare bine. multumesc
mapleoin
Admini
**

mapleoin@jabber.org

« Reply #1 on: July 27, 2008, 02:16:46 PM »

n-ai zis la ce vrei să-l folosești.
O să presupun că nu prea ai experiență cu *nix. Zenwalk și xubuntu sunt potrivite. Am xubuntu pe un calculator puțin mai slab ca al tău si merge decent. Da, stă mult să deschidă unele programe, dar în prezent, numai firefox poate să ocupe cei 128 de ram.

Swapul e ok la 256MB.

littlecioby
Membru
*

« Reply #2 on: July 27, 2008, 03:06:23 PM »

vreau sa-l folosesc ca desktop station...web..mail..filme..muzica...si ce e f important Odc.
undergraver
Veteran
**

« Reply #3 on: July 27, 2008, 10:02:17 PM »

baga memorie ... nu ai mari sanse sa rulezi multe decat daca te chinui. browser, client mail, player de filme/muzica, downloaduri sunt pretentii cam mari la 128 de RAM - baga SWAP mare (1G de exemplu - sper sa fie hdd-ul rapid).

sabertooth
Veteran
**

mysql killer

« Reply #4 on: July 28, 2008, 11:08:11 AM »

Nu cred ca vei avea parte de ODC pe Linux. Din cate stiu aceasta aplicatie nu a fost portata pe Linux.

Stercus accidit
wonder
Veteran
**

« Reply #5 on: July 28, 2008, 11:09:29 AM »

exista alternative: linuxdcpp

Give what you have. To someone, it may be better than you dare to think.
My blog wonder.rodp.net
littlecioby
Membru
*

« Reply #6 on: July 31, 2008, 10:39:52 AM »

hdd are 5000 si ceva de rotatii..e cam obosit. ma intereseaza daca xubuntu vine direct cu codecuri pt mp3 pt ca am auzit ca ubuntu nu are by default asta si nu poti asculta muzica.
steelheart
Membru
*

« Reply #7 on: July 31, 2008, 11:43:24 AM »

parca nu vine, dar ca sa ai mp3 nu trebuie decat sa dai 2 amarate de clik-uri Scoate limba

When Bush says "Freedom" it means "Conquer".
When Gates says "Freedom" it means "Feedom".
But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #8 on: July 31, 2008, 04:58:29 PM »

# apt-get install xubuntu-restricted-extras
sau
$ sudo apt-get install xubuntu-restricted-extras

- si ai rezolvat problema mp3, java, rar, etc.

Astazi nu am semnatura.
littlecioby
Membru
*

« Reply #9 on: August 01, 2008, 06:58:49 AM »

multumesc mult.acum am downloadat xubuntu si o sa-l pun cand am niste timp liber.
littlecioby
Membru
*

« Reply #10 on: August 03, 2008, 01:10:56 PM »

am instalat ubuntu insa cand am deschis consola si am scris  apt-get install xubuntu-restricted-extras mi-a spus ca nu poate despacheta un pachet sau ca nu il gaseste. am incercat sudo apt-get insa mi-a spus ca nu poate face asta daca nu sunt. banuiesc ca trebuie sa ma loghez ca root. cum fac asta? pt ca la instalare nu mi-a cerut sa fac nici o parola speciala pt root.Huh?
oblio
Admini
**

« Reply #11 on: August 03, 2008, 01:37:42 PM »

Prompt # sudo apt-get install whatever
Password: Parola ta.

Vezi sa ai repository-urile activate in Synaptic (universe/multiverse).

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
steelheart
Membru
*

« Reply #12 on: August 03, 2008, 01:45:32 PM »

1) nu ai nevoie de root , sudo <comanda>, si dupa care parola utilizatorului o sa faca cam ce vrei tu
2) mergi package manager-ul tau, trebuie sa arate ceva de genu http://www.xubuntu.org/files/gnome-app-install_small.png
,asa si dai pe preferences si pe undeva trebuie sa ai ceva de genu repositories si third party software, acolo bifeaza tot,
ca sa ai si canalele restricted care au de obicei software gen codecuri etc...

dupa ce faci asta, cel putin la mine in ubuntu, cand o sa dai clik pe un format necunoscut te va intreba daca vrei sa instalezi codecurile necesare, si simplu ca si un click totul se va rezolva, asa se comporta la mine movie player, la tine s-ar putea sa fie diferit.

dar daca vrei ceva unealta grafica care sa iti instaleze software-ul mai usor, go synaptic
iar in synaptic in meniul settings totul incepe sa prinda sens

si poti sa dai search in synaptic la mp3 si sa intalezi ce trebuie ...

When Bush says "Freedom" it means "Conquer".
When Gates says "Freedom" it means "Feedom".
But when Stallman says "Freedom" it means "Freedom".
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #13 on: August 05, 2008, 01:59:32 PM »

littlecioby ti-am dat doua comenzi mai sus tocmai pentru ca sunt doua situatii posibile, dar in ambele comanda se ruleaza cu drepturi de root. Le-am prefixat cu # si $ pentru a simboliza faptul ca primul este shell de root si al doilea de user. Despre sudo ti-a zis deja steelheart, asa ca nu o sa bat apa in piua.

Solutia despre care zicea Steelheart functioneaza cu Totem. Oricum din punctul de vedere al codecurilor suportate, VLC si mplayer sunt solutiile cele mai bune.

PS: pentru ca te-ai plans de un anume aspect, daca vrei sa definesti o parola de root, ruleaza sudo su ce te va duce intr-un root shell, dupa care tasteaza passwd. De acolo te descurci. Oricum masura de mai sus este inutila atata timp cat utilizatorii grupului admin pot rula comenzi cu drepturi de root fara autentificare explicita, adica linia cu %admin ALL=(ALL) ALL este prezenta sau nu este comentata in /etc/sudoers. Avand in vedere ca multe aplicatii grafice folosesc gksudo in mediul grafic, masura de mai sus mai mult iti complica viata ... deci faci cum doresti.

Astazi nu am semnatura.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: