Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Software» pure-ftpd + mysql + virtual hosting anonim
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: pure-ftpd + mysql + virtual hosting anonim  (Read 1187 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
sclinux
Membru
*

« on: July 18, 2008, 10:45:43 AM »

Salut,

Incerc sa fac un setup pure-ftpd cu backend mysql care sa permita definirea de useri anonimi pentru mai multe virtual hosturi sa le zic asa.

Practic incerc pe acelasi server sa am ftp.domeniu1.com si ftp.domeniu2.com (fiecare cu ip-ul sau desigur) si cand vreau sa ma conectez anonim la fiecare din ele sa ma duca pe disk intr-un director specific domeniului.

Din ce am citit pe situl pure-ftpd pot face asa ceva folosind fisiere de configurare ... intrebarea este daca pot face asta folosind backend-ul mysql.

gheorghe
Veteran
**

« Reply #1 on: July 18, 2008, 06:25:41 PM »

Din ce am citit eu in http://download.pureftpd.org/pub/pure-ftpd/doc/README pentru virtual servers oricum trebuie sa faci symlinkuri si chestii dastea, deci oricum nu ar fi de ajuns baza de date mysql, ci ar mai trebui un script care sa creeze symlinkurile respective. Si din ce-am vazut, pentru mysql are variabile predefinite pentru uid, gid, director, quota, etc. deci nu stiu daca se poate costumiza ceva.

Incearca sa citesti pe la proftpd, ala e mai urat, dar parca ar fi ceva mai flexibil din punctul asta de vedere.

sclinux
Membru
*

« Reply #2 on: July 18, 2008, 08:59:35 PM »

Nu nu, poti face virtual hosturi si cu mysql cu conditia sa ai alocat ip separat pentru ele (mai trebuie o conditie de genul in query sa verifice si ip-ul impreuna cu userul) dar nu am gasit cum sa pot face si anonime.

Prefer sa incerc cu pure-ftpd (eventual varianta cu fisiere/symlinkuri pt anonime) decat sa fol proftpd care daca-mi amintesc eu bine stia asa ceva de mai mult timp ... motivul e relativ simplu ... e mai vulnerabil.

O sa mai sap o leak, intre timp daca aveti idei anuntati-ma ca cine stie poate gasim ceva interesant ce poate fi implementat.

volomir
Membru
*

« Reply #3 on: July 19, 2008, 02:18:09 AM »

salut,

uite ceva ce am fac eu de mult timp

http://machiel.generaal.net/index.php?subject=pureftpd&language=eng

uita-te jos, ai si pentru linux ... practic eu downloadez interfata aia, fac setup-ul cu ea si apoi pot face useri virtuali

pureftpd citeste mai intai in baza de date, iar daca userul nu este acolo il cauta in /etc/passwd

daca ai nevoie de mai multe info posteaza aici
merci
sclinux
Membru
*

« Reply #4 on: July 24, 2008, 08:19:24 AM »

Intr-un final am reusit sa continui testele. Am incercat interfata de la tine dar nu asta ma interesa ... adica partea asta e acoperita sa zicem asa.

Pe mine ma intereseaza sa gasesc o metoda de a avea 2 servere virtuale (ex. ftp.domeniu1.com si ftp.domeniu2.com) amandoua cu acces anonim in directoare proprii nu la comun.

O sa mai sap si daca gasesc ceva o sa postez si aici un mic howto

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: