Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Ştiri» Wine 1.0
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Wine 1.0  (Read 2144 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
oblio
Admini
**

« on: June 22, 2008, 08:01:47 AM »

Se pare că unul dintre cele mai ambiţioase proiecte OSS, Wine, a ajuns īn final la versiunea 1.0. Pentru cei care nu ştiu, Wine este o aplicaţie ce permite rularea aplicaţiilor Windows sub Linux (şi nu numai, şi sub *BSD/Mac OS X).
Ce īnseamnă această versiune? Păi, 4 aplicaţii Windows trebuie să meargă perfect: Photoshop CS2 tryout, Microsoft Powerpoint Viewer 97 and 2003, Microsoft Word Viewer 97 and 2003, Microsoft Excel Viewer 97 and 2003. De asemenea, criteriile de aici trebuie să fie īndeplinite: http://wiki.winehq.org/WineReleaseCriteria.

Felicitări realizatorilor pentru reuşită, de circa un an Wine a īnceput să facă ce ar trebui să facă, chiar destul de bine (am reuşit să rulez cāteva aplicaţii Windows prin Wine, de exemplu Warcraft 3 şi uTorrent). Se pare că finanţarea Google a accelerat puţin dezvoltarea Smiley

Sursa:
http://www.winehq.org/?issue=348

Importanţă: 10
Credibilitate: 10
Domeniu: Wine
« Last Edit: June 22, 2008, 08:02:46 AM by oblio » Logged

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
abatele
Veteran
**

Ce faci, te face.

« Reply #1 on: June 22, 2008, 11:36:57 PM »

A aparut si CrossOver Office 7.
Am instalat versiunea trial. Am reusit sa pun MS Office 2003. L-am incercat si cu wine, si cu CrossOver, iar rezultatul a fost cam acelasi. Necazurile pe care le-am intalnit mai mari au fost cu Acces. Dar si celelalte programe din MS afisau ca trebuie sa se inchida din cauza unor erori.
Asta e fie din cauza ca am instalt CrossOver ca pachet rpm (sunt un tip comod), fie nu convine programului ceva: ori distributia, ori MS Office 2003. Oricum, la mine n-a mers, mai bine zis nu mi-a oferit prea multe in plus faţă de wine.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: