Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Află» Ştiri» Firefox 3.0
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Firefox 3.0  (Read 2238 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
oblio
Admini
**

« on: June 22, 2008, 07:27:40 AM »

Mozilla Foundation ne aduce versiunea 3 a popularului browser Firefox (când spun popular, mă refer la asta: http://www.spreadfirefox.com/en-US/worldrecord/ + http://www.mozillazine.org/talkback.html?article=24003 - 8 milioane de downloaduri într-o zi şi circa 16 până azi înseamnă totuşi ceva Smiley ).

A trecut ceva timp de la precedenta versiunea, Firefox 2, dar nu trebuie uitat că Firefox este în prezent o adevărată platformă pe care se construiesc aplicaţii, desktop sau webapps.

Ce aduce nou această variantă?

- 1 click bookmarking - 1 click pe steluţa din bara de adresă şi aţi făcut un bookmark nou
- bara de adresă acum are încorporată o funcţie de căutare în istoric şi bookmark-uri - foarte utilă, permite găsirea foarte uşoară a adreselor dorite (Opera 9.5 are şi ea o funcţionalitate similară
- password manager (similar cu Wand-ul Opera)
- full page zoom - Firefox foloseşte acum Cairo pentru randarea paginilor, şi de aceea are acum încorporată o funcţie de zoom a paginilor (precum în cazurile precedente, Opera avea deja suport pentru zoom al întregii pagini Smiley )
- pe Linux foloseşte tema GTK selectată
- bookmark-urile şi istoricul sunt acum stocate într-o bază de date SQLite, care permite stocarea eficientă a unei cantităţi mai mari de date (precum şi găsirea informaţiilor dorite mai repede)
- un nou add-ons manager (iarăşi similar cu cel Opera)
- download manager mai deştept (acum are şi funcţie de resume, inclusiv dacă închideţi Firefox - încep să devin repetitiv, dar Opera avea deja funcţia)
- viteză superioară Firefox 2, atât ca randare HTML, cât şi pentru interpretarea Javascript
- suport mai bun pentru standardele Web

Per total, mii de îmbunătăţiri, care încep să facă Internet Explorer să pară tot mai învechit Smiley

Sursa:
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/features/

Importanţă: 10
Credibilitate: 10
Domeniu: Firefox

Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vârstă: 24

Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it.

Oblio's
asd
Membru
*

Lumea ii rea! Oamenii's buni!

« Reply #1 on: March 11, 2009, 12:11:34 PM »

da si foloseste 85% din CPU centrino 1.7 GHz. e groaznic chiar daca are tot si arata bine.
Mozes251
Membru
*

« Reply #2 on: March 31, 2009, 09:09:35 PM »

asd@ inainte sa vb gandeste te rog. N-am auzit aberatie mai mare. Eu folosesc versiunea 3 pe Ubuntu si consuma foarte putine resurse. Oricand vrei iti fac un printscreen sa vezi. Asa ca nu mai induce in eroare oamenii. Aici vb de "chestii" pe Linux, nu pe Windows.
Saltwater
Veteran
**

Whatever™

« Reply #3 on: April 01, 2009, 09:54:05 AM »

Acele "chestii" precum Firefox se misca mai bine pe Windows decat pe Linux. Pe testate. Si e vizibil ochiometric, desi n-am o troaca entry level.

Astazi nu am semnatura.
asd
Membru
*

Lumea ii rea! Oamenii's buni!

« Reply #4 on: April 23, 2009, 09:15:05 PM »

Eu ma refeream cand incarca un site nu cand sta in background Smiley
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: