Welcome, Guest. Please login or register.
+  Linux Soft Forum
|-+  Cercetează» Reţele, servere» Problema trafic cu yahoo mess
[Picture 161] [Picture 160] [Picture 159]
Username:
Password:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Problema trafic cu yahoo mess  (Read 1350 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
request
Membru
*

« on: June 06, 2008, 02:56:39 PM »

Se doreste limitarea sau oprirea traficului atunci cand un fisier care este trimis prin yahoo messenger depaseste sa zicem 3 MB.
Practic am un router pe linux prin care trece o retea de cateva calculatoare, nu se doreste limitarea traficului pe retea ci doar
atunci cand un angajat sta pe yahoo messenger si vrea sa trimita un fisier mai mare de 3 MB(exemplu) sa nu ii dea voie sa treaca afara pe internet (adica sa ii inchida transferul) dar sa poata sa foloseasca yahoo messengerul mai departe !?

M-am gandit sa folosesc iptables si tc pentru asta, dar nu stiu cat de multe porturi foloseste yahoo messenger ca sa stiu cate inchid, si cum sa fac scriptul cat mai bine astfel incat sa nu fie pacalit de yahoo messenger ?!

Motivul nu este securitatea pe anumite informatii importante ale firmei, sau chestii deastea, ci yahoo mess sa nu consume multa banda.

CPU AMD 2500+ 768 MB RAM, Nvidia FX 5600 Linux
gheorghe
Veteran
**

« Reply #1 on: June 06, 2008, 03:46:35 PM »

Nu se poate, e prea complicat. Yahoo foloseste portul 80 by default sau 5050. Daca astea sunt blocate incearca orice alt port. Singurul mod incare ai putea face asa ceva ar fi cu un proxy gen squid.

Ah, sau ai putea sa incerci l7filter sau ceva de genul asta, dar cred ca introduci mai multe probleme decat rezolvi Smiley
« Last Edit: June 06, 2008, 03:51:37 PM by gheorghe » Logged
request
Membru
*

« Reply #2 on: June 06, 2008, 03:52:52 PM »

Cu L7-filter e mai complicat si s-ar putea sa stric ceva.
Am gasit porturile pentru File transfer la Yahoo messenger:
                                         Remote (la distanta)                             Local ( LAN )
File Transfer:                         1614                                                 80 / 81 / 82
Sursa: http://www.plevna.f9.co.uk/blockyahoomessenger.htm

Singura solutie la care ma gandesc este Squid, sper sa nu ajung sa ma scarpin cu mana stanga la urechea dreapta !
Cu acl din Squid ? se poate ?
« Last Edit: June 06, 2008, 05:49:18 PM by request » Logged

CPU AMD 2500+ 768 MB RAM, Nvidia FX 5600 Linux
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: