Laurențiu Roman
Membru
Here comes the...
|
 |
« on: May 22, 2008, 11:04:16 AM » |
|
Probabil exista o multime de oameni care nu prea doresc sa amestece cele doua medii desktop, dar in acelasi timp au preferinte pentru anumite aplicatii ce fac parte, sau folosesc resursele unuia din cele doua. Desi sunt omonime aceste aplicatii arata diferit si de multe ori se si comporta diferit. Trolltech se pare ca are solutia pentru jumatate din problema, si anume sa faca aplicatiile KDE sa arate ca si cum ar fi contruie cu GTK, atunci cand e nevoie. Desii exista teme, pictograme si alte lucruri asemanatoare, aceasta nu e o solutie reala. O solutie mai buna ar fi ca, pentru GTK+, Qt sa foloseasca o solutie asemanatoare cu ce foloseste sub OS X sau Windows si anume sa foloseasca motorul GTK+ direct. QGtkStyle exact asta va face. Credibilitate 10 Importanta 8 Surse: Project/Styles/GtkStyleIntroducing QGtkStyleQGtkStyle makes KDE apps fit in with GNOME
|
|
|
|
|
|
What direction? Death or action! Life begins at the intersection.
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #1 on: May 22, 2008, 11:38:51 AM » |
|
Ah, God no... GTK e lent, Qt e rapid. Daca Qt foloseste engine GTK o sa mearga la fel de lent si prost.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Laurențiu Roman
Membru
Here comes the...
|
 |
« Reply #2 on: May 23, 2008, 12:13:39 AM » |
|
Ca sa nu fie neintelegeri, desi cred ca ti-ai dat seama deja, e doar o alternativa pentru cei ce vor aplicatii Qt integrate in Gnome. GTK+ ramane GTK+ si Qt ramane Qt.
Si ca argument pro, mie nu-mi place cum arata xmms/winamp si songbird pe nicaieri sau cum se "integreaza" aplicatiile Apple pe Windows.
|
|
|
|
« Last Edit: May 23, 2008, 12:20:12 AM by laur3ooo »
|
|
What direction? Death or action! Life begins at the intersection.
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #3 on: May 23, 2008, 09:35:03 AM » |
|
Ce treaba are xmms/winamp cu QGtkStyle? Da, ai perfecta dreptate -- aplicatiile Apple arata (si se comporta)... ciudat, non-standard pe Windows. Vrei sa spui acelasi lucru despre aplicatiile Qt intr-un mediu Gtk? Daca asta vrei sa spui, da, ai perfecta dreptate. Oricum poti folosi engine Qt pentru aplicatii GTK... Chiar si in Gnome  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #4 on: May 23, 2008, 09:35:23 AM » |
|
Ah, God no... GTK e lent, Qt e rapid. Daca Qt foloseste engine GTK o sa mearga la fel de lent si prost.
Daca am inteles eu bine despre ce e vorba, e un engine Qt ce poate folosi fisiere de teme Gtk. Adica e un fel de .msstyle Qt ce poate folosi .theme-urile Gtk, pentru userii Windows  Edit: Aaa... ba nu, e integrare stil WxWindows (adica foloseste direct engine-ul Gtk). Interesant, mai ales ca asa ar trebui sa fie o redare mai fidela 
|
|
|
|
« Last Edit: May 23, 2008, 09:36:57 AM by oblio »
|
|
Distribuţie: ubuntu | Localitate: Bucureşti | Vārstă: 24
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #6 on: May 23, 2008, 03:47:12 PM » |
|
Someone would argue ca e o chestie buna, ca unii useri ar putea sa beneficieze de ea, iar restul sa o ignore pur si simplu, dar sa nu uitam ca numarul de developeri este finit si timpul lor este de asemenea finit. Ideal este sa lucreze la lucruri cu adevarat folositoare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Licaon
Membru
|
 |
« Reply #7 on: May 23, 2008, 04:06:45 PM » |
|
daca atat a putut acest dev, bravo lui daca se concentrau toti pe alea utile nu mai inventau GTK+2/QT...stateau toti la GTK1 si Motif
+1 pe consistenta vizuala
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #8 on: May 23, 2008, 10:30:18 PM » |
|
Părerea mea e că e un pas destul de important un astfel de "pod" īntre cele două toolkituri. Dacă e īntreţinut, desigur. Distribuţiile mari nu prea combină aplicaţii ale celor două desktop-uri, ceea ce mi se cam pare o prostie...
Adică implicit, īn Fedora/SUSE/Ubuntu/whatever pot alege la instalare un DE, nu prea sunt cazuri īn care să facă ei o selecţie stil: alegem DE-ul de bază, după care punem cele mai bune aplicaţii pentru un rol, indiferent dacă vin cu acel DE sau nu. Să luăm un caz arbitrar: distribuţia X ar oferi Gnome + KDE Games. Eu nu prea am auzit de o variantă de acest gen. Fie-ţi instalezi tu aplicaţiile dorite după instalare SO, fie stai cu cele oferite de DE-ul tău + cāteva alte aplicaţii pe care le cunoşti (gen Firefox)...
|
|
|
|
|
|
Oh! Everything has a point, and if it doesn't, then there's a point to it. Oblio's
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #9 on: May 23, 2008, 10:53:53 PM » |
|
Pasul bun a fost facut deja, si se numeste Qt GTK engine. Pasul care ar mai ramane de facut este sa se lucreze un pic la teme si culori. Maruntisuri.
Mi se pare normal ca biblioteca "proasta" (lenta, whatever) sa tinda la cea "buna", nu invers.
|
|
|
|
« Last Edit: May 23, 2008, 10:54:30 PM by ~Empathy~ »
|
|
|
|
|
|
|
oblio
|
 |
« Reply #10 on: May 24, 2008, 12:26:56 AM » |
|
Adica Gtk-Qt engine vrei să spui. Cel folosit sub KDE să arate aplicaţiile Gtk bine. Ok, şi cu milioanele de programe Gtk ce facem? Sau cu Gnome? Multe dintre programele Gtk sunt foarte utilizate, şi foarte bune. O portare la Qt ar īnsemna doar timp pierdut, pentru beneficii minime. Iar faptul că ar fi Qt > Gtk e foarte discutabil...
Ei ar trebui să lucreze la IG (Interface Guidelines), nu numai la culori. Să fie īn Gnome butonul de Cancel la fel ca şi cel din KDE. Sau invers... Dar asta e mult mai complicat de făcut.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~Empathy~
Veteran

Decadence is Bliss...
|
 |
« Reply #11 on: May 24, 2008, 10:07:52 AM » |
|
Gtk-Qt engine poti sa folosesti si sub Gnome.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|